Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Paninka napisał(a):
POMOCY!!! kot kolejna jaszczurke przyniosl i.....puscil pod meble....jak ja mam ja zwabic 😲 😲 😲

Hehehe ja bym zawału dostała 😜 🙂 🙂

• Mamusia
Inez napisał(a):
Paninka napisał(a):
Inez nie mozna jak jest z niepasteryzowanego mleka....a ja kupilam pasteryzowana 😜 😜 😜

ooooooooo...fajnie 😁 zazdroszczę

w polsce innej sie nie kupi podobno... oryginalna jest niepasteryzowana, zobacz moze u Ciebie tez da rade kupic 😉 j

mapa napisał(a):
lydziaa84 napisał(a):
komu kawa i ciacho, bo idę robić 😉

ja poproszę, dziś apetyt mam nieziemski 😁

Daniela
pytałaś się jeszcze o ochraniacze.
Ja kupuję 1 szt + 2 komplety pościeli
A pościel drugą dobieram tak żeby pasowała kolorystycznie do ochraniacza 🙂

No i ja tez tak zrobiłam 🙂

• Mamusia
lydziaa84 napisał(a):
marta-lion napisał(a):
Inez z pasteryzowanego mleka można jak najbardziej 🙂

pleśniowy z pasteryzowanego też można? Bo jedni mówią, że tak inni że nie. A ja mam taką ochotę

z tego co wiem to w plesniowym najgorsza jest wlasnie ta.....plesn podobno wiec nie ryzykowalabym

milium ja to ogory kupuje u nas w wiejskim sklepie wiec nie sadze zeby moglo byc cos z nimi nie tak, ale z tesco to juz nie wiem 🤨

• Mamusia
I nie można oscypków a ja na początku ciąży jadłam je kilogramami bo co chwila ktoś jechał w góry i mi je przywoził, a ja je uwielbiam, no i cola ja musze wypic chociaz litr tygodniowo z wielkim powstrzymaniem, bo ogólnie przed ciążą nie przepadałam za nia a teraz musze ja wypic jakos smak mi sie zmienił.

• Mamusia
ann5353 napisał(a):
Inez 30 lat skończę 01.07 🙂
A co do tej listy produktów zakazanych to bardzo lubię colę 🙂 Nie nadużywam, ale czasami piję. No i jedną kawkę dziennie 🙂

30 lat?! 😲 😲 😲 😲 😲 😲 😲
Normalnie mi kopara opadła 🤪

Ja też od czasu do czasu piję colę, chociaż ostatnio mam zgagę po gazowanym. A kawka raz dziennie musi być 😁

Inez w serach pleśniowych niebezpieczna jest rówżnież pleśń, to są szczepy specjalnych bakterii, które wszczepia się w ser żeby tak ładnie i smacznie wyprodukowały tą pleśń.
Hehe stąd jest smaczniejsza i zjadliwa niż taka którą czasem powstaje na naszych serach w lodówce ze starosci 😉
W ciąży jednak serom pleśniowym ja mówię absolutne nie, mimo że tez je lubię.

• Mamusia
marta-lion napisał(a):
Inez w serach pleśniowych niebezpieczna jest rówżnież pleśń, to są szczepy specjalnych bakterii, które wszczepia się w ser żeby tak ładnie i smacznie wyprodukowały tą pleśń.
Hehe stąd jest smaczniejsza i zjadliwa niż taka którą czasem powstaje na naszych serach w lodówce ze starosci 😉
W ciąży jednak serom pleśniowym ja mówię absolutne nie, mimo że tez je lubię.

Ja ostatni raz ser pleśniowy jadłam w dzień zrobienia testu ciążowego. Objadłam się na maksa i zaczęłam czytać czego nie wolno jeść w ciąży. Po przeczytaniu zrobiłam wielkie oczy ale ucieszyłam się, że zgrzeszyłam po raz ostatni nieświadomie 😁

• Mamusia
Inez napisał(a):
Ostatnio siedziałam sobie na forum mamuś w Norwegii i dowiedziałam się, że mogę dostać darmowe paczki z 3 różnych sklepów. Wystarczy zapisać się na stronie i czekać. Fajnie, bo w tych paczkach są pieluchy, butelki, smoczki i kosmetyki 🙂

Daj namiary to może też spróbujemy 😉 🤪

• Mamusia
Inez napisał(a):
Ostatnio siedziałam sobie na forum mamuś w Norwegii i dowiedziałam się, że mogę dostać darmowe paczki z 3 różnych sklepów. Wystarczy zapisać się na stronie i czekać. Fajnie, bo w tych paczkach są pieluchy, butelki, smoczki i kosmetyki 🙂

Daj namiary to może też spróbujemy 😉 🤪

• Mamusia
Dobra widze ze duzo tematów było ...
wiec sie powtorze:P
bo kurcze bylam tu 15 min temu a teraz juz na 12 stronie jestem:P
dziewczyny czy kwestia materaca juz wyjasniona???
-pianka,
-kokos pianka,
-kokos pianka gryka co macie???
bo jak czytam na forach to w kokosie i gryce (szczegolnie ) duzo paskudzctwa sie zalęga?
gryka jest glównie na odleżyny wiec do malenstwa to ponac za twarde!!!
niby kokos jest ok na poczatek?
Ale jakby sie rozkręcic to niektóre mamy rozpedzaja sie do kwot 300 zł za materac termoelastyczny albo lateksowy- MASAKRA!!!