Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
moniq1984 napisał(a):
Moim skromnym zdanie przy pierwszym dziecku jest jak z małżeństwem "młodzi powinni mieszkać sami" i być, nie mówie jakies odwiedziny w razie potrzeby pomoc bo wiadomo intuicja intuicją ale ktoś z doświadczeniem mile widziany 🙂 tyle, że bez przesady 🙂 🙂 🙂

Tak czytałam sobie o tych waszych teściowych cichutko i niektóre z nich są rzeczywiście dość ciekawymi okazami 🙂 Jednak tak jak Moniq piszę, niekiedy pomoc naprawdę się przydaję, szczególnie jak ma się coś do załatwienia i trzeba z kimś dzieciątko zostawić. 🙂 Niekiedy tez te porady się przydają, chociaż rzeczywiście nie wszystkie 😁
Fajnie by było być zupełnie niezależnym, ale niekiedy nie ma takiej możliwości 🙂
Ja mam fajną teściową, chociaż też ma swoje za uszami. Ale dzięki niej mogłam pójść do pracy, bo została mi z malutkim Igorkiem, a teraz będę mogła wrócić z macierzyńskiego, bo z malutką też zostanie.
Żłobków u mnie nie ma, a niani nie chciałabym najmować z różnych przyczyn, przede wszystkim finansowych. 🙂
Więc ogólnie dobrze jest jak jest 😁

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
moniq ja uszy do gory staram sie miec caly czas 🙂 z reguly jestem bardzo wesola osoba 😁 ale wiadomo ze kazdy musi miec gorszy dzien 🙂 ... z Wami to wogole wszystkie czarne mysli mi odchodza szybciej niz przyszly 🙂 😘

Aneczka wózek wygląda bardzo ładnie. Nie znam modelu ale na oko ładny. No a kto powiedział że chłopcy nie lubia fioletu 🙂 Ja mam brązowy a będę miec córeczkę, hehe ale "dziewczyny lubią brąz"....

agusiakowalczyk napisał(a):
aneczkare22 napisał(a):
dzień dobry brzuszki
Dzis mój mąz ma wolne,wiec troche pojezdzilismy po sklepach,i wpadł mi w oko wózek,co sadzicie o nim??http://www.dymex.com.pl/wiki_summer.html
Tylko nie wiem czy ten kolor bedzie odpowiedni dla chłopca,bo mąz zastanawia sie jeszcze nad innym kolorem

Moim zdaniem kolor bardzo ładny! I dla chłopca jak najbardziej!

no mnie sie tez wydaje,ze kolr nie jest zły.A czy moze słyszałyscie o tej marce-dymex??

moniq1984 napisał(a):
p0xia napisał(a):
Ja niestety nie mam takiej opcji 😞 .. musze mieszkac z rodzicami , bo nie stac mnie na mieszkanie, bo jeszcze sie ucze, a moj nie zarabia na tyle zeby mogl utrzymac cala trojke, par szesc ze mna bo na mnie by mama dawala pieniazki i na dzidzie pewnie tez by sie cos znalazlo ... ale bylo by cieeeeezko 😞( kurka jak o tym mysle to mi sie plakac chce 😞

NIE MASZ CO PŁAKAĆ 🙂 mam to samo tylko, że ja mieszkam u teściów (gdzie teściowa coraz cześciej wypomina i przypomina, że mieliśmy odkładać kase) a moja mama niestety pomóc mi nie może a wrecz przeciwnie to ja jej musze 😞 a i jeszcze od nowego roku w najgorszym przypadku bedziemy żyć tylko z meża wypłaty 😞
WIEC USZY DO GÓRY 🙂

No właśnie... różnie to bywa! My też po ślubie mieszkaliśmy u mojej mamy! Bałam się, że bedzie się wtrącać, bo sama miałam w przeszłości z nią spięcia... A okazało się, że było dobrze! I mama się w ogóle nie wtrącała! I bardzo nam pomogła, chociaż sama ma nieciekawą sytuację... I dalej nam bardzo pomaga - znacznie bardziej niż teściowe, który mają bez porównania lepszą sytuację.... Takie życie! Każdy ma jakieś swoje problemy...
Ale teraz będziemy mieć dzidziusie i to jest naważniejsze! 😁 i to w ogóle piękna sprawa jest! 😁 I wielkie szczęście! 😁

• Mamusia
aneczkare22 napisał(a):
agusiakowalczyk napisał(a):
aneczkare22 napisał(a):
dzień dobry brzuszki
Dzis mój mąz ma wolne,wiec troche pojezdzilismy po sklepach,i wpadł mi w oko wózek,co sadzicie o nim??http://www.dymex.com.pl/wiki_summer.html
Tylko nie wiem czy ten kolor bedzie odpowiedni dla chłopca,bo mąz zastanawia sie jeszcze nad innym kolorem

Moim zdaniem kolor bardzo ładny! I dla chłopca jak najbardziej!

no mnie sie tez wydaje,ze kolr nie jest zły.A czy moze słyszałyscie o tej marce-dymex??

ja nie slyszalam nic o tej marce .. ale ogolnie jest ich baaardzo duzo 🙂

Witajcie Kochane 🙂
Była u mnie Mamitka od wczoraj także spędzałyśmy cudnie czas razem 🙂
Teraz zabieram się za zaległości bo nic nie wiem ☺️ 😎

moniq1984 napisał(a):
Moim skromnym zdanie przy pierwszym dziecku jest jak z małżeństwem "młodzi powinni mieszkać sami" i być, nie mówie jakies odwiedziny w razie potrzeby pomoc bo wiadomo intuicja intuicją ale ktoś z doświadczeniem mile widziany 🙂 tyle, że bez przesady 🙂 🙂 🙂

popieram w 100% 🙂

• Mamusia
p0xia my tez zyjemy z tego co m. zarobi,, fakt ze za mieszkanie ni eplacimy nic bo wyremontowalismy sobie u jego rodzicow i on pracuje u mojego ojca...ale nie wykorzystujemy tego i dostaje taka sama kase jak inny pracownik na tym stanowisku...bez zadnych przywilejow...jedynym minusem jest to ze co tydzien dostaje kilkaset zlotych zaliczki a porzadna kase to ma w "zeszycie" i nigdy nie wiadomo kiedy znowu coprzyplyw gotowki bedzie

Aneczka fajny wózek mi się podobają kolory 12 i 17 a taki kolor jak ty przedstawiłaś miałam dla Gabrysi 🙂 ale moim zdaniem kolor dla obu płci 🙂

• Mamusia
agusiakowalczyk - dokladnie tak 🙂 To jest najwazniejsze a szczescie jest nie do opisania 😁 chyba w zyciu nie bylam taka szczesliwa .. pamietam poczatki kiedy sie dowiedzialam .. bylo okropnie .. mialam okropne mysli .. a teraz chciaz bedzie ciezko to wiem ze jednoczesnie bedzie faaaaantastycznie 🙂 i nabiore doswiadczenia na kolejne lata 🙂 super jak sie ciesze juz sie doczekac nie moge 🙂 🙂 🙂 🙂

P.S - moj 500 post 😁

• Mamusia
Ja też sie doczekać nie moge i z jednej strony chciałabym już urodzić a z drugiej jednak w terminie i najlepiej nie spodziewanie i 15 sierpnia 🙂
PRAWDĄ JEST, ŻE CIĄŻA TO WSPANIAŁY CZAS 🙂 🙂 🙂
POXIA PRZEGONIŁAM CIE 😁 🙃 😁 🙃

• Mamusia
p0xia napisał(a):
agusiakowalczyk - dokladnie tak 🙂 To jest najwazniejsze a szczescie jest nie do opisania 😁 chyba w zyciu nie bylam taka szczesliwa .. pamietam poczatki kiedy sie dowiedzialam .. bylo okropnie .. mialam okropne mysli .. a teraz chciaz bedzie ciezko to wiem ze jednoczesnie bedzie faaaaantastycznie 🙂 i nabiore doswiadczenia na kolejne lata 🙂 super jak sie ciesze juz sie doczekac nie moge 🙂 🙂 🙂 🙂

P.S - moj 500 post 😁

Gratulację 🤪 🤪 🤪

marta-lion napisał(a):
Siehankowa daj mi tego linka od koszul nocnych bo gdzieś zgubiłam 😞 😞 😞

marta to jest chyba ten link,bo ja tez tu zamawiałam
http://allegro.pl/koszulka-nocna-ciazowa-oraz-do-karmienia-s-m-i1629991129.html

• Mamusia
moniq1984 napisał(a):
Ja też sie doczekać nie moge i z jednej strony chciałabym już urodzić a z drugiej jednak w terminie i najlepiej nie spodziewanie i 15 sierpnia 🙂

oj ja też bym chciała niespodziewanie 🙂

marta-lion napisał(a):

marta, ja kupiłam taką koszula dla karmiących
w opisie jest napisane, że są małe plamki, ale to nie prawda 🙂 żadnych plamek, koszula 100% nowa i bez wad 😆

aneczkare22 napisał(a):
marta-lion napisał(a):

Hehe a swoją drogą dobrze ze wszystkie nie rodzimy w jednym szpitalu. Bo jakbyśmy tak zaczęły paradowac w jednakowych koszulach 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
moniq1984 napisał(a):

niespodziewanie 15 sierpnia ? haha 😁 mi obojatnie byle by komplikacji nie bylo 🙂 no i oczywiscie okolo terminu 🙂

ja też nie mogę sie doczekac,kiedy bede mogła przytulic mojego maluszka.Tez mam czasami obawy,związane z porodem i wychowaniem maleństwa.Ale nie pierwsza i ostatnia rodzę.A co do ciązy,to dla nas była ona troszke zaskoczeniem,nie spodziewalismy sie,że tak szybko pójdzie 😜

aneczkare22 napisał(a):
marta-lion napisał(a):

oj, to ja mam inną 😉

p0xia ja już mam swoje lata 😜 męża 😜 decyzja o dziecku była taka "Co ma być-to będzie i kiedy ma być - to będzie" 😁 także niby byłam przygotowana... a jak zobaczyłam te dwie kreseczki, to była dla mnie taki SZOK! 😮 Normalnie nie wiedziałam, czy cieszyć się, czy płakać 😉 jakoś się specjalnie nie cieszyłam, w szoku byłam! Dopiero na pierwszym usg, jak zobaczyłam serduszko, to do mnie dotarło, ze będę mamą! 😁 I to była jedna z najpiękniejszych chwil w moim życiu! 🙃 😆
Myślę, ze natura dobrze to wymyśliła, że mamy 9 miesięcy na przygotowanie się psychicznie do roli mamy i oswojenia z tą myślą 😁