Skocz do zawartości

Majóweczki 2011 czy sa jakies????? | Forum o ciąży

justiks23

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
fijolek napisał(a):
justyna_88 napisał(a):
Cześć Dziewczynki 🙂
a co sądzicie o wózku IMPLAST Bolder Ecoline ( http://www.kangurki.pl/wozki/11-implast-bolder.html ) , czytałam o nim różne opinie, oglądałam go w sklepie, podoba mi się baaaardzo 🙂
i ma dużo fajnych kolorów do wyboru...
bo albo ten albo x lander xq ( http://allegro.pl/x-lander-xq-2010-maxi-cosi-cabrio-fix-megazestaw-i1395803913.html ) ... chociaż w zakładkach mam chyba z 20 też takich potencjalnych ehh.. 😉

ten pierwszy faktycznie cala tecza kolorow, ale chyba z gondola dosc ciezki?
ja w x landerze XQ jestem zakochana...

no to fakt... 15,7 kg... tyle, że mieszkam na parterze, więc nosić nie muszę... x lander w sumie 14,35 kg... hmm 1,5 kg zawsze mniej jak coś 😉

• Odpowiedzi 28,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• marinka

1932

• Aneczka1983

3111

• martyna_czaro

1704

• fijolek

2494

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Jamargaretka napisał(a):
dziś mam nerwa i wlasnie zajadam go pączusiem. poszłam zapisac sie do szkoły rodzenia w szpitalu w którym chce rodzić. do tej pory była informacja na stronie Dla kobiet, które mieszkają, pracują lub uczą się w Warszawie, kurs jest refundowany w 100% ja mieszkam pd warszawą ale u mnie nie ma szpitala wiec porod ma byc w wawie i zresztą u nich chodzę do przychodni. i pracuję w w Wawie więc kurs mi się nalezy. a wlasciwie nalezal. od stycznia miasto oszczedza i trzeba miec meldunek warszawski. ech. beznadzieja. i w sumie to samo z tym usg - dwóch lekarzy - robiący usg i lekarz prowadzący widzą potrzebę dodatkowego usg ale skierowania brak bo od stycznia miasto ich skrupulatnie rozlicza.

Jamargaretka, głowa o góry 😘
I walcz o skierowanie na USG. A jak lekarz odmawia, to poproś o pisemne uzasadnienie takiej decyzji - trudniej odmówić na piśmie. I dwa razy się zastanowi co jest ważniejsze - rozliczenie z miastem czy dobro dziecko. Lub z egoistycznego punktu widzenia lekarza - jego własne dobro, bo gdyby cokolwiek było nie tak (odpukać!) to będzie musiał się nieźle tłumaczyć z odmowy wydania skierowania na badanie.
Trzymam kciuki! 🙂

• Mamusia
ponoć strasznie ich ograniczyli - np w ubiegłym roku przysługiwały 4 badania usg, a w tym roku tylko dwa - i wg tej pani dr- to co wyda ponad program to pacjentki będą obciążone tymi kosztami. mam dokładną rozpiskę wizyt i tam jest co mogę dostac na której wizycie - po prostu traktowanie pacjenta według wzoru

• Mamusia
to jest okropne, że aby mieć chociaż satysfakcjonującą ( nie wspominając o dobrej ) opiekę medyczną trzeba płacić za wizyty prywatne...
kiedyś mój ginekolog podobno nie mógł na kasę chorych zdiagnozować co jest przyczyną bólów jajnika... pech chciał, że ból był nie do wytrzymania a on jedynym przyjmującym prywatnie w mojej okolicy... i co... 200 zł wizyta bez wcześniejszej rejestracji, 5 min i diagnoza gotowa !! rano w przychodni ciemna dziura, wieczorem cudowne wyjaśnienie...

• Mamusia
Byłam dziś na badaniu USG, Synek waży 400 g i ogólnie wszystko dobrze, tylko jedna z zastawek się nie domyka. Pani dr powiedziała, że tak się czasem zdarza, najprawdopodobniej wszystko będzie dobrze, ale mamy to kontrolować, więc kolejne bardzo dokładne USG czeka mnie w 31 tyg. a po urodzeniu wskazane jest echo serca dziecka. Troszkę się tym martwię, choć podobno nie ma większego ryzyka 🤨
Mały ustawiał się w dziwnych pozycjach - stawał na głowie, a raczej tak jakby ćwiczył przewrót w tył. I bardzo się przytulał do mnie od środka, przez co twarzyczkę ciężko było uchwycić i jest troszkę zniekształcona na policzkach, no ale...

[URL=http://img146.imageshack.us/i/zdjecie0043a.jpg/][IMG]http://img146.imageshack.us/img146/4789/zdjecie0043a.jpg[/IMG][/URL]

• Mamusia
Anonimosia ale śluczniutki chłopczyk, jak lekarka pow ze nie ma powodów do obaw to badz spokojna. Ja miałam wypadanie zastawki.. teraz jest wiotka i można z tym życ.. a u takiego maluszka wszytsko może sie zmienic.. nie jstem dr ale tak mysle 🙂 🙂 😘 😘 głowa do górry !!

• Mamusia
A u mnie nowe zmiany ciążowe - zatkane uszy...
Macie też takie objawy?
Właśnie poczytałam co nieco na ten temat - to wynik działania hormonów ciążowych - powiększają się struktury takie jak trąbka Eustachiusza, kowadełko..albo związane jest to z moim niskim ciśnieniem...

• Mamusia
justyna_88 napisał(a):
Aneczka1983 napisał(a):
Justyna88 moja koleżanka ma ten wózek poki co używa go od 2 miesięcy, w sklepie z wózkami PAnie mi go odradzały... a w innym polecala..

ten implast ecoline czy jet ? 🙂

ecoline, koleaznka poki co zadowolona.. ale jak jak go ogladałam to moim zdaniem spacerówka taka jakas mała...

• Mamusia
Hey mamusie!Uuufff,ja wreszcie po pracy.Ja bede miala wozek od znajomych.U jednych dzieci wyrastaja,u innych sie rodza 🙂 Nie musi byc nowy.Wazne,zeby byl wygodny dla bobasa 🙂 Teraz z kupnem wozka,to tak jak z samochodem.I moda jest rozna.I ceny,buuu katastrofalne 😮 A dzieci przeciez i tak z nich wyrosna..
Pozdrowionka.

• Mamusia
Aneczka1983 napisał(a):
Monalissa.. a wiesz moze czy spacerówka urbana jest taka sama jak 4raidera?? tzn wielkosc ?????

spacerówka i gondola są identyczne tylko podwozia się różnią ale musze podjechać (może w piątek) do sklepu wózkowego i zobaczyc i wymacac bo doczytałam że mają regulowaną głębokość siedziska spacerówki oczywiście zdam relacje macania 😁

• Mamusia
fijolek napisał(a):
a ja dzis odebralam wyniki testu na glukoze i wszystko jest oki. 🙃
Zatem nie musze sie obawiac ze bede musiala zmienic diete.
😜
dzis udalo mi sie kupic kaftanik z tygryskiem w ciuchach.. zdecydowanie za rzadko tam zagladam.. 1pln 🙂

brawo !!! mnie tez czeka wykonanie tego testu 😮

• Mamusia
justiks23 napisał(a):
witam co do zgagi to pocieszajcie sie tym ze wasze dzieciaczki beda mialy piekne wloski jak sie urodza naprawse sie sprawdza 🤪

witajcie! dzis mnie caly dzionek nie bylo, wiec narazie nadrabiam w czytaniu o czym pisalyscie 🙂
jesli sie ze zgaga sprawdza to nasz Bobasik bedzie mial ich duuuzo! u mnie masakra ze zgaga! pali niesamowicie! tez mam przepisane leki, ale nie chce za czesto ich brac, wiec wczoraj kupilam sobie maslanke i wypilam ziiimna! pomoglo 🙃