Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
moniq1984 moja wczoraj tez od rana wogole sie nie ruszala...ale wieczorem nadrobila... 🙃 poczekaj, moze przy niedzieli postawnowila dluzej poleniuchowac 😉 a jak sie bedziesz denerwowac to na pewno jej nie pomoze 😘

Snapfish to zobaczymy czy jablecznik nadal ma czarodziejska moc 😉 moze wkoncu mamuski ktore tak na to czekaja ( w tym ja 😉) rozpakuja sie 😉

Dzień dobry 🙂

a my dzis pospaliśmy do 10.00 🤪 oczywiście z przerwami na karmienie 😜
a pózniej jedziemy na obiad do dziadków - tzn. moich rodziców - niech się nacieszą wnukiem 🙂

a tak w ogóle to śniło mi się, że INEZ UROIDZIŁA 🤪

• Mamusia
Dzieńdobry!

No nam sie udało powylegiwac do 9:00 również z przerwami na jedzenie 🙂
Na obiadek jedziemy do dziadków. Mam nadzieje,że obiadek nie zaszkodzi Filipkowi....wczoraj miał "bąkowy" dzień 😜 😜

Muszę się pochwalić - jutro przyjeżdża mój małż w końcu 🤪 🤪 Ciekawe jak zareaguje na widok swojego synka ☺️ ☺️
TAkże jak przyjedzie to rzadziej tu zaglądać będę...Całuje was..i dajcie znac jak któraś z was na porodówce wyląduje... 😉 😉 Nie stresujcie się - już niedługo i wy bedziecie trzymały maleństwa na rękach. Mnie to się wierzyć nie chce jak to szybko zleciało...dopiero co rozmawiałyśmy o wierceniu się naszych pociech w brzuszkach, czkawkach i pakowani torby a tu mój szkrab ma już prawie 2 tyg. 🤪 🤪. To jednak racja by doceniac ten "ciążowy" czas bo szybko leci...

Andzelika ja sobie też życzę porodu takiego jak miałam za 1razem 😉 😁

My wróciliśmy już od rodzinki, zjedliśmy rosołek i teraz odpoczywamy. Pogoda okropna bo jest tak duszno że nie ma czym oddychać 🤢 trochę popadało ale powietrze nic się nie oczyściło.
Idę poleżakować do męża. Do później.

• Mamusia
Dzień Dobry Kochaniutkie 🙂
U Nas dzisiaj duchota nieziemska 😮 😮 😮 😮 😮 😮 😮 Z utęsknieniem czekam na deszczyk 🙂
Oliwka się troszkę uspokoiła, choć wczoraj prawie 2 godziny próbowaliśmy ja z Krzuysiem uśpić, w końcu ok 24.00 zasnęła i w nocy pobutki co dwie godziny, a wdzień potrafi spac nawet do 4h 🤪 🤪 🤪 Ale i tak ja kocham ponad wszystko 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
Hejka wszystkim już obudzonym 😉 Inez pewnie śpi i nie wie że ktoś o niej śnił!
Paloma oby twój sen się spełnił! My już po kościółku, spacerku, placu zabaw i małych zakupach 😉 Teraz barszczyk ukraiński się gotuje a zaraz zabieram się za naleśniki!!!!!!! Może jak się pokręcę po kuchni to się kacja rozwinie bo narazie skurcze są i bóle i drętwienia ale nic kurcze nie chce być regularnie! Czas więc to rozchodzić! Aasia Tobie też bym radziła pochodzić i poruszać się bo leżenie to nie jest dobra pozycja na oczekiwaniu porodu!

Zaraz piszę smska do joli jak ona się ma 😉

• Mamusia
Widzę że dziś temat porodu.
Ja uważam że najważniejsze to nie panikować! Spowolnić, oddychać, słuchać własnego ciała i personelu a przede wszystkim się nie bać!
Czytam teraz książkę o aktywnych porodach i pomyślałam że nie było tego tematu u nas. CO sądzicie o zmianach pozycji przy porodzie? Dziewczyny które już są po - jak rodziłyście? Na leżąco?
Ja zastanawiam się nad pogadaniem o zmianie pozycji ze względu na moją dyskopatię L-S i straszne bóle krzyżowe przy leżeniu na plecach. Zobaczymy na jaką położną trafię i co mi podpowie w tej kwestii 🤔

karolciakam dla mnie to pierwszy poród i totalna abstrakcja...
Czytałam dużo o pozycjach porodowych, tych opcjach z linami itp
ale na razie mi tak trudno to sobie wyobrazić, zresztą klasyczną opcję też...
Mam nadzieję, że położna nam pomoże wybrać właściwą opcję 🙂