Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

jolajola81 Na szczęście sny się śnią na odwrót, wiec będziesz miała super wózek.
Zgadzam się na anemię najlepsze buraczki a jeszcze czerwone mięso, aha i szpinak ale to jak kto lubi, boja np.lubię a mój mąż odwraca głowę odrazu jak na to spojrzy.

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Anya napisał(a):
jolajola81 co za sen 🙂 podobno jest zawsze na odwrót więc nie masz się czym przejmować 🙂

mam pytanie dotyczące branie witamin itp. ja na początku ciąży brałam kwas foliowy poźniej lekarka powiedziała bym przestała teraz (do końca ciąży) biore tylko DHA ( kwasy omega 3) i to wszystko a wy co bierzecie?

Kwasy DHA są jak najbardziej wskazane 😜 ja oprócz tego biorę jeszcze witaminki dla kobiet w ciąży,a w poprzedniej ciąży pod koniec dodatkowo brałam terdyferon bo miałam lekką anemię...
a co do snów - śniło mi sie że urodziłam przedwcześnie swoją kruszynkę i to przez cięcie brrr... 🤔

Pati pomysłowa jesteś 🙂 sama chyba po tobie skopiuje 😁

Ja dzisiaj do niczego 😞 chyba jakaś grypa mnie dopadła 😞 A tu w pracy trochę zleceń i trzeba robić...

Na obiad robię dziś placuszki z jabłkami ale któraś z Was pisała tu o pulpetach chyba Moniczek i narobiła mi ochoty 🙂 Chyba zmienię koncepcję i skoczę po te ze słoiczka bo nie mam czasu na robienie.

Marta-lion koniecznie pokaż fotkę łóżeczka 🙂 Majka się pewnie cieszy co?? Pościel tą w Kubusia kupiłaś?

mapa napisał(a):
A te Kwasy DHA bierzecie same czy sa w składzie suplementów?
Bo w moim ich nie ma

Daniela
zdrowiej i dbaj o siebie 🙂

Najczęściej występują jako osobne tabletki tylko właśnie Pharmaton wprowadził je w składzie i do tego nie mogę nigdzie dostać 😠

mapa napisał(a):
A te Kwasy DHA bierzecie same czy sa w składzie suplementów?
Bo w moim ich nie ma

Daniela
zdrowiej i dbaj o siebie 🙂

Mapa tylko ja nie wiem czym się leczyć 🤢 boję się iść do lekarza bo mamy tu takich że zaraz walą antybiotyk 🤢 🤢 🤢 Psikam do gardła Septoluxem piję herbatę z cytrynką i sokiem malinowym i na tym moje pomysły się kończą.
Ps a soku z cebuli nienawidzę 🥴

• Mamusia
Ja juz wozek wybralam zobaczcie
http://www.tosia.pl/sklep/product/p/807/mutsy,transporter.html#
nie ma za duzego wyboru w kolorach, ale jak bylam w sklepie to fioletowy jest cudny.
On ma wlasnie nie zbyt duza gondole, ale lato idzie to mysle, ze to tylko do 5 miesiaca a potem spacerowka.

Pharmaton u nas tylko w ALBIE nie wiem czy to jest ogólnoploska apteka ale można na mapach sprawdzić czy jest w Twoim mieście. Ja go chciałam bo kosztował ok. 40 zł a femibion natal 2 kosztował u mnie przeszło 70 zł, ale ceny są różne, bo matra-lion pisała że u nie jest femibion duuuużo tańszy.

Dziękuję Brzuszki-oklaski dla Was 🙂
Popytam o te kwasy 😉

Daniela jak Cię już mocno rozkłada z rozsądku czosnek jedz pod każda postacią
lub syrop z cebuli 😉
Są niezawodne!! Nawet jak nie lubisz jakoś przemyć do jedzonka 😉
No i tantum verde w sprayu polecam i isla do ssania.
I płukanie-mi bardzo szałwia pomaga (pić jej w ciąży nie wolno ale płukać jak najbardziej tak)
A przede wszystkim pod kocyk i grzej się!!!

Eleeza napisał(a):
Anya- ja przez rok przed zajściem w ciążę brałam Folik, a jak dowiedziałam się, że jestem w ciąży to zamieniłam Folik na Femibion Natal 1 a następnie od 13.tygodnia na Femibion Natal 2.
Ja też biorę Femibion Natal 2 (teraz). I brałam go w każdej ciąży oczywiście odpowiednio najpierw 1 potem 2. On ma w składzie kwasy DHA, jak i kwas foliowy czy jod oraz inne witaminy.