Skocz do zawartości

O WSZYSTKIM 2010!!!! | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 856
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ania! boskie są Twoje teksty o Mikołaju - nieźle się uśmiałam.....

Mu jutro dajemy Franiowi pierwszą marchewkę - słoiczek ( kilka łyżeczek na start - 3-4 pani doktor powiedziałą zeby dać ile zje 😉) podobno Hipp i Bobovita ma lepszą w smaku marchewkę niż bobofrut wiec takową zakupimy. No i będzie się działo - mam stresika jak to Franolo ogarnie ale z drugiej strony jeeee czad!!!

Dopiero mi się udało uśpić Franola i ide coś zjeść. Mikołaj był obdarował nas pięknymi prezentami więc z uśmiechami na buźkach spadamy spać 🙂

CMMMOK.

• Mamusia
witam :/

słysze w nocy małe charczenie wiec podnoszę głowe patrze... a to moja córka... nos załadowany katarem :/:/:/ na 13.10 do lekarza... ehhh pewnie uj wielki ze szczepienia jutro... 😞 no ale zobaczymy.budzila sie bidulka też czesto bo aż 3 razy na nas to duzo... normalnie budzi sie raz góra 2 razy w nocy. no idziemy zobaczymy osłuchają mam nadzieje ze to tylko katar i kaszelek... ze nic nie poszło niżej.

co mozna kupic rocznemu chłopcu na prezent?

• Mamusia
aniusiuniuniawins napisał(a):
witam :/

słysze w nocy małe charczenie wiec podnoszę głowe patrze... a to moja córka... nos załadowany katarem :/:/:/ na 13.10 do lekarza... ehhh pewnie uj wielki ze szczepienia jutro... 😞 no ale zobaczymy.budzila sie bidulka też czesto bo aż 3 razy na nas to duzo... normalnie budzi sie raz góra 2 razy w nocy. no idziemy zobaczymy osłuchają mam nadzieje ze to tylko katar i kaszelek... ze nic nie poszło niżej.

co mozna kupic rocznemu chłopcu na prezent?

Hej.
na prezent? hmmm moze jakis samochodzik... i tak zepsuje 😁 zaraz walnie o podłoge i po samochodziku 😁

• Mamusia
mama_justyna napisał(a):
Dziękuję kochane 😘
Wszystko jest ok. Tylko to czwartkowe pierwsze ktg przy okazji szaleństw małej pokazywało do 175 uderzeń serducha na minutę i na wszelki wypadek zostawili mnie w tym szpitalu. Potem każdego dnia po 5-7 razy dziennie badali mi to tętno i za każdym razem w normie (od 120 do 160). Wczoraj zrobili nam jeszcze usg (waga małej wyszła 2800 a tydzień wcześniej prawie 3 kg więc pewnie tak mniej więcej waży kluska) i wróciłam WRESZCIE do domu 🙂

o jacie to jakiś kosmos tyle ważą wasze dzieci 🙂
no i super że wszystko ok 🤪

• Mamusia
ja tak sie meczyłam z katarem... wyciagałam gluty gruszką a ona tak strasznie płakała przy tym 😮 tez pisałam na tamtym forum co zrobic zeby jej ulzyc to zero odzewu...ale jakos sama sobie poradziłam 🙂 goraczki nie miała... podkasływała i zawalony caly nosek...płacz był podczas jedzenia spania itd. I tak sie nauczyła bujania do usypiania i tak juz zzostanlo..jak jest senna to biore na kolana i bujam a ona tylko spoglada czy jestem czy nie 😁

• Mamusia
Kurde ciężko mi się odnaleźć z tymi dwoma forami 🤪 Więc to napiszę na obydwu...
Moja Niunia ma problemy z dziąsełkami, ząbki wyżynają się, ale powolutku. Miałyśmy już dwie noce nieprzespane, bo nie wiem dlaczego, ale zawsze wieczorkiem najbardziej daję się to we znaki. Więc mój mąż wyszukał w necie dobrą maść na dziąsełka i poleciał kupić, posmarowałam Amelii po kąpieli, przed snem i w ciągu 5,10 min usnęła, przespała całą noc, więc z czystym sumieniem mogę polecić dla osób, które tak jak ja nie są zwolennikami czopków (nie obrażając nikogo kto ich używa). Po prostu rzucam pomysł na kolejne rozwiązanie problemu. A mianowicie maść nosi nazwę, a w sumie to jest ŻEL DENTINOX N - do stosowania na dziąsła

• Mamusia
Hej hoo kobiety
my też jakiś czas temu walczyliśmy z katarem..nie za ciekawa sprawa..używaliśmy jakiegoś spreju do nosa i przeszło..
ile cm maja wasze dzieciaki??
Dla rocznego malca myślę że dobra zabawka jakaś edukacyjna..z muzyczką..np zwierzaczki i ich odgłosy..rok temu sama taką kupiłam swojej chrześnicy i była zadowolona..
Kurcze a ja jeszcze nic mojej kuleczce nie podaję..dałam polizać raz cytryny..boskie minki robił..i oblizywał się jęzorem..
łepek mi pęka..
aaa pochwalcie się która pali..?? mnie ostatnio ciągnie do starego nałogu..;/

• Mamusia
Sabcia napisał(a):
Moja Niunia ma problemy z dziąsełkami, ząbki wyżynają się, ale powolutku. Miałyśmy już dwie noce nieprzespane, bo nie wiem dlaczego, ale zawsze wieczorkiem najbardziej daję się to we znaki. Więc mój mąż wyszukał w necie dobrą maść na dziąsełka i poleciał kupić, posmarowałam Amelii po kąpieli, przed snem i w ciągu 5,10 min usnęła, przespała całą noc, więc z czystym sumieniem mogę polecić dla osób, które tak jak ja nie są zwolennikami czopków (nie obrażając nikogo kto ich używa). Po prostu rzucam pomysł na kolejne rozwiązanie problemu. A mianowicie maść nosi nazwę, a w sumie to jest ŻEL DENTINOX N - do stosowania na dziąsła
również polecam tę maść od wczoraj stosujemy i juz o niebo lepiej 🙂

• Mamusia
okaaa napisał(a):
Hej hoo kobiety
my też jakiś czas temu walczyliśmy z katarem..nie za ciekawa sprawa..używaliśmy jakiegoś spreju do nosa i przeszło..
ile cm maja wasze dzieciaki??
Dla rocznego malca myślę że dobra zabawka jakaś edukacyjna..z muzyczką..np zwierzaczki i ich odgłosy..rok temu sama taką kupiłam swojej chrześnicy i była zadowolona..
Kurcze a ja jeszcze nic mojej kuleczce nie podaję..dałam polizać raz cytryny..boskie minki robił..i oblizywał się jęzorem..
łepek mi pęka..
aaa pochwalcie się która pali..?? mnie ostatnio ciągnie do starego nałogu..;/

ja pale 🙂

• Mamusia
Kornelia87 napisał(a):
Sabcia napisał(a):
również polecam tę maść od wczoraj stosujemy i juz o niebo lepiej 🙂

panno Kornelio jak tam dzionek mija ?? ja wperdzielam sniadanie 😁

• Mamusia
🙂 co do karary my dostałysmy nasivin soft to kropekli do noska jak jest zapchany poza tym sterimar baby woda morska do noska do nawilzania i sopelek- takie cusik do odciagania smarkow z doska daje rade lepiej niz gruszka bo ty wciagach powietrze taka rureczka aono wywysa smarki z noska 🙂 to tyle co mi wiadomo na temat kataru 🙂