Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

lydziaa84 napisał(a):
marta- to ile takich paczek kupić??

Proponuje 3 opakowania te po 7 szt. pakowane. I tak wtedy to średnio jedne majtki na 3-4 godziny. A jak zostanie to podarujecie koleżance 🙂

marta-lion napisał(a):
siehankowa napisał(a):
marta-lion napisał(a):
Daniela napisał(a):
lydziaa84 napisał(a):
a jakie majtki bierzecie do szpitala jednorazowe?

Ja się zastanawiałam podkład poporodowy bella+ majtki siatkowe ale tez mam pytanie najmniejsze te majtki to rozmiar L??
Sa też 38, a to chyba M 🙂

tak, 38 to M 😉 mam nadzieje tylko, że to nie chińskie M 😁

Ja miałam takie majtki jednorazowe i teraz też takie kupię 🙂 Zapewniam, ze to nie chińskie M 🤪 🤪 🤪 Siehankowa nie wiem czy dobrze zrozumiałam ale jesli masz jedno opakowanie to za mało 😉

ja właśnie też takie mam 🙂 kurcze, myślałam, że 7szt wystarczy 😜

• Mamusia
Ja właśnie mam te co matra pokazała 2 opakowania po 7 sztuk i jedne 5 sztuk z jakiejś innej firmy 🙂
Kurdele jak na razie widzę,że moje podpytywanie Was na forum i zapisywanie linków poskutkowało bo póki co wydaje się,że rozsądne zakupy w dobrych ilościach robie 🙂
Dziękuję dziewczynki kochane 🙂

• Mamusia
ostatnio tesciowa mnie rozbroila...gadalam z nia o pampersach i mowie ze takie duze kartony sa w promocji i bede musiala jechac i kupic i ona sie mnie pyta ile razy trzeba dziennie zmieniac to jej mowie ze przy noworodku to po kazdej kupce wiec i nawet 12 razy na dobe, popatrzyla na mnie jak na wariatke i stwierdzila ze zadna oszczednosc... 😮 😮 😮i jak kupilam 3 paczki chusteczek to powiedziala ze teraz bede miala i miala 😮 to jej mowie ze beda moze na tydzien 😁 nie wiem czy ona mysli ze jeden pampers i jedna chusteczka na dobe ida? a cal;y czas twierdzi ze sobie po porodzie nie dam rady i bedzie wszystko za mnie robic 🤪 🤪 🤪

i kolejny jaszczur przywleczony przez kocice....fuuuuuuujjj

a ja dzisiaj idę chyba kupić pościel do łóżeczka 3-el z Kubusiem Puchatkiem 😁 miałam brać na all, ale boję się troche o jakość, a w sklepie mam sprawdzoną przez moją siostrę, więc wiem, że warto wydać 90zł 🙂
kurcze, jakoś wcześniej nie czułam takiej potrzeby robienia zakupów, a od jakiś 2 tyg. nic innego nie robie tylko przeglądam rzeczy dla maleństwa 🙂

• Mamusia
Witam Was, tak czytam Wy już pakujecie torby do szpitala a ja taka beztroska jestem wydaje mi sie ze to jeszcze tyle czasu i nic nie mam 😮 musze sie wziąść za siebie kupuje dla dzidzi tyle a ja nawet zdechłej koszuliny do karmienia jeszcze nie mam, teraz sie przeraziłam i panika mnie ogarnia, muszę kupić te wszystkie rzeczy jak najszybciej bo to juz tuz tuz...

lydziaa84 może przemęczona jesteś? ja w ciąży mam więcej energii niż przed... ale tak jak pisałam, dopiero od ok 2 tyg. poczułam, że to juz ten moment na zakupy 😉 moja siostra np. od momentu jak dowiedziała się, że jest w ciąży to chodziła oglądała, przeglądała, kupowała... i dziwiła mi się, że ja tak nie mam ... bo kiedy by się nie zapytała czy juz cos oglądałam - to ja mówiłam, że jeszcze mam czas 😜 aż do teraz 😉

marta-lion napisał(a):
lydziaa84 napisał(a):
marta- to ile takich paczek kupić??

Proponuje 3 opakowania te po 7 szt. pakowane. I tak wtedy to średnio jedne majtki na 3-4 godziny. A jak zostanie to podarujecie koleżance 🙂

Marta wiem że to durne pytanie ale ja juz zapomniałam jak to jest. W te majtki wkłada się jeszcze podkład z bella?? ☺️

Ojej - no to ja mam nadzieję, siehankowa, że mi też się już w tym tyg obudzi, tak jak w Tobie 🙂 ta potrzeba kupowania 🙂 ...bo też na razie nic nie ogarniam jeszcze... 😜 myślę, ze mam czas 🙂
O kurcze-ale miałam właśnie zawrót głowy! 😮 ojej.... ale dziwnie...
I mały dzisiaj też kopie, jak szalony! I to jak mocno! 😁
I mam dzisiaj jakiś większy apetyt! Może znowu ma okres wzmożonego wzrostu 😉
Teraz priorytetem jest wózek! Bo musimy zamówić do końca tyg, zeby nie zostać z niczym!
Także, millium nie jesteś sama 😉

Wróciłam z siatą truskawek i lodami waniliowymi 😁
Cuuudna pogoda 🙂

Co do zakupów ja też długo nie miałam weny, teraz pomału się pojawia
i w tym tygodniu zaczynam zamawiać 🙂
Choć trudno mi nie raz wybierać przez internet 🤢
Np kocyk...wszystko wydaje mi sie albo sztuczne albo mega drogie 😠

• Mamusia
lydziaa84 a Ty już też spakowana? Kochana nie przejmuj się tym że zapał Cię opuścił, jak ruszyłaś z kopyta od samego początku 🙂 bo piszesz że już mało interesujące rzeczy Ci zostały, to teraz nic tylko odpoczywaj i czekaj do szczęśliwego rozwiązania mamuśko 🙂 i nie martw się niczym, każdy ma zmienne nastroje a już my to napewno 🙂

• Mamusia
Spokojnie agusia tez aktualnie nie posiadam NIC ani dla siebie ani dla Małej 😮 zamierzam się jakoś teraz w tym tygodniu ogarnąć 😜
a wózka tez nie mam, ale potrzebuje mega terenowy co myślicie o X-Landerze np http://allegro.pl/x-lander-xa-2011-3-kolory-maxi-cosi-od-dealera-i1627691549.html

• Mamusia
k8_online napisał(a):
Spokojnie agusia tez aktualnie nie posiadam NIC ani dla siebie ani dla Małej 😮 zamierzam się jakoś teraz w tym tygodniu ogarnąć 😜
a wózka tez nie mam, ale potrzebuje mega terenowy co myślicie o X-Landerze np http://allegro.pl/x-lander-xa-2011-3-kolory-maxi-cosi-od-dealera-i1627691549.html

x-lander to byl mój pierwszy typ 🙂

• Mamusia
agusia ja na szczescie wózek juz mam bo spedzał mi sen z powiek, zostały mi pierdoły ale jak zliczyłam to ojejej 🤨 przewijak, ręczniczki, śpiworek do wózka, kocyk bo mam tylko zimowy, karuzela do łóżeczka, firanki, dywanik,no te dwie ostanie nie sa niezbedne akurat, ale jak starczy kasy to chciałabym kupic 🙂

k8_online napisał(a):
Mi ten wózek kilka koleżanek polecało. Ja sama się nad nim zastanawiam, chociaż jeśli znajdę lżejszy (4 piętro bez windy), to kupię inny. Generalnie X Landery mają dobre opinie...

k8_online x-lander jest bardzo polecany-wielu moich znajomych go ma i sobie chwali 🙂
My też byliśmy na niego prawie zdecydowani...
ale ostatecznie 2 rzeczy zaważyły:
mala gondolka
i brak możliwości obrócenia siedziska w spacerówce tak by Dzidek był twarzą do Ciebie.

lydziaa84 napisał(a):
spakowana to może nie ale niewiele mi zostało- pieluchy, zestawy do szpitala itd. Więc nic ciekawego.
A najbardziej przeraża mnie ta sterta ubranek do prania i prasowania- chociaż body mam za sobą ufff

lydziaa84
ale przynajmniej masz tą stertę 🙃
Mnie do dopeiro czekają zakupy ubranek...

• Mamusia
k8_online x-lander też mi sie bardzo podobał, ale spacerówka nie była przekładana, ale w tym nowym modelu juz jest z tego co sie orientowałam, super sa te wózki ale ja kupiłam inny w koncu bo była okazja cenowa.