Skocz do zawartości

czerwiec 2011 | Forum o ciąży

nika1306

Rekomendowane odpowiedzi

Popieram monie29 dałyście czadu i to równo 😲, przeczytałam wszystko ale duzo informacji i jak zwykle nie wiem kto co mowił i pytał! Co do spodni to mam jensy z guma kupiłam w 3cim miesiacu i nadal ich uzywam! Moim zdaniem troche za krotki maja pas ten materiałowy bo konczy sie nad pępkiem i jak gumke scisne, przesune o pare oczek zeby sie trzymaly i nie spadaly - to uciska i takie wgłebienie sie robi widoczne przez bluzke, najwygodniejsze leginsy ale chciałoby sie cos innego na dupke włozyc heheh

• Odpowiedzi 11,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Małgorztta tez brałam PregnaPlus do trzeciego miesiaca ale babka w aptece tez wciazy poleciła mi Pharmaton Maturelle- cena ta sama ale te drugie witaminki maja wiecej multiwitamin i minerałow co widac po skladzie a zawartosc PregnaPlus jest bardzo skromna! mi wcisnela to ginekoloszka jakas młoda ktora stwierdzila ciaze, myśle ze moze kontrakt miala z ta firma podpisany i kase ma za to ze komus zapisze te witaminy!

Po tym co przeczytałam to widze ze zakupy pełna para 🙂! Myslalam ze ja sie pospieszylam kupujac wozek, wannienke, łożeczko i akcesoria do niego a tu widze ze niektóre z Was już cała wyprawke maja!!! A mnie mąż ochrzania ze za wczesnie kupuje wszystko.... 😮

Kupiłam je ostatnio za 38zł ale to zależy od Apteki bo jak w wawie byłam u siostry i skonczyły mi sie to 41zł zapłaciłam. Jest ich 30 szt. - fakt są troche duże ale maja sliska powłoke wiec nie mam problemu z połknięciem ich! Zamierzam brać je podczas karmienia piersią, moje wyniki poprawily sie kiedy odstawilam tamte i zaczełam brac Pharmaton! Ta farmaceutka mi polecila bo sama je bierze i mowila ze maja najwiekszy sklad witamin a sprawdzala wszystkie po kolei!

Stwierdziłam ze kupie sporo żeczy przez internet (allegro) patrzyłam na rożki i zauważyłam że są firmy które maja dużą oferte akcesorii dla dzieci!Place raz za przesyłke kurierska a zamwiam 10rzeczy wszystko renomowanych firm nowe, zapakowane w cenach o wiele niższych niz w sklepach typu- Świat dziecka, Rampers itp. Jeżeli wiem czego szukam i decyduje sie na dana firme wiec nie kupuje w ciemno trylko robie dobry interes bo połowa kasy zostaje w kieszeni!!! A i jeszce powyzej zakupu za 100zł dostaje gratis- np. grzechotke Campola czy pieluszke flanelowa!

mam już upatrzony rożek i od tego faceta kupie jeszce: pieluszki tetrowe, majtki jednorazowe poporodowe, wkladki laktacyjne, sudocrem, 2 butelki, termometr do wody, gabke na dno wanninki, patyczki do uszu, jałowe waciki, 2 ręczniczki i ma tam jeszcze kilka niezbednych zeczy! a kupujacych jest naprawde duzo bo opłaca sie 🙂 I dobra sprawa dla tych co nie lubia zakupów, chodzenia po marketach itp.

• Mamusia
Lunaaa tez oglądałam takie stronki na allegro i się zastanawiam nad tymi rzeczami niby się opłaca ale kupuje się troszke w ciemno kumpela moja zamówiła sobie i na zdjęciach były inne rzeczy a jak przysłali to były buble ubranka z dziwnego materiału i ona jakis zwrot robiła czy coś także mam obawy co do takiego kupowania 😮

A wiadomo ze sklepy z wyprawkami dla dzieci chca na nas zarobić 😎 wiedza ze jak przyjdzie babka w 8 miesiacu ciazy z puchnacymi stopami to woli kupic wszystko w jednym sklepie a nie chodzic i szukac po innych-" bo np. smoczek w realu taki sam widziła 5zł tanszy", a to sie nazbiera grosz do grosza.... a po podsumowaniu rachunku nie jest juz tak pieknie!!!

• Mamusia
Kasienkaks ja mam kupione dwa proszki do koloru Loveli i do bialego mama mi kupiła firmy dzidziuś ładnie pachna i mają atesty a do płukania nic nie uzywałam i tez mam taki program i prałam w tym programie 😜Nie prałam w 90stopniach gdyż niektótre ubranka mogą się wstąpic tak mi kolezanka doradziła która ma miesięczne dziecko 🙂

Ja ostatnio kupiłam duzo rzeczy przez allegro i jestem zadowolona! poprostu trzeba dobrze sprawdzic sprzedajacego, czy dlugo ma ta dzialalnosc jakie sa opinie na temat jego produktów!!! jak dobrze sprawdzisz i widzisz ze w ciagu tygodznia sprzedaje po 40szt czegos i nie ma negatywnej opini to raczej nie ma powodu do obaw! zawsze mozna zadzwonic lub meila wyslac z zapytaniem! Ciuchów nie kupuje bo wole zmiezyc i dotknac.

• Mamusia
A te waciki jałowe to gdzie się kupuje w aptece czy w sklepie dla maluchów co myslicie?Lunaaa a ty nie boisz się kupowac tej gąbki do wanienki bo czytałam w necie że duzo zarazków sie na niej zbiera i nie jest polecana ale to każdej z nas indywidualna sprawa 😮

Kassienks- to jest link na rożki dziecięce i obejzyj sobie co ten facet jeszcze ma w swojej ofercie.
http://allegro.pl/rozki-rozek-becik-usztywniony-kokosem-w-24h-i1526618441.html

wydaje mi sie ze ta gabka tak jak i te w sklepie jest zapakowna w jaks folie, przeciez nie wrzuca mi jej do paczki z innymi rzeczami tak bez opakowania!! napewno przed kupnem czegokolwiek dla dziecka zadzwonie i zapytam faceta!!!

• Mamusia
Kasienkaks dziękuję za oklaska 😜
Ogólnie to chciałam ten proszek do białego też firmy Loveli ale matka moja nie dostała wiec kupiła innej firmy ja już mam poprane prasowanie mnie czeka tylko 🤪
Acha niby można prac wszystkie rzeczy w tym proszku do koloru z tym że białe wtedy szarzeją i lepiej miec osobny proszek do białego 🙂

A to co piszą na forum to trzeba brac poprawke na to.... Bo juz pare razy sie tak przejechalam na tym i debila z siebie zrobilam bo sie glupot naczytałam!
A co do pieluszek tetrowych to mysle ze z 10szt kupie- nie jest to drogie a przydatne!

• Mamusia
Lunaaa chodziło mi o to że jak już używac bedziesz gąbki do kąpieli to ona nigdy dobrze nie wyschnie i zbiera zarazki w necie gdzieś o tym czytałam I od innych się nasłuchałam młodych mam 😮
Kasienkaks ja mam kupionych 6szt tetrowych na razie póżniej zawsze mogę do kupic do przewijania nie bede używac tylko do wytarcia buzki jak się bedzie śliniło czy ulewało bądz przykrycia w wózku latem