Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
k8_online napisał(a):
mapa Dzięki moja Droga 🤪 czuje sie dobrze choc mimo wszystko po tym Cordafenie brzuszek mi twardnieje a luteina jest tako ohydna że... FUJ...! 😠 duzo lezakuję, ale ogólnie czuję się dobrze 😉 mogłabym szalec i robić wszystko, ale kazali mi sie oszczedzac, wiec malo spaceruje, tylko na szybkie zakupy samochodem mnie zabierają, a tak to relaksik w domu. Zwlaszcza ze sama z domu troche stresuje sie wyjsc w obecnym stanie bo mam 4 pietro no i zanim sie wdrapie spowrotem to trwa i trwa...
Juto idę do lekarza, obejrzy ten szew - ciekawa jestem co powie, a w przyszły poniedziałek idę do szpitala - dali mi nakaz na poprzednim wypisie 😞 mowia ze na obserwację na 3 dni - zobaczymy..eh..... 🤢 🤔 🤨

Kochana spokojnie ja mam w czwartek wizytę i zobaczymy co lekarz powie, jak wiesz też mam szew okrężny od 10 tc i leżę prawie non stop z małymi przerwami na siusiu....Wiem jedno jak nie teraz to na 100% po 30 tygodniu ciązy położy mnie mój gin do szpitala na 2-4 tygodnie, aby do 36 tygodnia poleżeć pod ich okiem, u mnie w szpitalu robią tak ze wszystkimi pacjentkami po szwie, aby przeczekać i donosić bobaska 🙂
Tak,że głowa do góry nie jesteś sama 🙂 A mało tego moje koleżanki niektóre, które właśnie takie szwy też miały dotrzymały nawet do 39 tc jedna nawet bez szyjki bo skróciła się na amen i dwa tygodnie temu urodziła cudowną córeczkę 🙂

• Mamusia
a ja dla siebie mam na razie tylko wkladki laktacyjne i szlafrok 😮 😮 😮 jakos caly czas mysle tylko o malej i jej potrzebach ze zapomnialam ze ja tez sporo potrzebuje do szpitala 🤪 🤪

a dzisiaj chce jechac po material na zapasowy komplet poscieli...mam nadzieje ze mi sie uda 🙃

o mamciu...mój brzuszek urósł o 7 cm 😮 - średnio 1cm tygodniowo - to do końca ciąży w drzwiach się nie zmieszczę 🙃 🙃 🙃 - może już przestanie rosnąć 😲 ale za to boje się wagi 🥴 - sprawdziłam kartę ciąży z Bartkiem i sie okazało że najszybciej mi przybyło w ostatnich 2 miesiącach 😮 łoj....
idę zaraz wstawić pranie i czeka mnie sterta do prasowania buuuuu jak ja nie lubię prasować haha

Paninka napisał(a):
a ja dla siebie mam na razie tylko wkladki laktacyjne i szlafrok 😮 😮 😮 jakos caly czas mysle tylko o malej i jej potrzebach ze zapomnialam ze ja tez sporo potrzebuje do szpitala 🤪 🤪

a dzisiaj chce jechac po material na zapasowy komplet poscieli...mam nadzieje ze mi sie uda 🙃

Ha ha Paninka nie tylk Ty tak masz, mnie wczoraj Marta uświadomiła.... 😉

Diviana napisał(a):
Daniela napisał(a):
Madzia ja mam 97cm właśnie zmierzyłam 🙂

Ja się właśnie zmierzyłam i też mam 97 🤪

Haha Diviana "idziemy łeb w łeb" 😁 a ile Ci sie już przytyło bo mi na ost. wizycie pokazało 8-9kg

a ja wczoraj dostałam szlafroczek w prezencie 🙃 i do szpitala brakuje mi tylko podkładów po porodzie i koszuli - muszę kupić ze dwie takie letnie bo w naszym szpitalu niesamowity ukrop 🤔

• Mamusia
Pati123 napisał(a):
Kochana spokojnie ja mam w czwartek wizytę i zobaczymy co lekarz powie, jak wiesz też mam szew okrężny od 10 tc i leżę prawie non stop z małymi przerwami na siusiu....Wiem jedno jak nie teraz to na 100% po 30 tygodniu ciązy położy mnie mój gin do szpitala na 2-4 tygodnie, aby do 36 tygodnia poleżeć pod ich okiem, u mnie w szpitalu robią tak ze wszystkimi pacjentkami po szwie, aby przeczekać i donosić bobaska 🙂
Tak,że głowa do góry nie jesteś sama 🙂 A mało tego moje koleżanki niektóre, które właśnie takie szwy też miały dotrzymały nawet do 39 tc jedna nawet bez szyjki bo skróciła się na amen i dwa tygodnie temu urodziła cudowną córeczkę 🙂

hm.... tak sie zastanawiam, bo ja to dosc duzo chodze po domu, mowisz ze powinno sie glownie lezec...? no to w takim wypadku juz sie boje co jutro mi lekarz powie... 😮
czytalam tez ze w wielu przypadkach ta sytuacja ulatwia porod, bo po zdjeciu szwu jest juz minimalne rozwarcie i pozniej juz jakos to idzie, slyszalas co o tym? 🤨

Ja ostatnio byłam w szoku. Moja fryzjerka w ciągu całej ciąży przytyła 9kg. Może dlatego, że miała dietę cukrzycową.. Ale bardzo malutko 🙂

Andzelika napisał(a):
Ja ostatnio byłam w szoku. Moja fryzjerka w ciągu całej ciąży przytyła 9kg. Może dlatego, że miała dietę cukrzycową.. Ale bardzo malutko 🙂

ooo, to bardzo malutko 🙂 ja jestem w 30 tyg. i juz 9 kg 😮 a jeszcze 2 miesiące zostały - teoretycznie 😉

siehankowa napisał(a):
Andzelika napisał(a):

ooo, to bardzo malutko 🙂 ja jestem w 30 tyg. i juz 9 kg 😮 a jeszcze 2 miesiące zostały - teoretycznie 😉

Ona właśnie mówiła, że to chyba przez tą dietę, bo jak zaczęła stosować to jej tak waga stanęła. Tylko brzuszek urusł 🙂

• Mamusia
Daniela napisał(a):
Diviana napisał(a):
Daniela napisał(a):
Madzia ja mam 97cm właśnie zmierzyłam 🙂

Ja się właśnie zmierzyłam i też mam 97 🤪

Haha Diviana "idziemy łeb w łeb" 😁 a ile Ci sie już przytyło bo mi na ost. wizycie pokazało 8-9kg

Mi 8 kg do przodu 🙂

a ja po obżarstwie na festynach ważę pół kilo mniej ????? 😮 🙃
ogólnie 7kg do przodu...według kalkulatorów powinnam przytyć do końca jeszcze 2kg ale mocno wątpię że to mi sie uda ....
uciekam również - żelazko mnie wzywa 🤪

• Mamusia
oj oj a ja juz 20kg i lekarz mi powiedzial ze taka moja uroda i ze wcale sie nie zdziwi jak do konca jeszcze drugie 20 mi wskoczy 🤢 🤢 🤢 bo zna takie przypadki.jak na razie odpukac waga stoi i mam nadzieje ze juz niewiele mi przybedzie ☺️ ☺️

Andzelika napisał(a):
siehankowa napisał(a):
Andzelika napisał(a):

Ona właśnie mówiła, że to chyba przez tą dietę, bo jak zaczęła stosować to jej tak waga stanęła. Tylko brzuszek urusł 🙂

no mi na szczęście też tylko brzuszek rośnie 🙂 a wg kalkulatora wagi ciąży to powinnam jeszcze 5kg przytyc, więc myslę, że dam rade 😁

Paninka, moja siostra w pierwszej ciązy 30kg przytyła, z tym, że ona bardzo puchła... ale pózniej schudła ze 35kg 😮 i była chuda jak szkapa 😜