Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Paninka jakbyś tylko bliżej mieszkała to na pewno bym nie odmowiła 😁 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
Ostatnio jestem dość wybredna i rzadko mam na cos naprawde ochote, ale fasoleczke bym pochłoneła 😁

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
cześć brzuszki 🙂
Pisałyście o jedzeniu- jak mi zostaje gotowane mięso to robię sobie kluski śląskie z mięskiem w środku- mmmmm uwielbiam je 🙂
Mnie dziś naszło na robienie smalcu, a na obiad kotlety z ziemniakami i surówką.
Co do rejestrowania nowych osób, ja też uważam, że najpierw powinnyśmy poznać kogoś, a potem dawać dostęp do naszej stronki. Jak komuś zależy i chce być z nami to poczeka 🙂

Dziewczynki zostawiłam Was na parę godzin a tu ponad 40 stron 🤪

Foga u mnie Lacibios kosztuje ok 20 zł,
ale w jednej z aptek co jakiś czas jest promocja i wtedy jest za 14 zł 🙂
Ogólnie są bardzo duże różnice cenowe LF - przynajmniej w Kkr
także warto się rozejrzeć 🙂

Malstep na dziąsła niezawodny jest meridol 🙂
Co do wzmocnienia zębów nie wiem...

• Mamusia
HEJ BRUSZKOWE MAMY!!
Widze ze pod moja nieobecność wywiązała sie awantura...Mozna rzec koperkowa nawet 😉 I co ja mam niby potwierdzać? Znam Magdę osobiście, a Wy jej nie ale mnie tez nie znacie osobiście 😁 😁 😁 😁 Sorki ale to dla mnie jakieś bzdury...Chyba za stara juz jestem....
Marcia moja Ty sekretarko prosze o referat glukozowy 😜 Jutro bawie sie w pigułe i sobie robię 😉
A z rzeczy jeszcze ważnych...chyba bede musiała zrezygnować z tej tyry ..bo dzis w nocy padlam na łózko i mąż mnie musiał ratować 😞 ale pocieszam sie ze dzs przylatuje moja mama i siorka jeszce bardziej walnieta niz ja i razem smigamy na wakcje 🙂

Pisałyście o Nexcie 🙂
A ja dziś właśnie upolowałam cuuudne ogrodniczki dla Dzidka właśnie z NEXT-u 😁
Koleżanka namówiła mnie na wypad do lumpeksu
i kupiłyśmy małe cudeńka- jak nowe normalnie 🙂
Nie mam w tej dziedzinie doświadczenia ale zamierzam się wprawić 😁

Crazzzyyy napisał(a):
Marta no 75 sobie walnę 😉 a co mam sie ograniczać.... 😁 😁 ale napisz mi czy ja mam jesc cos czy nie jak to przygotowac
Hehe ponieważ to i tak metodą chałupniczą to zrób sobie tylko dwa razy. Tzn rano jak wstaniesz zrób badanie cukru na czczo, potem rozrób tą glukozę w kubku wody (takim normalnym na herbatę, woda niech będzie w miarę ciepła). Potem musisz spokojnie siedzieć (hehe "na tyłku") dwie godziny. Nie możesz wtedy jeść, biegać, spacerować, seksu uprawiać hihi. Wogóle siedz spokojnie i czytaj książkę lub film oglądaj (tylko popcornu nie jedz 😁 😁 ). I po tych dwóch godzinach zrób ponownie badanie glukometrem.

Hehe a potem postawimy diagnozę 🙂

PS. W nocy nie podjadaj, a jak chcesz pić w nocy to pij sobie wodę najlepiej.

• Mamusia
marta-lion napisał(a):
Crazzzyyy napisał(a):
Marta no 75 sobie walnę 😉 a co mam sie ograniczać.... 😁 😁 ale napisz mi czy ja mam jesc cos czy nie jak to przygotowac
Hehe ponieważ to i tak metodą chałupniczą to zrób sobie tylko dwa razy. Tzn rano jak wstaniesz zrób badanie cukru na czczo, potem rozrób tą glukozę w kubku wody (takim normalnym na herbatę, woda niech będzie w miarę ciepła). Potem musisz spokojnie siedzieć (hehe "na tyłku") dwie godziny. Nie możesz wtedy jeść, biegać, spacerować, seksu uprawiać hihi. Wogóle siedz spokojnie i czytaj książkę lub film oglądaj (tylko popcornu nie jedz 😁 😁 ). I po tych dwóch godzinach zrób ponownie badanie glukometrem.

2 rzeczy mi sie nie podobają:
1-ja nie usiedzę 2 godzin ☺️
2-ja wody nienawidze!
Marcia a cały ten kubek??

Crazzzyyy napisał(a):
marta-lion napisał(a):
Crazzzyyy napisał(a):

2-ja wody nienawidze!
No musisz nalać cały, bo te 75g glukozy musi się w czyms rozpuścić.
Ad.1. To poproś mamę lub siostrę żeby cie przywiązały 🙂 🙂 🙂
Ad.2. Hehe możesz całą noc o "suchym pysku" 😁 😁 😁

• Mamusia
marta-lion napisał(a):
Crazzzyyy napisał(a):
marta-lion napisał(a):
Crazzzyyy napisał(a):

2-ja wody nienawidze!
No musisz nalać cały, bo te 75g glukozy musi się w czyms rozpuścić.
Ad.1. To poproś mamę lub siostrę żeby cie przywiązały 🙂 🙂 🙂
Ad.2. Hehe możesz całą noc o "suchym pysku" 😁 😁 😁

😁 😁 😁 😁 😁 dobreeeeeeee...dziękuje pani doktor i przyjde z wynikami 😉

Już jestem i pojadłam 😉 Malstep.... Ja brałam Luteinę do 20 chyba tygodnia i miałam przerwać jak skończyłam opakowanie. Tak zrobiłam i nic się nie działo tak więc nic się nie martw... Teraz funkcję ochronna dla dziecka pełni łożysko a Luteina mu do tego nie jest potrzebna 😉 Luzik 😎

• Mamusia
A u nas pogoda fatalna raz słońce raz deszcz i ciśnienie pomieszania z poplątaniem dostaje przez co głowa boli 🤔 Crazzy ja jutro rano też idę na glukozę więc pomyślę o Tobie siedząc na dupie w przychodni, Ty przynajmniej film możesz włączyć, albo jak na sierpnióweczki wejdzesz to pewnie też nic się nie stanie, a mi książka pozostaje

• Mamusia
Diviana ja to taki kolowrotek w glowie mdlosci i zgage mialam ze nic nie widzialam. bardzo mi w glowie wirowalo jakbym pijana byla i gazete chcialam czytac ale mi nie wyszlo 🤪 🤪 ale mi pielegniarka we wrzatku rozrobila i kazala szybko wypic 🤢 🤢

Dziewczyny apropo wody to jaką pijecie? Bo mi inna niz zielona piwniczanka nie podchodzi, a probowalam juz chyba kazdej niegazowanej. No zielona piwniczanka jest lekko gazowana i na poczatku ja wygazowywałam ale teraz juz nie.

Tylko problem w tym, że ja nigdy dużo nie piłam. ot kubek herbaty lub kawy i ze 2 szklanki wody na dzień mi wystarczało.. a teraz muszę się zmuszać, co by 1,5 litra chociaż wypić dziennie.... (wody oczywiście 🤪:woohoo 🙂

Ja wody pije 2 litry dziennie i ze dwie herbatki 😁
Zazdroszcze Wam kawki, ja w ogole nie pije bo wiem ze jak juz zaczne to ciezko mi bedzie wypic jedna dziennie 🙂 a przed ciaza to dwie parzone musiały byc 🙂
Pepsi tez nie piłam, ale czytajac Was skusiłam sie ostatnio na puszeczke i teraz co drugi dzien musze sie napic bo zwariuje 😁

No doczytałam chyba ze 20stron było piszecie jak szalone 😁 😁 😁

Jeśli chodzi o picie wody to ja w ogóle mało piję, tez jakoś 2-3 herbatki a wody to malutko ale co ja zrobię że nie jestem spragniona ?!

Dzidzia też mi siada na pęcherz i to dosyć często 🤢

Mapa w tych ciuchach to na prawdę można upolować cudeńka za grosze. Mi bratowa np wyszukuje u siebie w Bydgoszczy cuda 🙂

• Mamusia
Paninka napisał(a):
Diviana ja to taki kolowrotek w glowie mdlosci i zgage mialam ze nic nie widzialam. bardzo mi w glowie wirowalo jakbym pijana byla i gazete chcialam czytac ale mi nie wyszlo 🤪 🤪 ale mi pielegniarka we wrzatku rozrobila i kazala szybko wypic 🤢 🤢

Mam nadzieję ze nie przejdę tego tak ciężko bo z przychodni od razu do pracy 😮 😮 😮 jak taka pijana wrócę to będzie, ale sam powrót może być ciężki bo jade tam 40 min 🤨

Co do wody to ja mało piję jakoś zmusić się nie mogę i tak zawsze było, w pracy kawa inka i herbata w domu szklanka wody 🤨