Skocz do zawartości

czerwiec 2011 | Forum o ciąży

nika1306

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
o dobry temat jeśli chodzi o antykoncepcje po porodzie.... też zaczynam myśleć już o tym...
Malgorzatta nie wiem jakbym psychicznie po takim zastrzyku się czuła... bo nic nie musisz kontrolować haha jak łykałam tabletki co wiedziałam, że łykłam i działa a taki zastrzyk... hmmmm raz mi dali a tu już załóżmy minęło dwa miesiące i co działa czy nie działa? ja takie myśli pewnie bym miała 🙂

• Odpowiedzi 11,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
No, to nawet jak wejdą w Pl to będą kosztować nie 600, ale 6000zł jak znam życie.

Ja się jeszcze nie zastanawiałam nad antykoncepcją po porodzie. A.... może sobie od razu drugie machniemy 😁 Żartuję oczywiście. O pierwsze staraliśmy się okrągły rok, teraz trzeba odpocząć.

• Mamusia
Ja bym chciała znaleźć taką metodę, która już mi nie będzie szkodziła tak jak te poprzednie... boję się, że z drugim dzieciaczkiem będzie nam trudniej, bo już będziemy bardziej świadomi wszystkiego... teraz nie ukrywamy, że cieszymy się jak głupki z tej naszej wpadki... ale już teraz trzeba pomyśleć o przyszłości i kolejnym dziecku... Ja bym nie chciała żeby wystąpiła duża różnica w wieku dzieci... niby taka głupota, ale zależy mi żeby nie było to więcej niż 4 lata... dochodzi jeszcze sprawa karmienia piersią i tego, że nie można każdej antykoncepcji stosować karmiąc... 🤔 najlepiej to lekarz pytać po porodzie...

• Mamusia
my sie ponad dwa lata staralismy , ale szczeze jakby niedługo po porodzie sie okazało ze jestem w ciazy to recze i cycki by mi opadły 😮
nio a co do antykoncepcij to tu jest nawet aborcja legalna , idziesz do lekarza i mowisz ze jestes w ciaży i nie chesz urodzic , i nie ma problemu , dostajesz skierowanie na zabieg , i nie patrza na ciebie jak na zwyrodnialca..

• Mamusia
z tymi zastrzykami też można karmić piersią!

o tych implantach słyszałam, no ale jak zwykle w POlsce parę lat za wszystkimi...

dziewczyny, co do tematu miesiączkowego, wchodzę na gazetę a tam:
www.kobieta.gazeta.pl/kobieta/1,107880,9482962,Miesiaczka___czerwona_krolowa.html
nawet miły artykuł 🙂

• Mamusia
ja sie zastanawiałam nad wkładką, no ale stwierdziłam że może jak sie przekonam do jednego dziecka, to pomyślę o drugim, chyba nie chciałabym żeby była jakaś ogromna wielka różnica wieku między dziećmi, a taka dwójeczka byłaby fajna w odstępie 1 - 2 lata....juz sama nie wiem, gdyby nie wpadka to bym pewnie nie zdecydowała sie na dziecko, a teraz gdzieś w głowie majaczy sie drugie....

Ja tez ostatnio o okresie myślałam że już sporo czasu minęło od ostatniego ale wogóle za nim nie tęsknie 😮, trwał 6-8dni i cholernie bolesny- żadne leki nie pomagały, ból w krzyży wymioty i pare razy wylądowałam na pogotowiu- zastrzyk w dupsko i do domu nagrzewanie brzuszka poduszką elektryczną---- ZGROZA!!!! Wszyscy mówili że po urodzeniu dziecka problem z bolesnymi miesiączkami się skończy - chciałabym w to wierzyć i mam nadzieje że tak będzie!