Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ja właśnie walczę z myślami odnośnie zestawu pościeli na początku uwidziało mi się,że baldachim i koniec kropka a teraz jakoś mi już przeszło...Właściwie zamówiłam komplet dodatkowej pościeli z rozkiem i poszewki na kołdre i podusię, oraz podusię do spania dla mnie teraz i do karmienia potem maleństwa. A właściwie przydałby mi się zestaw gdziej jest poszewka na kołderkę i podusię, wypełnienie pościeli, ochraniacz, przybornik, rożek bez żadnych dodatkowych opcji bo w sumie ten baldachim już mi przeszedł jednak nie do końca i cały czas mam rozkminkę....
Co do buteleczek i smoczków ja kupiłam Avent 125 i 260 na początek, oraz dwa smoczki. Zobaczę jak się sytuacja rozwinie 🙂

• Mamusia
siehankowa napisał(a):
Daniela napisał(a):
Siehankowa wątpię by ktoś przyniósł pościel, przewaznie kocyk, śpioszek lub zabawkę dają. I chyba Lydziaa dobrze mówisz wezmę bez ochraniacza zawsze te 23 będzie na coś innego. kurde wkurzające to że człowiek tak musi się z groszem liczyć 😠

no w sumie racja, ale ja tam cicho liczę na dziadków 😜

moi rodzice wózek fundują więc największy zakup odpadł 🙂

k8_online napisał(a):
A dziewczęta tak a propos łózeczek i pościeli - to jaki wymiar jest standardowy - zamierzam sie wybrac na zakupki ale nic nie kumam w tym temacie... 😁

łóżeczko 120x60 (albo 70 - juz sama nie wiem 😉 ) a pościel 120x90 i podusia 60x40

lydziaa84 napisał(a):
siehankowa napisał(a):
Daniela napisał(a):
Siehankowa wątpię by ktoś przyniósł pościel, przewaznie kocyk, śpioszek lub zabawkę dają. I chyba Lydziaa dobrze mówisz wezmę bez ochraniacza zawsze te 23 będzie na coś innego. kurde wkurzające to że człowiek tak musi się z groszem liczyć 😠

moi też 🙂 ale liczę na teściów 😜

• Mamusia
siehankowa napisał(a):
lydziaa84 napisał(a):
siehankowa napisał(a):
Daniela napisał(a):

moi też 🙂 ale liczę na teściów 😜

Teściową mam taką, że jak by mogła to by w moim portfelu siedziała- sknera i naciągacz.

Cześć, widać, że weekend się skończył. Znów po staremu - kilkadziesiąt stron w kilka godzin 😉
Ja dziś znowu pracowicie spędzam czas, wpadłam na chwilkę poczytać was i znów zabieram się za moje papierki.
Odniosę się tylko do ostatnich wypowiedzi na temat butelek. Moim zdaniem wstrzymaj się k8 z kupnem zestawu butelek, chyba, że od razu zakładasz, że nie będziesz karmić piersią.
Po pierwsze: jeśli będziesz karmić to być może twój dzidziuś w ogóle nie będzie chciał ruszyć butelki
Po drugie: nawet jeśli zaakceptuje butelkę to niekoniecznie będzie to TT (o takiej sytuacji pisała chyba Marta)
Ja osobiście polecam jedną lub dwie o najmniejszej pojemności, jak się sprawdzą to zawsze można dokupić więcej.
A co z tego, że kupisz zestaw w dobrej cenie, skoro go nie wykorzystasz.
Natomiast jeśli zakładasz, że od początku dzidziuś będzie karmiony butelką to zestaw jest ok - w pierwszych dniach życia maleństwa przyzwyczaisz je do smoczka z konkretnej firmy i dalej będzie już żadnych problemów 😉

k8_online napisał(a):
A dziewczęta tak a propos łózeczek i pościeli - to jaki wymiar jest standardowy - zamierzam sie wybrac na zakupki ale nic nie kumam w tym temacie... 😁

Standard łóżeczko to 120/60, a pościel 120/90.

Ja na pomoc nie mam co liczyć ani rodziców ani teściów. Mama "rzuciła" jakieś 100zł ale wiadomo ile to jest w dzisiejszych czasach, na ojca nie mam co liczyć a teście mają jedną emeryturę więc.....
Sami wszystko musimy......

lydziaa84 napisał(a):
a jakie majtki bierzecie do szpitala jednorazowe?

Ja się zastanawiałam podkład poporodowy bella+ majtki siatkowe ale tez mam pytanie najmniejsze te majtki to rozmiar L??

• Mamusia
Daniela napisał(a):
Ja na pomoc nie mam co liczyć ani rodziców ani teściów. Mama "rzuciła" jakieś 100zł ale wiadomo ile to jest w dzisiejszych czasach, na ojca nie mam co liczyć a teście mają jedną emeryturę więc.....

Ja w sumie też nie. Pierwszych prezentów to się mogę spodziewać po urodzeniu malutkiej, pewnie ciuszków 🙂 A potem to może coś na chrzest....

lydziaa84, ja kupiłam siateczkowe jednorazowe - pakowane po 7szt. więc mam nadzieje, że wystarczy 😉 daniela, ja mam w rozmiarze M.
do tego kupiłam tez podkłady Bella

Daniela napisał(a):
lydziaa84 napisał(a):

Ja się zastanawiałam podkład poporodowy bella+ majtki siatkowe ale tez mam pytanie najmniejsze te majtki to rozmiar L??
Sa też 38, a to chyba M 🙂

lydziaa84 napisał(a):
podkładów mam dwie paczki- dostałam od szwagierki i koleżanki nie wykorzystały wszystkich 🙂 Są jeszcze jakieś majtki siateczkowe wielorazówki i nie wiem które lepsze

ja poszłam na wygode - wielorazówek nie chciałoby mi się prać 😜

• Mamusia
dzięki za pomoc dziewczyny - w takim razie zastanawiam się, bo nic jeszcze nie kupiłam czy kupic moze jedna 125ml i jedna 360ml i komplet smoczkow do tego 3m+??? jak myslicie? damy rade?? 😉 jak cos zawsze bedzie mozna dokupic 😁

marta-lion napisał(a):
Daniela napisał(a):
lydziaa84 napisał(a):

tak, 38 to M 😉 mam nadzieje tylko, że to nie chińskie M 😁

siehankowa napisał(a):
marta-lion napisał(a):
Daniela napisał(a):
lydziaa84 napisał(a):

tak, 38 to M 😉 mam nadzieje tylko, że to nie chińskie M 😁

Ja miałam takie majtki jednorazowe i teraz też takie kupię 🙂 Zapewniam, ze to nie chińskie M 🤪 🤪 🤪 Siehankowa nie wiem czy dobrze zrozumiałam ale jesli masz jedno opakowanie to za mało 😉

• Mamusia
ann5353 napisał(a):
Daniela napisał(a):

Ja w sumie też nie. Pierwszych prezentów to się mogę spodziewać po urodzeniu malutkiej, pewnie ciuszków 🙂 A potem to może coś na chrzest....

moja mama jakos tez nic nie mowi o pomocy...tesciowa twierdzi ze nawet jakby chciala cos kupic to ona sie nie zna ( a co za problem zapytac jakby jej zalezalo 😮 ) szwagierka ktora ma byc chrzestna powiedziala ze kupi komplet poscieli z wkladami. na pewno moge liczyc na mojego tate, on z wielka radoscia pierwszej wnuczce bedzie prezenty robil...ale nie wykorzystuje tego, mam liste potrzebnych rzeczy i powoli kompletuje sama, nauczylam sie juz ze najlepiej to na siebie liczyc

Co do majtek wielorazowych Lydzia a będzie ci sie chciało je prać?

Co do butelek, ja mam w nosie nie kupuję ani jednej. W razie w... wyślę męża i kupi. Z Majką tylko straciłam na nie kasę.

k8_online, ja kupiłam smoczki 3+ ale w sumie tylko dla tego, że robiłam dużą ilość zakupów u jednego sprzedawcy na all... i przesyłka wyszła mi gratis, dlatego wolałam od razu kupić 😉