Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Marta uśmiecham się oooo 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

Ja wstawiłam jeszcze krótkie pranie może przez 2godzinki wyschnie bo nie wiem co to jutro za pogoda będzie, niby burze się zbliżają i deszcze.......

Witam serdecznie... 🤪
U nas dzisiaj pogoda taka że trudno określić co to ma być 🙃 😮 🙃 a duszno przy tym że ledwo dycham hehe...brzuszek mam "ciężki" jakby ktoś mi ołowiu nawtykał 😲 a musiałam dziś do urzędu pojechać - "pozapinać" zaległe sprawy - zrobione ale przegonili mnie po kilku pokojach 😠
Przy okazji zaszłam na izbę przyjęć zobaczyć co muszę do szpitala zanieść - bo u nas szpital zaraz koło urzędu 🙂 no i praktycznie mam wszystko - brak mi jedynie zestawu do lewatywy brrrrrr..... 🙃
jeszcze tylko poprasować ubranka i przygotować łóżeczko - i czekać na maleństwo 😁 🤪
mam nadzieję że u Was wszystko w porządeczku - ja więcej teraz leżę i nie mam jak Was doczytać ☺️ - co zrobić - malutka jakoś strasznie nisko sie usadowiła i strasznie uciska mi szyjkę...jeszcze tylko 2 miesiące 😎 - a może zdecyduje się na szybsze wyjście??
Miłego popołudnia dziewczynki 😘 😘 😘

A mój mały od wczoraj się kręci, jak nie wiem! Już nie puka, tylko cały czas się wierci, wypycha różne części ciałka! Normalnie wszędzie go czuję i cały brzuch się porusza! 😁 zupełnie nie wiem, jak leży!
Dzisiaj troszkę mniej, ale nadal nieźle buszuje! 🙂
Tak się zastanawiam, czy wzmożona aktywność malucha w brzuchu też może być niepokojąca? Czy mam się tylko cieszyć, że tak mi o sobie daje znać i się rozpycha na wszystkie strony? 😁

• Mamusia
agusiakowalczyk napisał(a):
A mój mały od wczoraj się kręci, jak nie wiem! Już nie puka, tylko cały czas się wierci, wypycha różne części ciałka! Normalnie wszędzie go czuję i cały brzuch się porusza! 😁 zupełnie nie wiem, jak leży!
Tak się zastanawiam, czy wzmożona aktywność malucha w brzuchu też może być niepokojąca? Czy mam się tylko cieszyć, że tak mi o sobie daje znać i się rozpycha na wszystkie strony? 😁

agusia u mnie jest to samo caly czas sie kreci nawet teraz 🙂 a wczoraj wieczorem to moj maz nie chial juz mnie dotykac tylko zabral reke i mowi co ja za leki wzielam hehe az sie wystraszyl. 😲

Andżelika, jeśli dobrze pamiętam to ty pisałaś, że balneum jest teraz w promocji w super-pharm.
Ja dziś przy okazji tam weszłam i DUPA JAŚ. Nie ma go wcale. Jest mnóstwo Oilatum, jest Oilan a Balneum - nie ma 😞
No i z zakupów nici

Myślę, że nadaktywnośc nie jest groźna. Maluszki korzystają z ostatnich chwil jako takiej swobody. Bo za kilka tygodni będą jak paróweczki w kondomiku 🙂
A teraz to mogą jeszcze i solidnego kopniaczka przyłożyć i wypchnąć pupę albo nóżkę tu i ówdzie 🙂

• Mamusia
Leje u nas jak nie wiem 🙂 naresazcie jest czym oddychac.. wlasnie szukam kosmetykow na necie i ja to z roznych firm bede kupowala :P

Mapa
ja kupiłma tak jak mowilam w Kauflandzie Pampers newbaby 2 za dwie paczki 88,88zł 🙂

• Mamusia
jo-aneczka napisał(a):
Andżelika, jeśli dobrze pamiętam to ty pisałaś, że balneum jest teraz w promocji w super-pharm.
Ja dziś przy okazji tam weszłam i DUPA JAŚ. Nie ma go wcale. Jest mnóstwo Oilatum, jest Oilan a Balneum - nie ma 😞
No i z zakupów nici

Ja też wybrałam sie ostatnio do super pharm bo cos bylo w promocji i niestety wszystko wykupili 😞 wrocilam z niczym 😠

• Mamusia

U mnie agusia to samo 🙂 Też malutka od kilku dni się tak wierci, że nawet śmiesznie to wygląda, bo brzuszek mam krzywy 🙂 I się tak śmiesznie wypycha, chyba pleckami 😁
Na dodatek co najmniej raz dziennie ma czkawkę 🙂

jo-aneczka napisał(a):
No i z zakupów nici

Lydzia pisała jeśli dobrze pamiętam 😜 🙂 🙂

• Mamusia
moja tez straaaasznie ruchliwa sie zrobila ale nieststy jak same jestesmy...bo jak ktokolwiek juz jest i chce pokazac to przestaje...dzisiaj od rana tez szalala a jak przyszla moja siostra to momentalnie przestala...nawet tacie nie chce pokazac ile ma sily 🙃

Moniczek - to super! Wzorowa mama na medal! 😁
Ja nadal w lesie... 😞 ale powoli, powoli zakupy się robią...
A u mnie w szpitalu nie robią lewatywy, można sobie samemu zrobić w domu, jeśli ktoś chce być pewnym, ze nie będzie miał niespodzianki żadnej - ale generalnie organizm sam powinien się przeczyścić przed porodem. A w domu można zrobić sobie to:

I golić krocza też nie trzeba! Położna powiedziała, zeby się tym w ogóle nie stresować i nie martwić, bo jeśli będzie potrzeba, to one same sobie kawałeczek wygolą.

Hihi - to super, ze się tak kręcą te nasze maleństwa! To takie fantastyczne uczucie! 😁
Ostatnio właśnie mówiłam tomkowi, że faceci mają czego żałować! 😉

jola-a co chciałaś kupić w super-pharmie i nie było już? ja właśnie też się wybieram, bo były te kosmetyki oillan chyba.... i w którym byłaś? ja chce jechać do arkadii...

mapa napisał(a):
Dzięki pOxia - fajna promocja 🙂
Tylko ciekawe czy w różnych miastach jest taka sama...
A kojarzysz do kiedy była?

Ja chusteczki właśnie w carrefourze kupiłam 🙂

Ja mam gazetkę ważną od jutra i w promocji są Huggies właśnie 🤔 🤔 🤔
No chyba, że tamta już minęła 🤨

mapa napisał(a):
A ile tych 2 około kupować?

Mapa to zależy jak szybko dziecko będzie rosło.. One są chyba do 6kg. (ale nie jestem pewna). A dzieci różnie rosną 🤨