Skocz do zawartości

Majóweczki 2011 czy sa jakies????? | Forum o ciąży

justiks23

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
marinka napisał(a):
piekne te dzieciaczki.

Co do kosmetyków to mi na razie się przydają krem nawilżający, chusteczki nawilżające, sól, i do kąpieli i koniec. Żadnego pudru nie używam, oliwki też nie 🙂 No i na razie wszystko z Hippa.

No ja właśnie żadnego pudru nie kupowałam, tylko zamierzam dodawać emulsję do kąpieli Oilatum. Nam na szkole rodzenia mówili, żeby nie smarować dziecka żadnymi oliwkami, bo one mają swoją naturalną powłoczkę... 🙂
Jedynie co, to można główkę smarować oliwką w przypadku ciemieniuchy...
Ale jak będzie, to zobaczymy 🙂

• Odpowiedzi 28,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• marinka

1932

• Aneczka1983

3111

• martyna_czaro

1704

• fijolek

2494

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
marinka napisał(a):
piekne te dzieciaczki.

Co do kosmetyków to mi na razie się przydają krem nawilżający, chusteczki nawilżające, sól, i do kąpieli i koniec. Żadnego pudru nie używam, oliwki też nie 🙂 No i na razie wszystko z Hippa.

Marinka - a jakiś kremik z filtrem? a to do kąpieli to "Pielęgnacyjny płyn do kąpieli HiPP Babysanft" - i to już zamiast mydełka?

• Mamusia
martyna_czaro napisał(a):
marinka napisał(a):
piekne te dzieciaczki.

No ja właśnie żadnego pudru nie kupowałam, tylko zamierzam dodawać emulsję do kąpieli Oilatum. Nam na szkole rodzenia mówili, żeby nie smarować dziecka żadnymi oliwkami, bo one mają swoją naturalną powłoczkę... 🙂
Jedynie co, to można główkę smarować oliwką w przypadku ciemieniuchy...
Ale jak będzie, to zobaczymy 🙂

no właśnie bardzo dużo mam używa Oilatum i chwalą ale ja nie mam przekonania. ktoś mi mówił, żeby to używać tylko gdy skóra dziecka jest bardzo podrażniona i sucha.nawet na stronie oilatum piszą "Oilatum to uznana w całej Polsce marka produktów, stworzonych z myślą o skutecznym leczeniu i profilaktyce chorób i stanów, którym towarzyszy podrażniona, sucha, swędząca i łuszcząca się skóra (np. AZS, pieluszkowe zapalenie skóry, łuszczyca)". a mam nadzieję, że Dzidzia nie bedzie miała problemów skórnych

• Mamusia
Jamargaretka mój za mały na razie na wyjście wczoraj jedynie na 10 min wyszliśmy i póżniej samochodem 1,5 godz. Ale krem mam z Avene na lato a jak tam po prostu będę wychodzić to krem nawilżający. Tak to ten płyn odrazu do włosków i ciała. I mam zalecenie kąpać go raz w tygodniu w oilatum bo skóre ma suchą ale żadnej oliwki nie używać 🙂

• Mamusia
martyna_czaro napisał(a):
Hmm... no to nie wiem... nam tak polecili, ale w takim razie jeszcze doczytam 🙂

to jak znajdziesz jakieś ciekawe info to się podziel bo ja jesczze żadnych kosmetyków nie kupiłam i wogóle nie mam pojęcia co mam kupić. właśnie czytam o tych Hipp co Marinka pisała. Ogólnie na szkole mówili że im mniej tym lepiej. że na początek to wystarczy mydełko - no ale przeciez to bedzie lato więc jakiś kremik do buzi też trzeba kupić

• Mamusia
o kremach z filtrem znalazłam cos takiego

maluch zwłaszcza noworodek/niemowlak w gondoli jest wystarczająco osłonięty, dopóki może powinien łapać naturalną wit d3.

kremy zf iltrem zawierają tlenek cynku i ogólnie mają działanie mocno wysuszające skórę

• Mamusia
Antenka222 napisał(a):
i ja wstała.. 🙂 w ciągu 2 godz drzemki wstawałam 4 razy i tylko z boku na bok... 😮 juz mnie boki bolą i nie wiem jak spać...:/

u mnie najgorzej jak mała sie przemieszcza na ten bok co leze i czuje ze ja zgniatam ehhh.... juz niedługo Antenka 😘 😘

Aneczka1983 napisał(a):
Antenka222 napisał(a):
i ja wstała.. 🙂 w ciągu 2 godz drzemki wstawałam 4 razy i tylko z boku na bok... 😮 juz mnie boki bolą i nie wiem jak spać...:/

u mnie najgorzej jak mała sie przemieszcza na ten bok co leze i czuje ze ja zgniatam ehhh.... juz niedługo Antenka 😘 😘

tak jak mówisz Aneczko już niedługo.. 🙂 damy radę.. 😘

• Mamusia
no wiec tak: ktg wyszlo bardzo dobrze. kilka przepowiadajacych skurczy na poziomie 90-100%. najpozniej w czwartek rano mamy sie stawic w szpitalu - bede rozmawiac w srode z pozlozna czy nie lepiej jednak byc juz w srode po poludniu. zobaczymy.
co do kosmetykow, ja tez kupilam oilatum soft i mam go dodawac do kazdej kapieli kilka kropelek. Do smarowania buzi kremik HIPP a do cialka mleczko tez Hippa. Ogolnie jest bardzo trudno dostac cos do buzi z filtrem dla maluchow od 1go dnia zycia..
co do spacerkow, mysle ze to wszystko zalezy od pogody. Ja mam w planach werandowanie juz po 5-6 dobie. a spacerek mysle kolo 10 dnia. ale tak jak mowie, wszystko zalezy od pogody. 🙂

• Mamusia
Aneczka1983 napisał(a):
Fijołku i co wtedy jak pojdziesz do szpitala?/?? beda cie tam trzymac az urodzisz czy beda wywoływac poród.. no a te skurcze bolesne miałas/////????

skurcze sa do przezycia, ale podobno znacznie sie roznia od tych porodowych 🙂 teraz maxymalnie napina mi sie brzuch, ale daje rade.
Co do porodu, to mysle ze beda wywolywac. ale chyba nie od razu. moze po 24h. Musze dopytac polozna. 😉