Skocz do zawartości

Majóweczki 2011 czy sa jakies????? | Forum o ciąży

justiks23

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
joma, dobra znalazlam juz Twoja wypowiedz. Twoj wynik zgodnie z tym co podalas jako normy: 101 - 125 mg % (5,61 - 7,0 mmol/l) - nieprawidłowa tolerancja glukozy, ale cukrzyca ciazowa to to napewno nie jest. Tak mnie sie przynajmniej wydaje. Zatem spokojnie, skonsultuj z lekarzem i nie boj nic 🙂 na bank jest dobrze. Doktor Fijolek mowi ze bedzie dobrze 🙃

• Odpowiedzi 28,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• marinka

1932

• Aneczka1983

3111

• martyna_czaro

1704

• fijolek

2494

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
joma napisał(a):
Ok - już wszystko wiem 🙂
W laboratorium rąbnęli się w zapisie.
No i tak jak przypuszczałam - wynik w normie tak czy tak czy po godzinie, czy po dwóch - 114 - norma jest do 140.

fijolek a Twoje wyniki nad wyraz dobre 🙂

kochana, zapewniam Cie ze jakbys siedziala jeszcze godzine to wynik bys miala bardzo podobny do mojego. 🙂

• Mamusia
fijolek napisał(a):
joma, dobra znalazlam juz Twoja wypowiedz. Twoj wynik zgodnie z tym co podalas jako normy: 101 - 125 mg % (5,61 - 7,0 mmol/l) - nieprawidłowa tolerancja glukozy, ale cukrzyca ciazowa to to napewno nie jest. Tak mnie sie przynajmniej wydaje. Zatem spokojnie, skonsultuj z lekarzem i nie boj nic 🙂 na bank jest dobrze. Doktor Fijolek mowi ze bedzie dobrze 🙃

fijołek sorrki ale troszkę mieszasz ☺️
Teraz to podałaś mi normy na czczo, a ja na czczo miałam 89 🤪

• Mamusia
joma napisał(a):
fijolek napisał(a):

fijołek sorrki ale troszkę mieszasz ☺️
Teraz to podałaś mi normy na czczo, a ja na czczo miałam 89 🤪

pewnie ze mieszam 🙃 sorki
Cukrzycę ciężarnych stwierdza się, gdy w teście diagnostycznym:

* glikemia na czczo wyniesie powyżej 100 mg% (5,6 mmol/l)
* glikemia po 1 godzinie od obciążenia wyniesie powyżej 180 mg% (10,02 mmol/l)
* glikemia po 2 godzinach od obciążenia wyniesie powyżej 140 mg% (7,8 mmol/l)

znaczy sie ze zle przeczytalam. Ale obie mamy wynik prawidlowy. 😮

• Mamusia
Hej

joma ja tez mam lekką anemię i się żelazuje 😉 do tego jeszcze magnez biorę.
Ja dzisiaj leżę w wyrku bo brzuch mnie bardzo boli od kilku godzin ale na szczęście nie jest twardy, mam nadzieję, że to tylko taki zwykły ból a nie jakieś złe symptomy. Wzięłam no-spę jak nie pomoże to mój gin przyjmuje dziś do 18tej to pojadę się skontrolować.

• Mamusia
no i jestem 😁 pospacerowałam po miescie, skusiłam sie na kilka rzeczy dla mnie , no i dla meza 🙂, a dla małej papucie 😁 nie mogłam sie oprzec 😁
co do glukozy to tez musze sie wybrac... do wizyty jeszcze troszke czasu , a poza tym chce poprawc zelazzo i zobaczyc czy morfologia mi sie poprawiła.. oj ta anemia 🤨

• Mamusia
jolajcik napisał(a):
Hej

joma ja tez mam lekką anemię i się żelazuje 😉 do tego jeszcze magnez biorę.
Ja dzisiaj leżę w wyrku bo brzuch mnie bardzo boli od kilku godzin ale na szczęście nie jest twardy, mam nadzieję, że to tylko taki zwykły ból a nie jakieś złe symptomy. Wzięłam no-spę jak nie pomoże to mój gin przyjmuje dziś do 18tej to pojadę się skontrolować.

ja tez dzisiaj jestem jakas obolala i zmeczona. Wogole spac mi sie chce.
A chcialam dzis poejchac jeszcze ogladac wozki i lozeczka... i taka mam ochote dzisiaj na MC Donaldsa.... 😮

• Mamusia
Witam 🙂
Wracając do tematu badania na glukozę ja miałam taki sam wynik przed podaniem i dwie godz. po w wysokości 79 i Pani dr mi powiedziała że to książkowy wynik badania 😉

wiem też że wynik powyżej 100 jest już oznaką że coś się dzieje w kierunku cukrzycy 🥴

• Mamusia
kasidelko88 napisał(a):
Witam 🙂
Wracając do tematu badania na glukozę ja miałam taki sam wynik przed podaniem i dwie godz. po w wysokości 79 i Pani dr mi powiedziała że to książkowy wynik badania 😉

wiem też że wynik powyżej 100 jest już oznaką że coś się dzieje w kierunku cukrzycy 🥴

zatem tylko potwierdzilas mi wypowiedz mojego lekarza.. 🙂

• Mamusia
A w temacie fast food to ja staram sie ograniczać tego typu jedzenie 🤨
Boję się że w tego typu posiłkach jest bardzo dużo hormonów które chłonie bobo 😞
dlatego staram się w ogóle ich unikać z tego co pamiętam to raz mi się zdarzyło zjeść coś w Macku.

Za to z mężem często robimy sobie pizze w domu albo zapiekanki 🤪

• Mamusia
kasidelko88 napisał(a):
Boję się że w tego typu posiłkach jest bardzo dużo hormonów które chłonie bobo 😞
dlatego staram się w ogóle ich unikać z tego co pamiętam to raz mi się zdarzyło zjeść coś w Macku.

Super ze wytrzymujesz napewno wyjdzie ci to na dobre.. ja sie oraniczam ze raz w tygodniu jem fast fooda 🙃 dobre to jest ... 🙃

• Mamusia
Aneczka1983 napisał(a):
kasidelko88 napisał(a):

Super ze wytrzymujesz napewno wyjdzie ci to na dobre.. ja sie oraniczam ze raz w tygodniu jem fast fooda 🙃 dobre to jest ... 🙃

ja tez bardzo lubie ale jem rzadko. a dzis chyba sobie (i nie tylko) dogodze ..mniam mniam..

• Mamusia
Hej
ja znów przelotem na chwile właśnie kończę się szykować i jadę niedługo do lekarza serce mi strasznie wali bo nie mogę się doczekać aż mojego syneczka zobaczę no i mam milion pytań do lekarza dobrze że mój mąż dziś nie jedzie bo chyba by tam zasnął 😜
Jak wrócę odmelduje się z aktualną fotką dzidzi 😆
Trzymajcie się 🙂