Skocz do zawartości

Majóweczki 2011 czy sa jakies????? | Forum o ciąży

justiks23

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 28,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• marinka

1932

• Aneczka1983

3111

• martyna_czaro

1704

• fijolek

2494

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
fijolek napisał(a):
kasiagwiazdka napisał(a):
fijolek napisał(a):
dziewczyny, powiedzcie prosze czy zakupujecie juz jakies pieluszki tetrowe i flanelowe? Jesli tak, to w jakich ilosciach? 🙂 Znalazlam slodkie wzorki na allegro (oprocz gladkich bialych) i zastanawiam sie czy nie kupic... 🙂 no cos przeciez moglabym juz kupic... tak Was ciagle czytam i zazdroszcze tych zakupow.. ☺️

Fijolku, z podpowiedzi osób, które już dzieci mają, to pare pieluszek tetrowych napewno się przyda 🙂
ja myśle, że chyba tak do 10-15 sztuk 🙂
ja napewno będę kupować 🙂
a tetrowe widziałam nie całe białe, a np w jakieś misie, kwiatki lub serduszka 🙂 superowe!

kupilam wlasnie 5szt bialych i 5 we wzorki, rowniez misiaki 🙂 do tego dokupilam okrycie kapielowe i rozek. no i kilka jeszcze innych szpargalów 🤪

witajcie dziewczynki 🙂 Naprawde ciekawe i tanie rzeczy sa na tej stronce.

• Mamusia
ola1978 napisał(a):
hej dziewczynki 🙂ja tez zakupie tetrowe pieluszki..chyba bede z 2 mc pieluszkowala dzidzie...

Ja kupilam 5 bialych i 5 kolorowych tertrowych i dwie flanelowe (pomyslalam ze latem moga rowniez sluzyc jako przykrycie malucha).
Zobaczcie jaka jest cena chusteczek do pupci, platkow do buzi oraz paleczek do uszkow!!
Dzwonilam i pytalam o date waznosci - 2012.10. 😉

• Mamusia
ewelka_17 napisał(a):
fijolek napisał(a):
Ewelka, tez mi sie tak wlasnie wydawalo wiec zakupilam kilka rzeczy.
W miare uplyajacego casu napewno bede cos jeszcze domawiac 🙂

to tylko za 1 przesylke placisz? a pieluchy tetrowe do czego wam beda potrzebne?

pieluszki tetrowe podobno w wielu momentach sie przydaja. Glownie jako taka sciereczka - zamiast gazy. No i wiem ze kazdy bobas/dziecko lubi miec swoja szmateczke przytulanke 🙂
A za przesylke 13pln. 🙂

ewelka_17 napisał(a):
ola1978 napisał(a):
Fiollek podajcie mi te stronke 🙂

http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=4222926&order=bd&change_view=1&p=3&p=0
dziekuje Ewelka 😉

mozecie sie smiac ale wczoraj myslalam ze to watroba mnie boli a watroba jest z prawej ..wiec doczytalam sie ze to sledziona..i doczytalam sie tez ze ona peka i poprostu juz mam dosyc i tak sie denerwuje ze tragedia 😞lekarza mojego nie ma a mnie naprawde to boli 😞

• Mamusia
ola1978 napisał(a):
mozecie sie smiac ale wczoraj myslalam ze to watroba mnie boli a watroba jest z prawej ..wiec doczytalam sie ze to sledziona..i doczytalam sie tez ze ona peka i poprostu juz mam dosyc i tak sie denerwuje ze tragedia 😞lekarza mojego nie ma a mnie naprawde to boli 😞

Sluchaj a moze to nie ani watroba ani sledziona tylko macica sie rozpycha i naciska na jakis nerw? To przeciez typowe na tym etapie ciazy.

• Mamusia
ola1978 napisał(a):

ja też myśle, tak jak fijolek napisała, może to macica się powiększa i taki ból Cię łapie 🥴
wszystko możliwe 🥴

dziekuje za pocieszenie dziewczynki..ja jestem z natury panikara jesli chodzi o zdrowie,jeszcze teraz w ciazy to juz wogole 😞cos mnie zaboli zaraz szukam w necie..mama wciaz mowi..olka nie piesc sie tak ze soba..ale co mam zrobic jak juz taka jestem 😉

• Mamusia
fijolek napisał(a):
znalazlam przez przypadek strone ktora wylicza date porodu. Wpisalam 1 dzien OM i podalo termin... o 2 tygodnie wczesniej 🙂 🙂
http://www.styl.pl/mama/ksiega-imion,pack,2?utm_source=Interia.pl&utm_medium

a jak u Was? 🙂

ale tam musisz wpisac nie pierwszy dzien om tylko prawdopodobna date owulacji w ktory dzien wspolzylas 🙂