Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej dziewczyny 🙂
W końcu udał mi się nadrobić zaległości. Cały dzień mi to zajęło. Co kilka stron coś mnie odsuwało i zaległości rosły.
Dziś rano miałam wizytę u położnej, która przebiegła bardzo dobrze. Serducho wali jak szalone i to najważniejsze 😁 Znowu przytyłam, więc jestem już 11kg na plusie ☺️
Gdy wróciłam oczywiście od razu rzuciłam się na łóżko i zasnęłam (po spałaszowaniu śniadania) 😜

Teraz jem obiado-kolacje z mężulkiem (dziś lasagne 😜)

Jakiś dziś nie czuję się najlepiej, jestem jakaś osowiała i zmęczona więc nie wiem czy się jeszcze odezwę. Jakby co to:

Życzę Wam wszystkim miłego weekendu 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

inez super ,ze z dzidzia ok 🙂
Ja własnie wciagnęłam drożdzówkę,i gotuję kompot.
Mój mąz z tata kopią doły,bo chcemy płot postawic,może uda sie zanim mały sie urodzi.Bo na razie mielismy płot betowy po prawej i lewej stronie,a z przodu nie mielismy,a teraz jak dzidzia sie urodzi,to chciałabym zeby w wózku na tarasie sobie leżała,a niestety obce psy nam wlatują i nie było by za ciekawie jakby akurat dzidzius spał na dworzea pojawił by sie jakis pies 🥴

• Mamusia
Ja mam rożek z wkładką kokosową...i stanowczo mi ten jeden wystarczy.. 😁 😁

Na wieść o złych wynikach z obciążenia glukozą poczytałam trochę i dla tych co myślą, że cukrzyca ciążowa jest od typowo słodkich rzeczy to się mylą!
Cukry to węglowodany, owszem słodycze je zawierają ale szkodzą w nadmiarze tak samo jak: arbuz, chipsy 🤨, ziemniaki, banany, sery żółte, winogrona, miód...

Musze zrezygnować m.in z tych rzeczy by malutki był zdrowy...
Dopiero teraz zrozumiałam,ze czeste siusiu i zmeczenie to były objawy cukrzycy...no ale nie ma co poadać w paranoje - czasem zapewne zgrzeszę 😁

No rozpisałam sie, ale musiałam sie z kims tym podzielić 🙂

hej dziewczyny 🙂
jestem tutaj nowa ( tzn u was) cały czas byłam u wrześniówek gdyż termin miałam na 4 września, a po dzisiejszym usg 3d okazało się że jednak na 20 sierpnia, myślę że będę do was częściej zaglądać ! 😉

tak szczerze to nie wiem której daty sie trzymać, ten gin powiedział mi że sierpnia 20 i że mała jest duża jak na dziewczynkę, zobaczymy czy zmieni mi mój gin date jak przyjdę na następna wizytę.
ale najważniejsze że zdrowe i że wymarzyłam sobie tą córcie ! :P

Leer napisał(a):
hej dziewczyny 🙂
jestem tutaj nowa ( tzn u was) cały czas byłam u wrześniówek gdyż termin miałam na 4 września, a po dzisiejszym usg 3d okazało się że jednak na 20 sierpnia, myślę że będę do was częściej zaglądać ! 😉
Witaj Leer 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
Leer napisał(a):
tak szczerze to nie wiem której daty sie trzymać, ten gin powiedział mi że sierpnia 20 i że mała jest duża jak na dziewczynkę, zobaczymy czy zmieni mi mój gin date jak przyjdę na następna wizytę.
ale najważniejsze że zdrowe i że wymarzyłam sobie tą córcie ! :P

niby miedzy jedną a drugą datą masz 2 tyg różnicy czyli możesz i w sierpniu urodzić 🙂

• Mamusia
Leer napisał(a):
hej dziewczyny 🙂

Witamy 🙂 Ja w sumie tak na pograniczu jestem, bo termin z OM na 30 sierpnia, a z USG na 04.09, ale mam nadzieję, że będzie przed terminem 🙂

jedna już z września tutaj trafiła kobitka - malstep , wiec przybywa nas ( was) coraz wiecej.
jak myślicie który termin jest bardziej wiarygodny?

• Mamusia
Leer napisał(a):
jedna już z września tutaj trafiła kobitka - malstep , wiec przybywa nas ( was) coraz wiecej.

Ja osobiście za bardziej wiarygodny uważam ten z USG, ale to i tak plus minus dwa tygodnie 🙂

ann5353 napisał(a):
Leer napisał(a):

Ja osobiście za bardziej wiarygodny uważam ten z USG, ale to i tak plus minus dwa tygodnie 🙂

Wiesz u mnie wg usg Majka miała się urodzić 6 września, w OM 3 września. A przyszła na świat 20 sierpnia 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
marta-lion napisał(a):
ann5353 napisał(a):
Leer napisał(a):

Wiesz u mnie wg usg Majka miała się urodzić 6 września, w OM 3 września. A przyszła na świat 20 sierpnia 🤪 🤪 🤪

Więc tak jak mówię i to plus minus dwa tygodnie 🙂 Ciężko wyczuć 😁

a no tak słyszałam i o takich rozbieżnościach 🙂
macie może jakąś listę wszystkich sierpniówek? tak abym oznajmiła sie chociaż z twarzami? 🙂