Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Witam Mamusie!

taka narobilyscie mi ochote na "ciasto" z pysia tymi wpisami o serniczkach na zimno ze szok. cala noc mi sie marzylo! 😜 😜

Crazzzyyyy moim zdaniem zadna praca nie jest warta zarywania nocy i przemeczania sie w naszym stanie! ja poszlabym na zwolnienie na Twoim miejscu ( jesli masz taka mozliwosc)

ludzka glupota mnie juz dobija!!! wczoraj zadzwonila do mnie znajoma czy skoro mam prawko to zawioze ja do lodzi jej autem. (twierdzila ze wszystko z nim jest ok, ubezpieczenie i cala reszta tez) wstepnie sie zgodzilam ale moj m. nie bardzo chcial.... i tak z nim gadalam i przypomnialo sie nam ze od roku nie mogli zalatwic przegladu na tego szrota... i okazalo sie ze rzeczywiscie nie ma. twierdzila ze zapomniala, jak mozna zapomniec? rozumiem jakby kilka dni temu sie skonczyl, ale ze przez rok na rozne stacje diagnostyczne jezdzili i nigdzie nie dalo rady! jak m. to uslyszal to tak sie wsciekl ze szok. nie dosc ze kobite w ciazy ciagna to jeszcze wiedza ze same problemy moga z tego byc i sciemniaja ze wszystko ok. paranoja jacy ludzie wygodni i bezmyslni sa. ( autobusem jedzie sie 40 min) 😮 😮 😮

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
tak 🙂 dziekuję bardzo madalena20 wy pokazujecie swoje pociechy a ja nie mam nawet zdjęcia z usg bo akurat tuszu zabrakło 🤢 swoje dam następnym razem bo wczoraj nie mogłam nic normalnego znaleźć ☺️

Wiesz ja zdjęć z usg też nie posiadam. Lekarz nagrał mi tylko film na płytce dvd. Ale to też tylko, dlatego bo poszłam do niego prywatnie na to usg i zapłaciłam 100 zł za 15 min. Bo tak państwowo to takich usług nie robi. Trochę to niesprawiedliwe wszystko się o kasę rozchodzi. 😞

cześć mamuśki
Ja dzis znowu wczesnie wstałam,bo jechałam męża zawieść na pociąg.Zaraz zrobie sobie sniadanko,świeże bułeczki i twarożek.U mnie pogoda do bani,zimno i pochmurno,gdzie ta wiosna??

• Mamusia
ja się wczoraj dowiedziałąm że na kasę chorych robi się tylko 2 razy usg a ja się zastanawiałam dlaczego nie mam już od 2 m-cy dlatego idę prywatnie i też zapłacę ze 100 zł jak nie więcej 😞

Anya napisał(a):
ja się wczoraj dowiedziałąm że na kasę chorych robi się tylko 2 razy usg a ja się zastanawiałam dlaczego nie mam już od 2 m-cy dlatego idę prywatnie i też zapłacę ze 100 zł jak nie więcej 😞

Anya ja chodzę prywatnie i za wizyte płacę ok 50 zł,i zawsze mam robione USG

To tylko taki przepis, że 3 razy kasa chorych finansuje. Ale jeśli są podstawy np. coś z dzidzią jest nie tak to wtedy robią częściej. ale zgodzę się z Tobą, że to rozbój w biały dzień, żeby tak zarabiać na kobietach ciężarnych.

• Mamusia
madalena20 napisał(a):
Diviana ale brzusio już Ci urósł 🙂 Dzidzia rośnie 🙂

Foto jest sprzed miesiąca teraz brzusio jest już duuuuużo większy, przez ostatnie 2 tygodnie tak mi wyszedł 🙂
A co do usg państwowego to prawda, że to niesprawiedliwe, ja mam to szczęście że mój mąż w pracy ma prywatną opiekę medyczną więc nie muszę za to płacić, ale nie powiem by ginekolodzy byli jacyś chętni do dawania skierowania na usg.

• Mamusia
aneczkare22 no to super masz 🙂 ja za samo usg zapłacę chyba 80 zł a jak jeszcze bym chciała się zbadać to 150 zł w sumie 😞 przerażające 🤢 Koleżanka która ostatnio urodziła chodziła prywatnie i wyliczyła że kosztowało ją to ponad 1500 zł 😞

• Mamusia
Diviana widze że podobnie jak ja nie należysz do grona dziewczyn które jeszcze brzusza nie mają 😜 tylko że ja mam z 2 razy większy
bardzo ładne zdjęcie 🙂 a można wiedzieć gdzie było robione?;>

• Mamusia
Anya napisał(a):
Diviana widze że podobnie jak ja nie należysz do grona dziewczyn które jeszcze brzusza nie mają 😜 tylko że ja mam z 2 razy większy
bardzo ładne zdjęcie 🙂 a można wiedzieć gdzie było robione?;>

Miesiąc temu byłam na teneryfie na urlopie i tam cykaliśmy sobie fotki, ale jakoś cyknę sobie jakieś foto w weekend i zobaczysz jaka piłka mi wyszła 🙂

• Mamusia
hej Kobietki!
Doczytałam zaległości... Ciężko było, ale dałam radę. Wczoraj trochę podczytywałam w przerwach między odsypianiem i kibelkowaniem ;( Strasznie ciężko się czyta o jedzeniu jak człowiek od 5 dni nic nie je;(
Diviana Co do pączków to ja w pierwszej ciąży też się nimi zajadałam. To był szał na pączki z lukrem a właściwie na lukier z pączkami! Urodziłam śliczną Zosieńkę 😉
Marta - te twoje dziewczyny cudne 😉 Takie małe Mamuśki 😉
Co do sernika na zimno... Ja zawsze robię bez jajek! Moje Skarby uwielbiają!
Jeśli chce mieć kolorowe warstwy serek mieszam z galaretką a jeśli chce by był to biały sernik z kostkami galaretki i np. brzoskwiń to do erka dodaję rozpuszczoną galaretkę. Najlepszy serek jaki miałam do tego typu ciasta był serek z Biedronki. Sprzedają tam w niedużych wiaderkach w dwóch smakach (naturalny lub waniliowy). Czasem zamiast serka birę śmietanę, śnieżkę i ubijam a na koniec rozpuszczoną żelatynę i galaretkę w kosteczkę pokrojoną. Co do blaszki to rzadko stosuję tortownicę (z klamrą). Dużo fajniej wygląda sernik ja zrobi się go na odwrót w misce. Wtedy na spód miski idę owoce i galaretka, później masa (lub masy) następnie herbatniki lub biszkopty namoczone w mleku. Jak wszystko stężeje to wkładam miskę pod ciepłą wodę tak by brzegi lekko się rozpuściły i odwracam to na miskę. Wychodzi piękna kolorowa kopuła 😉

Anya napisał(a):
może mam nieprawdziwe informacje 🤢 ale i tak moim zdaniem to za mało 😜

Wydaje mi sie ,że to zalezy od miasta,u nas wizyty są od 50 zł do 100 zł

• Mamusia
Cześć Mamuśki 🙂
U mnie też brzydka pogoda 😞 Na dodatek mój maż przez prawie miesiąc sam był w domu podczas mojego pobytu w szpitalu i u rodziców i mam pustą lodówkę...
Miałam dziś plan iść na zakupy sklepik bliziutko i kuoić chciałam jakąś rykę na obiad, ale po wczorajszych szalenstwach z mopem brzusio i stwardniał i nie chce odpuścić a na dodatek mnie trochę boli 😞 Więc odpuszczę zakupy bo nie chcę ryzykować chyba zostanę cały dzień w łóżku...
Czy wam też zdarzają się bóle brzucha????

Pati123 mnie boli i twardnieje brzuszek jak za długo siedzę w jednej pozycji. A że mam pracę siedzącą przy komputerze to czasami jest ciężko. Musisz uważać. Mi lekarz na to kazał łykać magnez. Ma niby pomóc.