Skocz do zawartości

Majóweczki 2011 czy sa jakies????? | Forum o ciąży

justiks23

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 28,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• marinka

1932

• Aneczka1983

3111

• martyna_czaro

1704

• fijolek

2494

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Witajcie.. ehhh mi sie dzis znów nie udało szybciej wstac.. dopiero zjadłam sniaanko ,, w łózeczku jest tak milutko 😁
Joma dzieki kochana za oklaska 🙂 😘
Kasiegwiazdka no juz wczoraj myslałam gdzie sie podziewasz, chyba zdecyduje sie na te kolorki, nie chce przesadzic z intensywnoscia kolorku, bo własnie tym pokju 1 okno, tak to całe mieszkanie słoneczne , dzis lece na aerobik ale to o 15, troszke sie poruszam bo ostatnio apetyt bardzoooo dopisuje 🤨

• Mamusia
jolajcik napisał(a):
Hej dziewczyny

Mam do was dwa pytania. Mój lekarz na ostatniej wizycie polecił mi masowanie piersi, głównie sutków mokrym ręcznikiem, żeby je zahartować. Ponoć później nie pękają i można uniknąć niepotrzebnych problemów z karmieniem. Co wy na to, czy wam też lekarze to polecali?
A druga sprawa dotyczy położnej, czy wy już wybierałyście położną, jeżeli nie to czy w ogóle zamierzacie przed porodem takową wybrać?

ja czytałam o tym hartowaniu sutek i trzebaby zacząć już żeby się przyzwyczaiły do porodu bo przed samym porodem nie mozna zaczynac bo mozna skurcze wywołac ale głównie chodziło własnie o masowanie ręcznikiem i zimnym prysznicem oczywiscie na przemian z ciepłym ma to na celu utwardzenie sutek i delikatnej skóry wokół nich która może pękać i po prostu boleć jak ch....... i wtedy my cierpimy i dzidzia bo jeść nie ma jak, dobry pomysł 🙂

• Mamusia
Kasienko.Ja tez chyba z m-c jeszcze popracuje.Powoli i mi jest ciezko.I tak szczerze mowiac mimo,ze pracuje chetnie,to czasami marzy mi sie wypoczynek i cisza.Dlatego pod koniec lutego zmiana toru 🙂
Powiem Wam,ze ja tez dostane uzywane ciuszki i wcale sie tego nie wstydze.I zawsze chetnie pomagam innym.A ta dziewczyna,ktora potrzebuje pomocy,to najlepiej,jak wejdzie kontakt z mamusiami,te co juz urodzily.Kiedy ciuszki beda za male,to napewno jej ktos sprezentuje.I tak jak Barakuda pisala,kto moze i chce ten pomaga.A kula ziemska sie kreci,i w zyciu nam sie to wynagrodzi 🙂
Musze powoli konczyc.Ostatnio poruszam sie w zolwim tempie,takze potrzebuje troche czasu na niektore rzeczy 🙂
Zycze wszystkim spokojnego dnia 🙂

• Mamusia
A co z położną wybieracie już teraz? Lekarz dał mi namiary na jedną i powiedział, że mogę się już powoli kontaktować ponieważ zawsze bardziej swojo będę się czuła na porodówce jeżeli chociaż jedną osobę będę znała. Zastanawiam się czy jest sens no i czego mogę oczekiwać od położnej przed porodem.

• Mamusia
Tez nie jestem pewna co do poloznej.Ale ostatnio pare osob mnie do tego przekonalo i chyba zgodzimy sie na nia.Polozna daje wiele wskazowek odnosnie dziecka i porodu.Jest wielka pomoca i "odejmuje"strach przed porodem.Pokazuje technki oddychania itd...Sorry.musze do pracy 🙂
Pa.

• Mamusia
monalissa napisał(a):
hej brzuchatki 🙂 miałam dzis ładny sen sniło mi sie ze stałam na ulicy i rozmawiałam z kolega którego spotkałam i trzymałam reke na brzuchu i w pewnej chwili poczułam jak junior strasznie sie wierci az przez skóre na brzuchu czułam nóżki i ręce i az sie przejełam i nie wiem czy to mi sie przysniło czy mój junior faktycznie sie ruszał i to poczułam i we snie mi sie wyolbrzymiło dziwne ale to przez to ze ja mam łożysko na brzuchu i ruchy czuje gdzies tam w środku i nie wiem czy poczuje je na brzuchu i ciagle o tym mysle no ale za tydzien wizyta wiec sie wypytam 😉

hej ja tez mam lozysko na srodku brzuszka, dlatego dosc mocno czuje ruchy po bokach. Czasem to widac nawet jak Fasola sie przesuwa 🤪

• Mamusia
jolajcik napisał(a):
A co z położną wybieracie już teraz? Lekarz dał mi namiary na jedną i powiedział, że mogę się już powoli kontaktować ponieważ zawsze bardziej swojo będę się czuła na porodówce jeżeli chociaż jedną osobę będę znała. Zastanawiam się czy jest sens no i czego mogę oczekiwać od położnej przed porodem.

przed porodem to raczej niczego sie nie nalezy spodziewac. no bo czego? 🙂
mnie moj lekarz polecil/wybral polozna i lekarke ktora ma odbierac porod. Na moje pytanie, czy powinnam pojsc wczesniej na wizyte i wiecie przedstawic sie,porozmawiac, moj prowadzacy lekarz spytal: za duzo masz pieniedzy? odloz lepiej na nianie elektroniczna 🙂 wiem ze on juz z lekarzem i polozna rozmawial wiec sie nie martwie. 😉

• Mamusia
Aneczka1983 napisał(a):
Musze sie wam pochwalic własnie otrzymałam przesyłke,, i jestem happy 😁 wczoraj przelałam pieniązki dzis przesyłka zapukała do drzwi.. wszytski zgodne z opisem , no i nie drogie 🙂 😁
http://www.agugu.com.pl/rozmiar-68-c-11_14_27.html
polecam

fajowe!! 🙂 juz wpielam do ulubionych 🙂

• Mamusia
fijolek napisał(a):
monalissa napisał(a):
hej brzuchatki 🙂 miałam dzis ładny sen sniło mi sie ze stałam na ulicy i rozmawiałam z kolega którego spotkałam i trzymałam reke na brzuchu i w pewnej chwili poczułam jak junior strasznie sie wierci az przez skóre na brzuchu czułam nóżki i ręce i az sie przejełam i nie wiem czy to mi sie przysniło czy mój junior faktycznie sie ruszał i to poczułam i we snie mi sie wyolbrzymiło dziwne ale to przez to ze ja mam łożysko na brzuchu i ruchy czuje gdzies tam w środku i nie wiem czy poczuje je na brzuchu i ciagle o tym mysle no ale za tydzien wizyta wiec sie wypytam 😉

hej ja tez mam lozysko na srodku brzuszka, dlatego dosc mocno czuje ruchy po bokach. Cxasem to widac nawet jak Fasola sie przesuwa 🤪

no właśnie ja po bokach nie czuje tylko albo wysoko nad pępkiem albo gdzieś w środku głęboko takie dziwne dudnienia 😁 za tydzień go podglądniemy to ciekawe co tam wyprawia o ile wszystko ok bo od kilku dni wydaje mi sie że moja dziurka którą junior ma przyjsc na świat ( nie mogłam napisac wprost 🙃 ) jest bardzo przekrwiona i powiekszona jakbym się bzykała ze 48 h non stop a tu ostatnio właśnie przez to zarządziłam szlaban 😜
na wszelki wypadek nic ciężkiego nie robie i już mnie pewne czesci ciała bolą od siedzenia ale jeszcze tydzień jakos wytrzymam i zobaczymy czy przesadzam 🙂

• Mamusia
monalissa napisał(a):
fijolek napisał(a):
monalissa napisał(a):

hej ja tez mam lozysko na srodku brzuszka, dlatego dosc mocno czuje ruchy po bokach. Cxasem to widac nawet jak Fasola sie przesuwa 🤪

no właśnie ja po bokach nie czuje tylko albo wysoko nad pępkiem albo gdzieś w środku głęboko takie dziwne dudnienia 😁 za tydzień go podglądniemy to ciekawe co tam wyprawia o ile wszystko ok bo od kilku dni wydaje mi sie że moja dziurka którą junior ma przyjsc na świat ( nie mogłam napisac wprost 🙃 ) jest bardzo przekrwiona i powiekszona jakbym się bzykała ze 48 h non stop a tu ostatnio właśnie przez to zarządziłam szlaban 😜
na wszelki wypadek nic ciężkiego nie robie i już mnie pewne czesci ciała bolą od siedzenia ale jeszcze tydzień jakos wytrzymam i zobaczymy czy przesadzam 🙂

ale to chyba normalne jak sie jest w ciazy 🙂

• Mamusia
Witajcie dziewczyneczki! Dopiero teraz miałam czas żeby wejść 🙂 A więc tak jeżeli chodzi o aparat to mamy najzwyklejszy pod słońcem. Tuż przed porodem został nam skradziony suuuuper aparat i kupiliśmy zwykły najzwyklejszy czyli pisze COOLPIX L18. On jest tani ale właśnie takie superowe zdjęcia robi 🙂Tylko trzeba dobrze ustawić w ustawieniach i już. A poza tym ja uwielbiam robić zdjęcia i mój też i jakoś takie wychodzą 🙂

Aneczka bardzo Ci dziękuję za komplementy dla mojej córci 😘 😘 😘 😘 Kochana jesteś
Hussi dokładnie takie dZieci wychodzą po cc. I cieszę się bardzo ,że z Twoją dzidzią wszystko ok.

• Mamusia
ewelka_17 napisał(a):
monalissa napisał(a):
fijolek napisał(a):
monalissa napisał(a):

ale to chyba normalne jak sie jest w ciazy 🙂

no wczesniej tak nie miałam nie wiem może to od cieżaru i od tego że w ostatnim miesiac brzuch mi sie powiekszył baaaaaaaaaaaaaaaaardzo nawet misiek robi wielkie oczy 🤪

• Mamusia
fijolek napisał(a):
Aneczka1983 napisał(a):
Fijolek "babcia" była na tym linku ,, http://allegro.pl/body-62-nowa-kolekcja-zima-2011-z-super-napisami-i1422164672.html

no nie ma.. 😞

ten link podała Adka, i ja tam ta babcie znalazłam, teraz tez szukam i nic 😞 😞 Aniu jak znajde to przesle Ci dobrze ??? teraz tak z doskoku bo troszke zajęta jestem 😘

• Mamusia
fijolek napisał(a):
Monalissa, mysle ze wszystko jest ok. u mnie jest podobnie. jak po kilku dobrych orgazmach 🙃 🤪 Mysle ze tak to wlasnie jest w ciazy ehh..

😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 no właśnie o to mi chodziło jak powiedziałam wczoraj miskowi ze moze lepiej jeszcze tydzień się powstrzymac od przyjemności a on taaaaakie oczy 😮 zrobił i mówi ale jak to przeciez to dopiero przed porodem nie można a teraz mozna i co i do porodu niccccc????????????
normalnie ubaw z chłopa miałam 😁

• Mamusia
Aneczka1983 napisał(a):
fijolek napisał(a):
Aneczka1983 napisał(a):
Fijolek "babcia" była na tym linku ,, http://allegro.pl/body-62-nowa-kolekcja-zima-2011-z-super-napisami-i1422164672.html

no nie ma.. 😞

ten link podała Adka, i ja tam ta babcie znalazłam, teraz tez szukam i nic 😞 😞 Aniu jak znajde to przesle Ci dobrze ??? teraz tak z doskoku bo troszke zajęta jestem 😘

czekam cierpliwie 🙂