Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
marta-lion napisał(a):
Mam do was pytanie. Czy znacie dobry sposób na zakwaszenie środowiska wiecie .... 😁 😁 😁 Moze jakis dobry żel czy płyn do higieny intymnej. Niestety na koniec okazało się że mam uczulenie na Laktacyd 😞
I powiedzcie czy zwiększyła wam sie ilość upławów? U mnie ostatnio jakby więcej. Konsystencja, kolor i zapach jak należy, ale ilość większa 😮 😮 😮

Hej Marta a może płyn Ziaji byś spróbowała bo też jest dobry, kefir do picia i lacibios do łykania? Ja się z uplawami męczę od poczatku czyli od kiedy zaczęlam brać Duphaston ble

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

marta-lion napisał(a):

Jo-aneczka dobrze że lepiej. Porozmawiaj z córeczką, że ten świat poczeka na nią 🙂

:

Hi, hi Marta, jesteśmy już po poważnej rozmowie 😉 Chyba zrozumiała powagę sytuacji, bo dziś siedzi grzecznie.
Ale wiesz, moja Em to była rozczarowana, że wczoraj wróciłam wieczorem wróciłam do domu a nie zostałam rodzić Hanię 😉
Eh te dzieci, chcesz dla nich jak najlepiej a żadnej nie dogodzisz 😁 😁 😁

Agnie-szka napisał(a):
jo-aneczka napisał(a):
A jednak jest i spóźniony link. Cudo, właśnie taki chciałam, jednokolorowy z jakimś małym motywem.
😘 😘 😘 oklaski dla ciebie. Kupię go na pewno. Tylko, czy nie za duży jest do wózka???
A oklaski dopiero za 71 minut 😉

dla Natki mialam taki wymiar w niebieskim kolorze ale grubszy, dla mnie akuratny bo lubialam ją tak zapatulić 🙂 a na tej aukcji ten kocyk jest cieńszy z termoregulacją wiec nie powiniem przeszkadzać jak go troche więcej będzie 🙂 jak kto lubi 🙂 jo-aneczka ja teraz na tej aukcji przeczytalam że oni piszą o tym kolorze że to żółty ale wychodzi beż może poproś o zdjęcia koloru w realu na maila- nie chcę być później przez Ciebie ścigana 😁

Ok, dzięki, nie zwróciłam nawet na to uwagi. Żółty - hmmmm, aż trudno uwierzyć.
Przy okazji obejrzałam sobie pozostałe koce tego sprzedawcy i chyba, przy okazji kupię jeszcze jeden do naszej sypialni. Kolor mi spasował a koszt przesyłki się trochę "rozłoży"
Ja ostatnio przemalowałam dom i teraz muszę pozmieniać część dodatków m.in. pościel i narzutę w naszej sypialni.
Na szczęście pościel dla małej kupiłam już po remoncie więc pasuje 🙂

• Mamusia
jo-aneczka ja kupilam taki kocyk...no ale on nie jest jednokolorowy...ja chcialam ciemniejszy ale jak go zobaczylam to nie moglam sie powstrzymac ☺️
http://www.voila.pl/061/qfrf4/?1

jest bardzo gruby i cieply no ale na zdjeciu tego nie widac 😁

i on ma wymiary 110x80

jo-aneczka napisał(a):
marta-lion napisał(a):

Jo-aneczka dobrze że lepiej. Porozmawiaj z córeczką, że ten świat poczeka na nią 🙂

:

Hi, hi Marta, jesteśmy już po poważnej rozmowie 😉 Chyba zrozumiała powagę sytuacji, bo dziś siedzi grzecznie.
Ale wiesz, moja Em to była rozczarowana, że wczoraj wróciłam wieczorem wróciłam do domu a nie zostałam rodzić Hanię 😉
Eh te dzieci, chcesz dla nich jak najlepiej a żadnej nie dogodzisz 😁 😁 😁

Hehe no tak. Moja Emilka to kaze mi obiecać że nie będę rodzic jak ona będzie na kolonii hehe 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
witam brzuszki 🙂
Ja też dziś miałam ciężką noc- kręgosłup mnie strasznie bolał :/ no i biegałam do kibelka.
Mała mi dziś tak brykała- chyba nie lubi jak mama prowadzi samochód, bo zawsze wtedy najbardziej się rozpycha.
No i wczoraj znów nie miałam zajęć ze szkoły- tym razem cesarkę mieli :/

Foga- może sarny myślą, że dokarmiać je chcesz 🙂
jo-aneczka- cieszę się, że sytuacja opanowana- teraz dużo odpoczywaj
Daniela- u mnie wcale truskawek nie ma :/
marta-lion ja mam więcej upławów, ale myślę, że to przez masowanie "mariolki"- nigdy jej niczym nie smarowałam, a do masowania trzeba jakiegoś tłuszczyku użyć

lydziaa84 napisał(a):

marta-lion ja mam więcej upławów, ale myślę, że to przez masowanie "mariolki"- nigdy jej niczym nie smarowałam, a do masowania trzeba jakiegoś tłuszczyku użyć

Hehe a czym masujesz???? Pytam o tłuszczyk 🙂
No ja nie masuje a i tak mam jakoś więcej 🙂

Dzięki Agnie-szka moze faktycznie spróbuję, czymś muszę się myć 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
marta-lion napisał(a):
lydziaa84 napisał(a):

Hehe a czym masujesz???? Pytam o tłuszczyk 🙂
No ja nie masuje a i tak mam jakoś więcej 🙂

Dzięki Agnie-szka moze faktycznie spróbuję, czymś muszę się myć 🤪 🤪 🤪

położna polecała oliwę z oliwek i tym się "namaszczam"

• Mamusia
jo-aneczka napisał(a):
A ja mam do was prośbę, bo widzę, że temat pościeli i kocyków powrócił.
Jak zobaczycie jakiś ładny beżowy albo ecru pasujący do chłodno - brązowego wózka to dajcie mi znać.
Jakoś opuściła mnie chęć przewalania setek stron internetowych 😞 a kocyk koniecznie muszę kupić.
Cena obojętna 😉, ma być tylko śliczny.
Z góry dziękuję

Mnie się te podobają i można do nich podunie też dopasować 🙂
:http://allegro.pl/sliczny-kocyk-polar-wesole-misiaczki-100-polski-i1685475863.html
http://allegro.pl/kocyk-2-w-1-dwustronny-gruby-polar-i-bawelna-i1685475865.html

marta-lion ja też zauważyłam, ze mam więcej wydzieliny... i też wygląda normalnie, tylko jest jej więcej. Jak ostatnio tak miałam, to ginka profilaktycznie dała mi jakieś delikatne globulki i kazała brać Żuravit oraz witaminę C na zakwaszanie. W piątek mam wizytę, więc zobaczę, czy tym razem też coś mi na to da, czy może to po prostu tak ma być... Ja jeszcze nie masuję Mariolki - chcę się zapytać, czy w ogóle moge to robić, jak ta moja szyjka taka krótka... a może to w ogóle nie ma związku? hmmm...
A z płynów, to ja miałam ostatnio AA i byłam zadowolona.

• Mamusia
Marta lion moja mama mi mówiła,że najlepszy w sytuacjach awaryjnych jest nadmanganian potasu.Ona jest z wykształcenia pielęgniarką i zawsze jak wszystko zawdzi to mówi,że to się sprawdza 🙂 Kupuje się go w aptece i rozpuszcza w wodzie daje to taki różowy czy fioletowy kolor i w tym należy się podmywać.Ja miałam sobie kupić, ale mój Damianek kupił mi do szpitala laktacyd zielony i póki co daje radę i mnie jeszcze nie uczulił...

Pati123 napisał(a):
Marta lion moja mama mi mówiła,że najlepszy w sytuacjach awaryjnych jest nadmanganian potasu.Ona jest z wykształcenia pielęgniarką i zawsze jak wszystko zawdzi to mówi,że to się sprawdza 🙂 Kupuje się go w aptece i rozpuszcza w wodzie daje to taki różowy czy fioletowy kolor i w tym należy się podmywać.Ja miałam sobie kupić, ale mój Damianek kupił mi do szpitala laktacyd zielony i póki co daje radę i mnie jeszcze nie uczulił...

mmmm, różowa mariolka na wizycie u gina musi się prezentować imponująco, hi, hi

• Mamusia
jo-aneczka napisał(a):
Pati123 napisał(a):

Tylko to nie barwi skóry 🙂

mmmm, różowa mariolka na wizycie u gina musi się prezentować imponująco, hi, hi

Dziewczyny, odnośnie kocyków to dziękuję wam wszystkim baaaardzo. Jesteście jak zwykle niezawodne 🙂
Wszystkie kocyki są śliczne.
Ja na razie będę się trzymać pierwszej opcji - tej od Agnieszki, ale sprawdzę, tak jak radziła, kolor. Gdyby się jednak okazał żółty to będę dalej wybierać z waszych propozycji.
Uch, trudno się zdecydować na coś jak ma się za duży wybór

Pati123 napisał(a):
Hehe Pati ja wiem co to jest nadmanganian potasu 🙂 Mam dwoje dzieci hehe ale to najlepszy sposob na pieluszkowe zapalenie skóry. I niestety barwi skórę jak cholera. Ale u mnie to nie to 🙂 🙂 🙂 Poprostu używanie Lactacydu powoduje pieczenie, już nawet jest lepiej jak używam mydła dzieci 🙂

Ok ja zmykam na występy śpiewacze Emilki 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
marta-lion napisał(a):
Pati123 napisał(a):
Hehe Pati ja wiem co to jest nadmanganian potasu 🙂 Mam dwoje dzieci hehe ale to najlepszy sposob na pieluszkowe zapalenie skóry. I niestety barwi skórę jak cholera. Ale u mnie to nie to 🙂 🙂 🙂 Poprostu używanie Lactacydu powoduje pieczenie, już nawet jest lepiej jak używam mydła dzieci 🙂

Ok ja zmykam na występy śpiewacze Emilki 🙂 🙂 🙂

W takim razie sorki ale myślałam,że nie barwi wiem ,że do podmywania też jest bardzo dobry 🙂

• Mamusia
heheh ciekawosc ciotki wygrala 😁 😁 😁 kazala mezowi zadzwonic(bo na bank sam na to nie wpadl) ale nie do mnie tylko do mojego m. czy bedziemy brali rzeczy od nich dla malej 🤪 🤪 🤪 nie mogla sie doczekac myslac ze przyjde i bede sie prosic a tu niespodzianka 🤪 😁 😁 😁 pewnie nie spodziewala sie ze podziekujemy ale nie 😁 😁

• Mamusia
anusia0171 napisał(a):
hej 🙂
pierwsza sierpnioweczka już rozpakowana.....5 tyg. przed terminem

Marcelek ur 26.06.11 2.375 kg

🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪
gratulacje, duuuuuuuuuuuuużo zdrówka dla was 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘
Opowiadaj, jak się czujecie?????????????? 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪
Co za niespodzianka 😁 😁 😁 tyle czasu cie nie było a tu na dzien dobry takie wiadomosci 🤪