Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Dzień dobry 🙂 Melduje się kolejny raz w dwupaku.
Diviana cieszę sie ze Alusia zdrowiutka 🙂
Moniq trzymam kciuki, powodzenia i szybkiego rozwiązania 🙂
Jejku dziewczyny jak wy to robicie, że dzieciaczki tak szybko wam się rodzą 🙂
Dziś do internisty muszę iśc bo zwolnienie mi się skończyło. Plan dnia mam napięty ale co z tego wyjdzie zobaczymy.
Pozdrawiam 😘

Diviana wkleję Ci co znalazłam wczoraj na forum, jak szukałam sposobów na poród 🙂 🙂

> szalwia - jest to olejek, ktory moze spowodowac bardzo silne skurcze. Mozna go stosowac do masazu.
Olejek do masazu:
10-15 kropel olejku szalwii
1 kieliszek olejku migdalowego
Dokladnie wymieszac. Masowac tak dlugo jak wygodnie.
> wiesiolek - najczesciej dostepny w kapsulkach. Pomaga w osiagnieciu rozwarcia szyjki macicy co sprawi, ze porod bedzie postepowal szybciej. Nalepiej brac max. 5 kapsulek dziennie od 38-go tygodnia ciazy.
Czasem polozne zalecaja stosowanie wiesiolka dopochwowo.
> olej rycynowy - moze nie najprzyjemniejszy ale skuteczny sposob wywolania porodu.
Oto kilka sposobow na "przelkniecie" tego specyfiku:
1) 3/4 szkl soku pomaranczowego lub napoju imbirowego + 1/4 szkl oleju rycynowego = Wymieszac dobrze i wypic natychmiast
2) 1/4 szklanki oleju rycynowego. Mięta lub sok do popicia.
> spacery - jak rowniez wchodzenie po schodach. Pomaga w osiagnieciu rozwarcia (jesli porod sie nie zaczal). Jesli juz przyszly skurcze, wowczas przyspiesza cala akcje.
> akupresura - punkty znajduja sie w kilku miejscach.
***na czubkach kciuka i palca wskazujacego-powinno zabolec przy ucisku. Uciskaj do momentu uzyskania skurczu. Przerwij na chwile. Gdy skurcz ustapi zacznij ponownie
***w okolicy wewnetrznej kostki- 4 szerokosci palcow w gore od kostki-punkt przy ucisku powinien zabolec. Postepuj jak z punktami na dloni.
> stymulacja sutkow - bardzo efektywny sposob wywolywania skurczow. 15 minut po kazdej stronie przez godzine.
Ogolem 3 godz/dziennie.Ufff, troche pracochlonne
> ostre curry - rowniez wywoluje skurcze - najlepiej dziala w okolicy terminu porodu.
> wertepy - przejazdzka po wertepach rowniez moze sie przyczynic do wywolania porodu w wyniku wibracji. > chlodna kapiel - zimna woda moze spowodowac dosc silne skurcze > olejek rozany - kapiel z dodatkiem paru kropel olejku rozanego.

I jeszcze prysznic na stojąco - ciepły i masaż, a raczej lekkie szczypanie u samej góry brzuszka po bokach. Tak na przemian prysznic i szczypanko.

To też na forum znalazłam 🙂

Andzelika napisał(a):
I jeszcze prysznic na stojąco - ciepły i masaż, a raczej lekkie szczypanie u samej góry brzuszka po bokach. Tak na przemian prysznic i szczypanko.

W tym szczypaniu coś jest, bo nawet mi położna szczypała pod czas akcji porodowej przy pełnym rozwarciu, żeby przyspieszyć kolejny skurcz party 🙂

Właśnie dzwonił mój Tato z pytaniem czy już urodziłam...
bo on nie wie czy mu się śniło czy ze mną rozmawiał w nocy 🤪

i tak sobie przypomniałam, że Karolciakam miała dziś urodzić Klarę według jej mamy 🙃

Ci Rodzice-słodcy są 😁

• Mamusia
Mapa jak leżałam w szpitalu położne polecały z Hipp herbatki na laktację, i mojego męża brata żona też ją teraz pije i podobno jej pomaga 🙂
A ja właśnie przygotowałam sobie kurczaka zapiekanego w ryżu na obiad, a ciasto jogurtowe już w piekarniku i tu Uwaga !!!!!!!!!!!!!!!Ja prawie wcale nie piekę placków, i to duże święto,że się sama z siebie za nie wzięłam bo nie pamiętam kiedy ostatnio piekłam może w liceum ☺️ 🤪
Tak,że życzę wszystkim zniecierpliwionym mamusiom, aby ten placuszek mój miał moc kulinarnych wyczynów Fogi 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘

• Mamusia
Dzień Dobry 🙂
Divianka suuuuuper, ze z niunia wszystko dobrze 😉 😉 😉 😉 😉 😉
moniq trzymam kciuki, za szybka i bezbolesna akcję 😉 😉 😉 😉
A wczoraj sie dowiedziałam, że moze uda nam sie z Krzysiem razem zamieszkać 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 Kurcze, mam nadzieje, że to wyjdzie, bo takie osobne mieszkanie zwłaszcza przy dzidzi to naprawdę beznadziejna sprawa 😠

madalena20 napisał(a):
Andzelika napisał(a):

W tym szczypaniu coś jest, bo nawet mi położna szczypała pod czas akcji porodowej przy pełnym rozwarciu, żeby przyspieszyć kolejny skurcz party 🙂

Heh może dziś wypróbuję. 🙂 🙂
Właśnie z tego forum co to skradłam to dziewczyna pisała, że usłyszała jak położna polecała to kobiecie z sali. Wypróbowała to w domu i w nocy do szpitala pojechała z powrotem 🙂

Pati123 na Twój pomysł porodu on line moniq1984 napisała tak:

No tak całkiem na bierząco nie da rady niestety 😉 ale kiedy nastąpi finisz to nie wiadomo mam nadzieje,
że w miare szybko 😉 a ból nawet jeszcze wytrzymuje 😉 dzięki dziewczynki 😉

• Mamusia
Dziewczynki, ten poród on line z kilku naszych porodów sierpniowych na pewno da się do kupy zebrać 🙂
Począwszy od odchodzenia czopa, aż do wrażenia ciepłego bobaska na swoim ciałku 🙂
A propo czopa to on wygląda jak śluz rozciągliwy czy raczej gęsty ale nie rozciągliwy?? i jak dużo go jest i jak często wypływa? Bo z tego co zarejstrowałam to Moniczkowi sporo wcześniej odpłynął, niektórym mamusiom w ogóle, a niektórym chwilkę przed....
I kolor też różny biały, różowy lub brązowawy???