Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

dzieńdoberek!!!!
Mam chwilkę wolną bo mój 14miesięczny smyk jeszcze śpi 🤪...mam nadzieję że jakaś sierpnióweczka w końcu do mnie dołączy 🤔 bo mi tu smutno hihihi
Pozdrawiam wszystkich zaglądających 😘

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Witam!
Jestem następną przyszłą mamą sierpniową :-) Dwa dni temu zrobiłam test i nie wierzyłam własnym oczom więc zrobiłam drugi innej firmy :-) Bardzo się cieszę, bo marzyliśmy z mężem o dziecku. Czuję się dobrze tylko mam mdłości i trochę bolą mnie piersi. W dzień chce mi się okropnie spać, ale za to w nocy oczy jak pięć złotych. Pozdrawiam

Witaj Inez...w końcu doczekałam kolejnej sierpniowej mamusi 🤪 🤪 🤪 🤪super cieszę się i gratuluję wyczekanej dzidzi...Ja podobnie cierpię na mdłości i ciągle zieeeeeeeeeeewaaaaaaaam hihi...
Kiedy idziesz do lekarza? Ja dopiero w styczniu bo teraz już nie ma wolnych terminów 🤔,ale przed nami święta więc myślę że czas szybko upłynie...

Pozdrawiam serdecznie 🙂

• Mamusia
U lekarza byłam wczoraj. Niestety mieszkam za granicą i tutaj to trochę inaczej wygląda. Wczoraj ogólnie lekarz pytał się jak się czuję i założył mi kartę ciążową. Pytałam się o bóle brzucha, bo trochę się martwię, ale powiedział, że jest to normalne bo wszystko się rozciąga i rośnie, więc odetchnęłam z ulgą :-) Następną wizytę mam dopiero w 12 tygodniu czyli w pierwszym tygodniu lutego i wtedy będę miała cały komplet badań. Martwię się tym, że nawet mnie nie zbadał ale podobno tutaj to normalne. Odliczam dni do lutego bo chciałabym mieć pewność, że wszystko na 100% jest ok.

tak tutaj jest dużo mam zza granicy Polski i wiem że zupełnie inaczej wygląda prowadzenie ciąży...troszkę szkoda co?Jak każda mamusia chciałabyś mieć od początku pewność że wszystko jest w porządku ale na pewno przecież tak jest 🙂...mi na styczniowej wizycie pewnie lekarz wypisze komplet badań ale i tak nie mogę się doczekać pierwszego USG żeby zobaczyć fasolinkę 😉
życzę Ci żeby czas szybko płynął 😁 i żeby się za mocno nie dłużył do kolejnej wizyty.
Domyślam się że to Twoje pierwsze dzieciątko tym bardziej rozumiem troskę i niecierpliwość 😆
Pozdrawiam serdecznie 😘

• Mamusia
Tak to moje pierwsze dziecko i dlatego trochę się denerwuję, ale może też dlatego, że zarówno moja mama jak i teściowa CIĄGLE mnie pytają czy jestem już w ciąży. One na razie nie wiedzą, chcemy im powiedzieć w Wigilię jako taki prezent 😁 Więc czuję niemałą presję i to też trochę wpływa na mój lekki stres.

wiem co czujesz...chociaż to nie moja pierwsza ciąża to najbliżsi znajomi wiedzieli że się staramy o kolejne dziecko i pytania czy już też mnie strasznie denerwują...tak jakby można było pstryknąć palcami i już hihi...
a mi chyba zaczyna powiększać się macica bo mnie brzuch pobolewa,no i poza mdłościami nic na razie więcej nie świadczy o tym że jestem w ciąży 😉...
Właśnie oglądałam synka koleżanki na zdjęciach USG i już nie mogę się doczekać kiedy zobaczę swoje maleństwo ☺️
Miłego dzionka Inez i do napisania... 😘

• Mamusia
Mnie już brzuch pobolewa od kilku dni a mdłości mam przeważnie tylko do popołudnia. Za to ziewam jak opętana 🙂 Po obiedzie to tak mnie muli, że nie ma mocnych muszę się zdrzemnąć; żeby nie było ogólnie śpię do 11.30 😜 Też nie mogę się doczekać USG, niestety muszę czekać do lutego 🤢

Pozdrawiam

• Mamusia
o buziaczka hej 🙂

cześc dziewczynki
przeglądam tak sobie forum patrze a tu sierpnióweczki 2011... az mi sie ciepło na serduszku zrobiło 🙂))
buziaczkę popieram zleci straszliwie szybko!!!!

ja to sie dowiedziałam ze w ciązy jestem jeden dzień przed sylwkiem... wy wczesniej 🙂) i dobrze!!! świętowanie jeszcze weselsze iiiiiii opyyyychac sie dziewczyny mogą bez wyrzutów sumienia 😁

Dzieńdoberek...
Coś dzisiaj kiepskawo się czuję...jakbym tonę ważyła heh 🤔 do tego kręci mi się w głowie i niedobrze mi bleee....
A tu jeszcze w domu wodę nam zakręcili i nie wiadomo kiedy będzie 😠 😠 😠 no przed świętami to super sprawa...
Mój niedobry smyk tak mnie wczoraj wykończył że wszystko mnie boli 😞...byliśmy wczoraj na świątecznym koncercie z występami dzieciaczków a Bartek dał popis solowy 😆...wił mi sie w ławce jakby robaczki go oblazły uch...no i nieźle mnie wymęczył,dzisiaj najchętniej dzień spędziłabym w łóżku ☺️
No to na tyle smęcenia hihi...miłego dzionka Inez no i czekamy na kolejne mamusie sierpniowe!!!

• Mamusia
Hej!
Ja dzisiaj miałam silne mdłości ale dałam radę 🙂 Straszne jest to, że nie mogę spać w nocy. Rzucam się na łóżku nawet do 4 rano i nic mi nie pomaga. Popołudniu ziewam jak opętana więc zawsze mam nadzieję, że tym razem zasnę gładko, ale tylko kładę się do łóżka i koniec. Chciałabym mieć jak inne dziewczyny ochotę na ciągłe spanie bo bezsenność jest naprawdę kiepska 😞
I bardzo chce mi się jeść. Mogłabym na okrągło mieć coś w buzi, ale to też skutek tego, że od razu po zrobieniu testu rzuciłam papierosy, więc teraz zajadam 😉

hej Inez 😁

Ze spaniem to nie mam problemu 🙃 mogę spać w każdym miejscu i w każdej pozycji hihihi...no współczuję Ci Inez tej bezsenności 🤔 i życzę żeby szybko przeszła 😁
Ja mam za to problem rano - mdłości mnie tak dobijają że zanim sie rozkręcę to jest 13 heh ☺️
Potem już jakoś ujdzie - ratuję się magnezem z wit.B6 ...
A dzisiaj wstawiłam świąteczny bigosik no i oczywiście nie obeszło się bez podjadania kiszonej kapusty 😁 mniam

Miłego dzionka!!!

dzień dobry 😁

zaczęło się pichcenie i pieczenie hihi...zapachy takie że mi wszystko w gardle stoi 🤔ale przetrzymam a co hihi...
Święta w rozjazdach a więc zajrzę dopiero po - jak wrócę...a może będzie nas już więcej??
A tymczasem wszystkim życzę :
------------------------¶♥¶♥¶♥¶
----¶♥¶♥¶-----------¶♥¶----¶♥¶
--¶♥¶--¶♥¶--------¶♥¶----¶♥¶
---¶♥¶♥¶♥¶♥¶♥¶♥¶♥¶♥¶
----------¶♥¶♥¶¶♥¶
--------¶♥¶--♥-¶♥¶
-------¶♥¶---♥--¶♥¶
-----¶♥¶-----♥----¶♥¶
---¶♥¶-------♥------¶♥¶
--¶♥¶--------♥-------¶♥¶
-¶♥¶---------♥--------¶♥¶
¶♥¶-------- |¯¯|-------¶♥¶
¶♥¶---i۝۝۝۝۝۝i
-----i۝۝۝۝۝۝۝۝i
---i۝۝۝۝۝۝۝۝۝i
--i۝۝۝۝۝۝۝۝۝۝i
---i۝۝۝۝۝۝۝۝۝i
-----i۝۝۝۝۝۝۝۝i

*** RADOSNYCH ŚWIĄT ***
*** BOŻEGO NARODZENIA ***

Witaj Inez po świętach 😁,nie objadłaś się?Ja chyba za dużo zjadłam bo całą niedzielę miałam bunt żołądka heh 🥴...no ale już wszystko wróciło do normy.
Święta spędziłam w rozjazdach i teraz dopiero mogę odpocząć hihi...jeszcze tylko sylwester i koniec wariactw 🙃 a 6 stycznia idę na pierwszą w końcu wizytę i mam nadzieję na USG ojojoj jak się cieszę 😜 😜 😜
Pozdrawiam cieplutko bo na dworzu mróz straszliwy 😉 😘

😞 😞 😞 no i gdzie jesteście?

smutno mi tu samej 🤔 a na mamusiek 7 tygodnia jest dużo...zaglądnijcie tu do nas...Inez też nie ma,pewnie wyjechała 😜

Pozdrawiam wszystkich zaglądających 😜

właśnie się dowiedziałam że przełożyli mi wizytę na 13 stycznia wrrrr 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠
Normalnie chyba wybuchnę buuuuuuuuu,a ja tak nie mogę się doczekać tej wizyty a tu jeszcze przedłużony termin....uch

Dzięki Marzenko 🙂
tylko że to moja pierwsza wizyta i dlatego jestem taka zła że się odwlekła 😠
A co do dzieci hmmm...zawsze chciałam mieć ich dużo 😜 mam tylko nadzieję że dam radę hihi

Kuligiem chciałam do Ciebie jechać, lecz kare konie nie chciały czekać. Porwały sanie, mkną pod gwiazdami a ja zostałam sama z życzeniami. Ale gdy tylko okno otworzysz, w świeżym płateczku życzenia złożę, w gwiazdce co spada tutaj z obłoków będę ci życzyć. Do siego Roku!!

Dla wszystkich co tu zaglądają wszystkiego dobrego!!!