Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
a ja od wrzesnia robilam testy bo ni emialam okresu...i krew mi pobierali i tarczyce badali...juz pisalam jakie przeboje mialam z tym moim okresem wiec ja mysle ze to przeznaczenie bylo...szczegolnie jak "pani doktor" sie pomylila i na wywolanie okresu ziola na zylaki mi przepisala.. 😮.i jak w grudniu robilam test to tak profilaktycznie bo tyle juz ich negatywnych bylo ze nie spodziewalam sie tam 2 kresek...i SZOK ogromny 🤪 🤪 🤪

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Dokładnie, p0xia, Daniela ma rację. Po prostu szok... Nie wiadomo, jak zareagować, jak postąpić.
Ważne, by nie tłamsić tego w sobie, tylko spokojnie wszystko przemyśleć... a te 9 miesięcy to doskonały czas na to! 😁
Dużo czytam też o tej depresji poporodowej... iTeż trzeba o tym mówić! Własnie podoba mi się, że teraz mamy internet i takie super fora, gdzie możemy się ze sobą dzielić wszystkim! 😁 To jest super siła! 🙂

pOxia Ja nie pomyślałam ani razu o usunięciu, żeby oddać tym bardziej. Moja ciocia mi mówiła, że może mi dać pieniądze na zabieg, ale w życiu nie chciałam. Ja się bardziej przejmowałam tym co ludzie powiedzą. Bo zawsze dobra uczennica, grzeczna dziewczynka a tu takie coś. Tyle co ja się napłakałam to szok. Ale już się przyzwyczaiłam to tej myśli, mam wielkie wsparcie w Kubie, więc wiem że nie mam się czym martwić 🙂

• Mamusia
u mnie w szpitalu mozna wybrac albo rodzi sie w swojej koszuli albo daje.. ale ja jednak wole miec swoja zawsze to sie lepiej bede czula, a mam taka ktora bedzie w sam raz na porod tylko 🙂 i taka do lezenia po porodzie czy tam przed mam pizamke 🙂 i jeszcze jedna koszule bede kupowala 🙂

Ja koszuli nie mam ani jednej jeszcze. Swoją wyprawkę będę robiła, jak już cała dla dziecka będę miała, tak jakoś stwierdziłam.
Aa i wujek od Kuby ma syna 3 letniego i mogą nam tam dać jakieś rzeczy po nim, ale Kuba nie chce - "on chce nowe, wypasione" jak to powiedział.

Co do tych koszul szpitalnych jak juz wspomniałam mnie poród zaskoczył, nie wzięłam torby, nic, wpakowali mnie do karetki i pojechałam. Dali koszulę co ledwo tyłek zasłaniała 😁 😁 😁 mąż zaraz za mną dojechał to już jak się doczłapałam do sali to zaraz poszłam się myć i przebrałam w swoją.

Daniela napisał(a):
Co do tych koszul szpitalnych jak juz wspomniałam mnie poród zaskoczył, nie wzięłam torby, nic, wpakowali mnie do karetki i pojechałam. Dali koszulę co ledwo tyłek zasłaniała 😁 😁 😁 mąż zaraz za mną dojechał to już jak się doczłapałam do sali to zaraz poszłam się myć i przebrałam w swoją.
Hehe a mi dali taką że zmieściłabym się w nią z mężem, koleżanką i jeszcze kilkoma osobami 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
Andzelika napisał(a):
Paninka napisał(a):
Andzelika a Twoj Kuba pracuje?

Tak pracuje u swojego wujka w firmie, w weekendy ma zamiar studiować jeszcze.

przewpraszam ze pytam...my z m. cieszymy sie z kazdej pierolki jaka dostaniemy...a pieniazki jakie zaoszczedzimy zamierzamy na konto wplacac bo odpukac nigdy nie wiadomo co sie zdarzy i kiedy beda najbardziej potrzebne...oczywiscie mam nadzieje ze beda lezec i nie bedzie potrzeby zeby ja ruszac ale przezorny...wiadomo roznie sie uklada

p0xia napisał(a):
Dziewczyny a co jest nam potrzebne po porodzie ?? bo o tym nie mam zielonego pojecia ..
Tak tylko dla Ciebie to na pewno:
1. koszule nocne z mozliwoscia "do karmienia" ,
2. biustonosze dla matek karmiacych
3. wkladki laktacyjne
4. podkłady poporodowe,
5. majtki (możesz kupic jednorazowe)
6. woda mineralna, moze herbatka laktacyjna
7. Takie zwyczajne rzeczy jak kosmetyki pod prysznic, klapki
8. Usmiech, cierpliwość, łezka w oku też się przyda 🙂 🙂 🙂

Nie do końca wiem czy pytasz o dom czy szpital???
Ale chętnie sie rozwinę 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
Paninka napisał(a):

przewpraszam ze pytam...my z m. cieszymy sie z kazdej pierolki jaka dostaniemy...a pieniazki jakie zaoszczedzimy zamierzamy na konto wplacac bo odpukac nigdy nie wiadomo co sie zdarzy i kiedy beda najbardziej potrzebne...oczywiscie mam nadzieje ze beda lezec i nie bedzie potrzeby zeby ja ruszac ale przezorny...wiadomo roznie sie uklada

moj jak tylko dowiedzial sie ze jestem w ciazy wzial sie za szukanie pracy za granica, nie minelo cale 2 tyg, i juz pojechal do angli 🙂 a wszystko dla tego zeby na start i w razie potrzeby te pieniazki byly, zwlaszcza ze wie ze ja jak narazie w zaden sposob nie mam jak zarobic. 🙂 tez ciesze sie ze wiecej dostaje rzeczy niz kupuje, bo wiadomo ze jak bym tak wszytsko miala kupowac .. t o by na nic nie starczylo 🙂 od siostry Krzyska tez dostaniemy ubranka wiec ciesze sie ze chociaz tyle 🙂

• Mamusia
marta-lion napisał(a):
p0xia napisał(a):
Dziewczyny a co jest nam potrzebne po porodzie ?? bo o tym nie mam zielonego pojecia ..
Tak tylko dla Ciebie to na pewno:
1. koszule nocne z mozliwoscia "do karmienia" ,
2. biustonosze dla matek karmiacych
3. wkladki laktacyjne
4. podkłady poporodowe,
5. majtki (możesz kupic jednorazowe)
6. woda mineralna, moze herbatka laktacyjna
7. Takie zwyczajne rzeczy jak kosmetyki pod prysznic, klapki
8. Usmiech, cierpliwość, łezka w oku też się przyda 🙂 🙂 🙂

Nie do końca wiem czy pytasz o dom czy szpital???
Ale chętnie sie rozwinę 🙂 🙂 🙂

Dokladnie to o szpital 🙂 duzo tych majtek jednorazowych ?

• Mamusia
moniq1984 napisał(a):
moniq1984 napisał(a):
Napisze Wam co ja mam mieć ze sobą do szpitala dla siebie i dzidzi 🙂
DO SZPITALA DLA MNIE:
-telefon, ładowarka
-koszula do porodu i z 2 rozpinane z przodu na potem
-szlafrok
-pantofle i klapki pod prysznic
-reczniki 2szt. mały recziczek do porodu, aby łatwo było go zwilżyć i reczniki papierowe
-przybory toaletowe i najlepiej mydło szare
-chusteczki higieniczne
-biustonosz do karmienia,wkładki laktacyjne
-podpaski, bądź pieluchy jednorazowe, podkłady jednorazowe na łóżko choć to nie obowiązkowe i majtki jednorazowe-siatka
-termometr, sztucce, kubek
-woda niegazowana
DLA DZIDZI:
-krem f18
-pampersy ok 10 sztuk najlepiej te z happy z wycieciem
-chusteczki nawilżone
- pieluszki tetrowe ok 3 szt
-jeżeli chce to smoczek
-łapki nie drapki i skarpetki

PROSZE 🙂