Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

mapa dzisiaj ma urodziny?! No to serdeczne życzenia! Wszystkiego najlepsiejszego, Zdrówka, szczęścia, a najwięcej to MIŁOŚCI! No i oczywiście lekkiego, szybkiego porodu bez żadnych komplikacji! 🙂 😘

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Diviana napisał(a):
Dzięki jo-aneczka ja mam to nawet na skierowaniu do szpitala napisane, ale krzyczeć będę. Wczoraj kupiłam tego wiesiołka ale jakoś bałam sie go wziąć bo lekarza nie dopytałam czy mogę, a przy tym krzepnięciu to może lepiej nie ryzykować, jak myślicie?

Divianko tak w Twoim przypadku ten wiesiołek myślę nie jest wskazany, właśnie czytałam ulotkę i tam jest napisane w skutkach ubocznych, że może wystąpić wydłużenie czasu krzepnięcia krwi. Więc lepiej bez konsultacji ze swoim lekarzem nie łykaj ich.

p0xia napisał(a):
ponawiam pytanie o Sms.. w razie potrzeby pochwalenia sie ze juz po wszystkim ?:P

Kochana wybierz kogoś z tabeleczki z kontaktami 😉
teraz chyba najpewniejsza nasza Madalenka,
bo my nie wiadomo kiedy wylądujemy na porodówce 🙂
A Ona tu czuwa nad wszystkim 🙂

p0xia napisał(a):
ponawiam pytanie o Sms.. w razie potrzeby pochwalenia sie ze juz po wszystkim ?:P
Możesz napisać do której chcesz - na pewno przekaże na forum 🙂 ...albo bezpośrednio do madaleny 🙂

Madziu co do szczepionek interesuje mnie...wszystko
Jakie szczepionki są Twoim zdaniem godne polecenia, czy te skojarzone czy nie?
Czy zgodnie z którymś z tych popularnych programów?
A rotawirusy i pneumokoki?
Czy WZW B najlepiej Engerix B?
Dla mnie to trudna decyzja, wstęnie myślałam o programie na 5,
tam chyba jest szczepionka Infarix, ale już głupieję
Także kazda rada cenna a kogoś kto się na tym zna bezcenna

mapa napisał(a):

Madziu co do szczepionek interesuje mnie...wszystko 🙃
Jakie szczepionki są Twoim zdaniem godne polecenia, czy te skojarzone czy nie?
Czy zgodnie z którymś z tych popularnych programów?
A rotawirusy i pneumokoki?
Czy WZW B najlepiej Engerix B?
Dla mnie to trudna decyzja, wstęnie myślałam o programie na 5,
tam chyba jest szczepionka Infarix, ale już głupieję 🤢
Także kazda rada cenna a kogoś kto się na tym zna bezcenna 😉

Jeśli chodzi o konkretne nazwy szczepionek to wypowiem się jak spotkam się z mamą ona spisała nazwy ściśle wg zaleceń naszej pediatry. A co do programu szczepień to my Kubusia szczepiliśmy programem na 5. Tu wstawiam link do fajnej tabelki z tymi programami. Wybierz opcję 0-3 lat.
http://www.szczepienia.pl/KalendarzSzczepien.aspx

Teraz zastanawiam się nad tym programem na 6. Tym razem mamy odłożonych sporo pieniążków wiec kwestia pieniędzy nas nie ogranicza. Ale jak już się zdecydujemy to dam znać.
Rota-wirusy i pneumokoki obowiązkowo będziemy szczepić, gdyż Kuba za jakiś czas pójdzie to przedszkola i wtedy będzie przynosił różne paskudztwa. I jeszcze do tego mój brat ma dzieciaki z którymi moje szkraby mają częsty kontakt i tu też jest jakieś ryzyko.
Jeśli chodzi o wzw b to Kuba był szczepiony szczepionką o nazwie Hepavax.

• Mamusia
agusiakowalczyk napisał(a):

Takie 'szybko pójdzie' ciągnie się już ponad tydzień! No ale czekam cierpliwie...

Ja już drugi tydzień tak czekam "bez szyjki" 😠

agusiakowalczyk napisał(a):
Nawet to pocieszające, że jeśli mnie nie przyjmą w bielańskim, to przynajmniej może z Wami się spotkam na Solcu! 😁 ale by było!
Najlepiej jakby można było jeszcze zamówić tą kawkę miętową do szpitala 😁 hahahahaha

Wiesz jakby nie było przeciwwskazań to ktoś ode mnie mógłby nam te (już bezkofeinowe) podrzucić 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪

mapa jeśli chodzi o te szczepionki skojarzone to ja nie mam wątpliwości żeby nie szczepić tymi obowiązkowymi i narażać dzieciątko na tyle bólu aż 21 wkłuć brrrrr. Przy programie na piątkę jest ich 14 a przy programie na szóstkę 12 wkłuć.

Natomiast jeśli chodzi o tą wzw b to coś tam słyszałam o tej rtęci ale myślę, że jeśli jest stosowana to jest bezpieczna. Wiesz zdarzają się przypadki powikłań czy nawet śmierci dziecka ale to są przypadki szczególne i ciężko jest stwierdzić, że to akurat od danej szczepionki coś się stało niedobrego. Kuba wszystkie szczepionki przeszedł łagodnie, nic się nie działo nawet nie marudził.
A u Szymka wszystko wyjdzie w praniu 🙂 Więc jak chcesz to na bieżąco będę opisywać co i jak.

mapa napisał(a):
Dziękuję Madziu-brawa dla Ciebie 😉
I ja jestem bardzo chętna na wszystkie szczepionkowe nowiny.
Na te nazwy tez będę czekać 😉

Nie ma sprawy 🙂 Będę zdawać relację. Pierwsze szczepienie mamy 8 września 🙂

• Mamusia
Jola jest w domku, musiała mieć przetaczaną krew bo dużo straciła podczas porodu a na drugi dzień zasłabła chociaż dostała 7 kroplówek 😞 urodziła bardzo szybko, teraz mąż sie nią opiekuje bo ma urlop. Jola ma pytanie do mamuś, bo bardzo bolą ją sutki przy karmieniu bo mała podrażniła i co może na to pomóc? Póki co smaruje kremem ale nie działa.

Diviana napisał(a):
Jola jest w domku, musiała mieć przetaczaną krew bo dużo straciła podczas porodu a na drugi dzień zasłabła chociaż dostała 7 kroplówek 😞 urodziła bardzo szybko, teraz mąż sie nią opiekuje bo ma urlop. Jola ma pytanie do mamuś, bo bardzo bolą ją sutki przy karmieniu bo mała podrażniła i co może na to pomóc? Póki co smaruje kremem ale nie działa.

Divianko już jej odpisałam. Ja słyszałam, że pomagają takie specjalne nakładki na brodawki do kupienia w aptece. Moja bratowa je stosowała i mówiła, że jej dużo pomogły w szybkim wygojeniu. No i mniej bolało jak karmiła córeczki.

• Mamusia
Dzień Dobry Kobietki 😉
Jak dziś samopoczucie? Zapowiada się upał 🤔
Wczoraj Was doczytałam, ale jak odpisywałam to padła mi bateria w laptopie 🤢

Gratulacje dla nowej mamuśki ! Evelina życzę Wam dużo zdróweczka! 😁 😁 😁 😁

Wczoraj dokonałam zakupu łóżeczka dla Małej. Ze względu na warunki lokalowe i podróże zdecydowaliśmy się na turystyczne Dream w kolorze niebieskim z hipopotamem 😉
http://www.babydesign.pl/
Ponieważ mój m. wraca do domku mam dziś plan na mycie podłogi na kolanach, rozłożenie łóżeczka, skakanie na piłce i wszystkie inne sss...... 😉

MIŁEGO DNIA!!!!!!!!

madalena20 napisał(a):
Diviana napisał(a):

Divianko już jej odpisałam. Ja słyszałam, że pomagają takie specjalne nakładki na brodawki do kupienia w aptece. Moja bratowa je stosowała i mówiła, że jej dużo pomogły w szybkim wygojeniu. No i mniej bolało jak karmiła córeczki.
Tak - te nakładki podobno dobre. Do tego powinna smarować sobie całe brodawki swoim mlekiem. W jednej książce, to czytałam, że po karmieniu trzeba wysmarować mlekiem i wystawić na słońce na 3-5 minut 🙂 ...ale nie wiem, jak to można by było zastosować w praktyce 😉