Skocz do zawartości

Majóweczki 2011 czy sa jakies????? | Forum o ciąży

justiks23

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
kurcze jak ja Wam zazdroszcze tych badan wszystkich, tu w anglii to aby pobieranie krwi, badanie moczu i usg :[
mam nadzieje ze zrobis wieksze badania w luty jak beda mnie badc pod wzgledem mojej wagi ciala, w koncu mam na karcie napisanie ze beda trwaly od godz. o 2 godz.

• Odpowiedzi 28,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• marinka

1932

• Aneczka1983

3111

• martyna_czaro

1704

• fijolek

2494

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
fijolek napisał(a):
jestem. 🙂
tak jak pisalam wczesniej, domyslalam sie ze ta wizyta bedzie glownie poswiecona mnie.
Bylo dosc dokladnie badanie ginekologiczne, brzucha i mierzona szyjka macicy.
+2kg.
Wszystko w normie. USG dopochwowo wiec widzialam tylko glowke malucha, ale Fasola jest juz tak duza ze na zwyklym sprzecie niewiele mozna zobaczyc. Powiem szczerze, ze jednoglosnie z mezem stwierdzilismy ze kopniaki sa bezcenne i to nam wystarcza. 🙂
Mimo, ze swietnie sie czuje, mam duzo odpoczywac i zero przemeczania sie. O jakimkolwiek sprzataniu mam zapomniec.
Odradzono mi swiateczny makowiec, bo podobno mak rozdyma 🤢 spoko, upieke piernik 🙂

no to tyle. kolejna wizyta zaraz po nowym roku.

hej mam pytanko do jakiego gin chodzisz w łodzi i czy on/ona pracuje w szpitalu którymś w łodzi ??

• Mamusia
Witajcie Antenko i Dorka 🙂

Fijolku cieszę sie razem z Wami ze wszystko ok jest 🙂ale jesli wszystko ok to czemu nie wolno sprzątać np???

Aneczkonie Marudzisz...

Ja lecę do łóżeczka bo brzuch mnie cos pobolewa...

Dobrej nocy mamuski,całuski w brzuszki 😘 😘 😘:kiss

• Mamusia
Dorka1986 napisał(a):
fijolek napisał(a):
jestem. 🙂
tak jak pisalam wczesniej, domyslalam sie ze ta wizyta bedzie glownie poswiecona mnie.
+2kg.
Wszystko w normie. USG dopochwowo wiec widzialam tylko glowke malucha, ale Fasola jest juz tak duza ze na zwyklym sprzecie niewiele mozna zobaczyc. Powiem szczerze, ze jednoglosnie z mezem stwierdzilismy ze kopniaki sa bezcenne i to nam wystarcza. 🙂
Mimo, ze swietnie sie czuje, mam duzo odpoczywac i zero przemeczania sie. O jakimkolwiek sprzataniu mam zapomniec.
Odradzono mi swiateczny makowiec, bo podobno mak rozdyma 🤢 spoko, upieke piernik 🙂

hej mam pytanko do jakiego gin chodzisz w łodzi i czy on/ona pracuje w szpitalu którymś w łodzi ??

ja chodze do doktora Gottwalda-wiem ze pracuje rowniez w szpitalu Kopernika. A Ty?

• Mamusia
manki napisał(a):
Witajcie Antenko i Dorka 🙂

Fijolku cieszę sie razem z Wami ze wszystko ok jest 🙂ale jesli wszystko ok to czemu nie wolno sprzątać np???

poniewaz jest to wysilek dla organizmu. Schylanie sie, napinanie i nie wiem co jeszcze.
Sama z doswiadczenia juz wiem, ze po lekkim odkurzaniu i zmyciu podlog czuje zmeczenie, wiec staram sie unikac tego typu atrakcji.
Mycie okien to wogole jakas abstrakcja - zadnego wyciagania i wlazenia na krzesla.

• Mamusia
fijolek napisał(a):
Dorka1986 napisał(a):
fijolek napisał(a):
jestem. 🙂
+2kg.

ja chodze do doktora Gottwalda-wiem ze pracuje rowniez w szpitalu Kopernika. A Ty?

ja chodze do Agaty Cejdler Łuby ona przyjmuje na radogoszczu tylko z nia jest taki problem ze pracuje w CZMP ale na oddziale endokrynologii bo tez jest endokrynologiem 🙂 A powiedz mi gdzie chcesz rodzic w Koperniku ??

Dziękuje za miłe powitanie.. 🙂

Ja Wam strasznie zazdroszcze Waszysz ładnych i dużych brzuszków u mnie ledwo co widać..:/
Mam nadzieje ze to się niedługo zmieni 🙂
życzę dobrej i spokojnej nocki.. 🙂

• Mamusia
Witajcie dziewczynki! Niestety mialam na dzis duzo planow, powiedzmy ze polowe udalo mi sie wykonac niestety na druga nie mialam silgdyz zlapalo mnie cos podobnego do objawow Aneczki 😞 na szczescie mieta i troche snu pomoglo.
Co do ilosci dzieci to podobnie jak fijolek w teorii to 3 proba a w praktyce bede pierworodka 🙂
Witam nowe majoweczki i zapraszam do aktywnosci takiej jak nasza.A teraz poki co buziaki w brzuszki i do juterka 🙂

Dorka1986 napisał(a):
Antenka222 napisał(a):
Ja tez jestem z Łodzi i chodzę do dr. Strużyckiego jest zastępcą ordynatora w szpitalu w pabianicach...

a gdzie masz zamiar rodzic wlasnie w pabianicach ??

tak raczej w pabianicach ale zastanawiam się jeszcze na CZMP

• Mamusia
hej brzuszki jestem w koncu wczoraj juz nie dałam rady bo po wizycie pojechalismy do rodziców i siostra przyjechała i brat wiec emocji było dużooooooooooooo i pozno wrócilismy do domku ale za to przeszczęśliwi a misiek to nie da się opisać ponieważ brzdąc mieszkający w brzuchu okazał się CHŁOPCZYKIEM 🤪 pan doktor nie daje sobie reki uciąć ale między nóżkami wyraznie rysowały się męskie atrybuty 😁
synio zdrowy serduszko widzielismy wyraznie dwie komory i dwa przedsionki biło jak szalone to chyba najwspanialszy odgłos ......
pan doktor pokazał nam wszystkie narzady i nereczki i pęcherz i cały kręgosłup i nózki i rączki i waży już 200 g niestety nie dał się zmierzyc po długości łobuz mały 😁 no i ogłosiłam w domu konkurs na imię bo niestety żadne imie męskie mi się nie podoba 😜 więc zobaczymy co przez święta wymyślą 😁 😁 😁

• Mamusia
Antenka222 napisał(a):
Dorka1986 napisał(a):
Antenka222 napisał(a):
Ja tez jestem z Łodzi i chodzę do dr. Strużyckiego jest zastępcą ordynatora w szpitalu w pabianicach...

a gdzie masz zamiar rodzic wlasnie w pabianicach ??

tak raczej w pabianicach ale zastanawiam się jeszcze na CZMP

ja wlasnie przymierzam sie do CZMP ale na drugim miejscu jest Madurowicz i powiem szczerze nie mam pojecia gdzie rodzic 🙂 oby dwa sa dobre i sa plusy i minusy :P

• Mamusia
Antenka222 napisał(a):

hehe no prosze jaki ten swiat maly.. znam dr Struzyckiego. Prowadzil moja ostatnia ciaze, ktorej nie udalo sie rowniez utrzymac. Potem rozlozyl rece. Lezalam z reszta w tym szpitalu bo poszlam za lekarzem. Pierwsza ciaza- szpital Madurowicza.
Powiem tak, jesli mialabym teraz do wyboru Madurowicza a szpital w Pabianicach to ZDECYDOWANIE wybralabym Madurowicza. Szpital w Pabianicach ulegl poprawie, ale przed nimi jeszcze bardzo dluga.

• Mamusia
Dorka1986 napisał(a):
fijolek napisał(a):
Dorka1986 napisał(a):
fijolek napisał(a):
jestem. 🙂
+2kg.

ja chodze do Agaty Cejdler Łuby ona przyjmuje na radogoszczu tylko z nia jest taki problem ze pracuje w CZMP ale na oddziale endokrynologii bo tez jest endokrynologiem 🙂 A powiedz mi gdzie chcesz rodzic w Koperniku ??

ja chce rodzic w madurowiczu.

• Mamusia
Witam dziewczynki ! Jestem bardzo zabiegana! Oj bardzo 🙂 Cały czas się przygotowuję do świąt... sprzątam gotuję itd. Ja wczoraj byłam u gin z badaniami krwi i wszystko ok. Dziś idę na połówkowe USG na 17;30 jak uda mi się później wejść na neta to wam wszystko opiszę a jak nie to po świętach . Ale duuuuuuuużo piszecie. Będę musiała nadropbic. Ja się czuję bardzo dobrze! Mam dużo energii.

• Mamusia
joma napisał(a):
marinka oszczędzaj się troszkę 😘

monalissa gratuluje chłopczyka! 🙂

dzieki 😁
szczerze mówiąc cały czas myslałam o dziewczynce i wczoraj nawet żartowałam że komu ja będę robić kuzyki 😞 ale za to misiek powiedział że syn tez może mieć długie włosy i jemu bede robic kucyki bo bedzie grał w koszykówke ciekawe ile sportów mu jeszcze wymysli do porodu 😁