Skocz do zawartości

Majóweczki 2011 czy sa jakies????? | Forum o ciąży

justiks23

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 28,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• marinka

1932

• Aneczka1983

3111

• martyna_czaro

1704

• fijolek

2494

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
marinka napisał(a):
Fijolek a co źle się czuję ona po cc, czy są jakieś komplikacje??

powiedziala ze musiala miec cesarke bo krwawila i nie mogli znalezc przyczyny, no i na dodatek wody plodowe sie skonczyly. A po cesrace powiedziala ze bardzo ja ciagnie i boli - jest od wczoraj na przeciwbolowych. 😞 jutro odstawiaja jej. ehh mowi ze jest wszystko super jak jest na prochach.. jak przestaje dzialac to podobno slabo jest. ale wiem wiem, to wszystko zalezy od wytrzymalosci kobiety.
i znowu zaczelam sie bac.. 🤔

• Mamusia
marinka napisał(a):
Fijolek nie bój się. Kurczę, wiem co biedulka przeżywa... 🤢 🤢 Niestety

ehh no wiesz mam jednak nadzieje ze u mnie tak nie bedzie. w sumie juz wisi do gory nogami i wole zeby tak zostalo i zeby zadnych sensacji po drodze nie bylo.. no nic. trzeba wierzyc ze bedzie wszystko jak trzeba!

fijolek napisał(a):
marinka napisał(a):

ehh no wiesz mam jednak nadzieje ze u mnie tak nie bedzie. w sumie juz wisi do gory nogami i wole zeby tak zostalo i zeby zadnych sensacji po drodze nie bylo.. no nic. trzeba wierzyc ze bedzie wszystko jak trzeba!

mój maluch na ostatnim badaniu jeszcze był ułopożony poprzecznie i też się obawiam...mam nadzieje ze sie jeszcze ułoży głową w dół..

• Mamusia
fijolek napisał(a):
marinka napisał(a):

będę trzymać kciuki 🙃 😁 😉

• Mamusia
marinka napisał(a):
fijolek napisał(a):
marinka napisał(a):

będę trzymać kciuki 🙃 😁 😉

no! 🙃

• Mamusia
monalissa napisał(a):
hej brzuchy chyba z godzine nadrabiałam ta wasza paplanine 🙂 rano robiłam badania i obciązenie glukoza i wszytsko idealnie i wizytka tez juz odbebniona serducho bije jak szalone i szyjka zwarta wiec luzik
co do usg 3d to pytałam dzis mojego lekarza i powiedział ze to nasza decyzja ale nic nowego sie nie dowiemy czego on by nie widział swym doswiadczonym okiem jedynie jakies zmiany kosmetyczne których i tak w ciązy sie nie eliminuje tylko sie czeka do porodu i powiedział ze jesli sie teraz zdecydujemy to zeby nie przychodzic do niego na normalne usg w 30 tyg bo wszystkie pomiary zrobia tak samo jak on wiec powtarzam to nasza decyzje a nie zalecenie lekarza, wszystkie wady i tak wychodza na normalnym usg 2d
i tak dla kazdej z nas to nasza dzidzia jest najpiękniejsza i ja sobie mysle ze ta kase wydam na położną chociaz moj misiek woli zrobic 3d no ale to nie on bedzie rodzic 😁

warto zrobić ale dla czystej przyjemnosci nas rodziców 🙂 czyli w sumie to samo co powiedziała moja pani doktor.

• Mamusia
fijolek napisał(a):
wlasnie rozmawialam z kuzynka mojego meza. Wczoraj urodzila synka 🙂 3kg, 55cm. ale uwaga, na ostatnim usg w zeszlym tygodniu lekarz powiedzial, ze dziecko wazy 3,9kg!!! Ciekawe gdzie sie zgubil ten kilogram?? no i widac jak mozemy wierzyc w te usg.. z reszta wystarczy spojrzec na nasze wyniki, jednej dzieciaczek wazy ok 1100 a innej 1900.. 🤪
no i miala cesarke.. i tu sie koncza mile i radosne opowiesci.. 😞

bo to wyliczają ze wzoru. to tak jak niektórzy lekarze podaja wzrost dzidziusia - a mnie dwóch lekarzy powiedziało że na tym etapie to to jest podawanie na mocno "chybił trafił". i podobnie jest chyba z wagą.

• Mamusia
oh...a u nas malenstwo 3 tygodnie temu wazylo 1,488 gr! Az boje sie myslec,co jutro bedzie 😉,bo jutro wizytka u ginekologa.Moze tez sie myli,co do tej wagi.Bo ja jednak wole naturalny porod niz cesarke 😮 Jutro jestem caly dzien na nogach,a wieczorem ginekolog i pewnie wrocimy pozno.Zdam Wam sprawozdanie odnosnie wizytki pojutrze.
Zycze Wam spokojnej nocki,a jutro tzn..dzisiaj..(juz po polnocy 🙂 ) przyjemnej srody 😘

• Mamusia
Jamargaretka napisał(a):
monalissa napisał(a):
hej brzuchy chyba z godzine nadrabiałam ta wasza paplanine 🙂 rano robiłam badania i obciązenie glukoza i wszytsko idealnie i wizytka tez juz odbebniona serducho bije jak szalone i szyjka zwarta wiec luzik
co do usg 3d to pytałam dzis mojego lekarza i powiedział ze to nasza decyzja ale nic nowego sie nie dowiemy czego on by nie widział swym doswiadczonym okiem jedynie jakies zmiany kosmetyczne których i tak w ciązy sie nie eliminuje tylko sie czeka do porodu i powiedział ze jesli sie teraz zdecydujemy to zeby nie przychodzic do niego na normalne usg w 30 tyg bo wszystkie pomiary zrobia tak samo jak on wiec powtarzam to nasza decyzje a nie zalecenie lekarza, wszystkie wady i tak wychodza na normalnym usg 2d
i tak dla kazdej z nas to nasza dzidzia jest najpiękniejsza i ja sobie mysle ze ta kase wydam na położną chociaz moj misiek woli zrobic 3d no ale to nie on bedzie rodzic 😁

warto zrobić ale dla czystej przyjemnosci nas rodziców 🙂 czyli w sumie to samo co powiedziała moja pani doktor.

Mój lekarz mi też powiedział, że nic więcej się nie zobaczy na tym 3d 4d. Też powiedział, że to tylko i wyłącznie przyjemność rodziców . Jak się pytałam go czy więcej wad zobaczy czy coś. On powiedział, że nic więcej. Dobry ginekolog zobaczy na zwykłym 2d .

• Mamusia
Dzień Dobry

Ale się wczoraj rozpisałyście, ciężko było nadrobić 😉 Mnie wczoraj ogarnęła senność nie do przezwyciężenia i o godzinie 21 z minutami już smacznie spałam. Mam nadzieję, że dzisiaj będzie lepiej i już nie będę taka rozleniuchowana. jak na razie to ekscytuje się dzisiejszą wizytą, spisałam sobie pytania do lekarza, żeby czasami o czymś nie zapomnieć 🤪