Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Dzien dobry.
Ale sie wysypiam teraz,juz druga noc nic mnie nie boli,nic a nic 😜 moze cisza przed burza 😁
Paninka wkoncu sie doczekala porodu.A jak Eleeza? macie jakies wiesci od niej? chyba ze przegapilam jakis post 🤔
dzisiaj musimy isc na urodziny do bratowej,a juz mialam nadzieje ze uda mi sie tam nie isc 😜 😉
buziaki dla was 😘 😘
Daniela Gabrysia jest prześliczna 😎 🙂

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Wiadomość od Eleezy :

Cześć Madziu, u nas bez zmian. Uparciuszek siedzi i nie chce wyjść. Ale jest niewielkie rozwarcie, czop odszedł. Liwcia coraz mocniej wstawiona w kanał rodny czekamy tylko na skurcze. W piątek późnym wieczorem pojawiły się silne skurcze (90 %) co 2-3 minuty ale niestety były to tylko skurcze przepowiadające, ale zawsze to jakiś postęp 🙂 Wyniki cały czas są dobre, 4 razy dziennie mam KTG i co 2 dni test Meninga na ruchy dziecka. Mam nadzieje, że uda mi się urodzić do środy, bo w czwartek kończy się 42 tc i trzeba będzie wywoływać poród. Mam nadzieje, że u wszystkich sierpnióweczek wszystko w porządku i szybciej się rozpakowują niż ja 😉 pozdrawiam Was baaaardzoo serdecznie i całuje 🙂

• Mamusia
DZIEŃ DOBRY 🙂
Co do spania nocnego Marysi to tej nocy ją kładłam i nawet fajnie przespała jedynie na karmienie ją kładłam do nas na łóżko 🙂 ale musiałam zmienić materac z gryki na kokos 🙂
myślę, że nie będzie źle z tym spaniem wieczornym 🙂
co do kąpieli ja kąpałam o 19 ale zmienię na 20 🙂
a pępuszek ładnie się goi 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

Tez zmienilam na kokos bo maly jakos nie chcial na gryce lezec i sie wiercil strasznie.
Oj paninka sie wymeczy. Wolno sie jej robi to rozwarcie, oby sie nie zatrzymalo. A moze juz po krzyku 🙂 🙂 trzymam kciuki mocno

I mamy kolejnego bobaska sierpniowego 🙂 😁 🤪 🤪
Wiadomość od k8_online :

Hej Madziu 🙂 Przepraszam że sie nie odzywałam ale gapa nie wpisałam sobie numerów 😞 w dniu terminu zgłosiłam sie do szpitala i elegancko 18 sierpnia o 22.45 urodziła się nasza Malutka Julia 🙂 naszego szczęścia jest 3 kg i 53cm długości 🙂 poród nazwali porodem ekspresowym 10 min akcji i już 🙂 całusy dla dziewczyn 😘

Dzień dobry 🙂

K8_online - gratuluję 🤪 🤪 🤪
Tylko pozazdrościć takiego porodu 🙂

Paninka
trzymam kciuki 🙂

i za Eleezę cały czas 🙂
Widzę, że Madzia już przekazała wieści 🙂

madalena20 napisał(a):
mapa jak ja uwielbiam jak dostaję od Was te sms 🙂 buzia sama mi się raduje 🙂 i jak na skrzydłach lecę żeby przekazać tak cudowne informacje 🙂 🙂 🙂

Ja już tu pisałam o Twojej misji - jesteś niezastąpiona 🙂 😘

• Mamusia
witajcie
Kurcze mały znów w nocy spać nie chciał obudził się o 2 i buszował do 4. Nie wiem czy mu się dzień z nocką poprzestawiał.

Diviana- co do wód to nic nie czułam, jak przekręcałam się na 20gi bok to coś mi poleciało i miałam trochę mokrą bieliznę- i się zastanawiałam co to jest, bo już sama zdurniałam, ale doszłam do wniosku, że skoro z "tej" dziurki to chyba są to wody 🙂

Paninka- widzę, że się doczekałaś trzymam kciuki

A wszystkim nowym mamą gratuluję

U nas mąż wziął się za klatkę i znowu pełno tego białego świństwa fruwa mnóstwo.... mam już tego dosyć 🤢 a co się małż weźmie za robotę to zaraz ktoś mu przeszkadza i tak się nam ciągnie i ciągnie ten remont......................................... 😠

Dzień dobry 🙂 🙂

Wpadłam się przywitać, zobaczyć co się dzieje i uciekam. 🙂
Mamy dziś gości, więc troszkę przygotowania, zresztą Kuba jest na weekend, więc nie miałam za bardzo czasu zajrzeć. 🙂

GRATULACJE DLA MAMUSIEK I DUŻO, DUŻO ZDRÓWKA DLA DZIECIACZKÓW 😘 😘 😘

Za Paninke trzymam mocno kciuki, jak i również za Eleezę.

Heh zaczął mi wyskakiwać link na mamusie.net 😁 😁

I pomijając to, że mój brzuch jest twardy, jak skała przez co mnie trochę boli to nic a NIC SIĘ NIE DZIEJE 😞 😞 No, ale nie marudzę, bo kiedyś na pewno urodzę.

• Mamusia
Dzień dobry dziewczynki!!!
Gratuluje mamusiom które urodziły a za Paninkę i Eleeze trzymam mocno kciuki 😘
U nas niestety nadal bez zmian, dzisiaj wybywamy z domku i będziemy korzystać z pięknej pogody.
\Miłego dnia 🙂 🙂

madalena20 napisał(a):
siehankowa jak tam dzisiaj Ksawierek??

madzia, zdecydowanie lepiej 🙂 nad ranem jeszcze troszke miał problem i sie prezył, ale tak to w sumie całą noc spokojnie przespał i puszczał bączki bez prężenia 🙂 czyli kropelki musiały zadziałać 🙂 a dostał tylko 5 na wieczór po kapieli... dzisiaj tez mu podam.
A powiedz mi jeszcze, jaka herbatke polecasz dla mnie? Bo ja dostałam od siostry granulowaną z Hippa koperkową i uspokajającą... to taką mam pić czy jakąś inną? I ile dziennie powinnam wypijać takich herbatek?

siehankowa napisał(a):
madalena20 napisał(a):
siehankowa jak tam dzisiaj Ksawierek??

madzia, zdecydowanie lepiej 🙂 nad ranem jeszcze troszke miał problem i sie prezył, ale tak to w sumie całą noc spokojnie przespał i puszczał bączki bez prężenia 🙂 czyli kropelki musiały zadziałać 🙂 a dostał tylko 5 na wieczór po kapieli... dzisiaj tez mu podam.
A powiedz mi jeszcze, jaka herbatke polecasz dla mnie? Bo ja dostałam od siostry granulowaną z Hippa koperkową i uspokajającą... to taką mam pić czy jakąś inną? I ile dziennie powinnam wypijać takich herbatek?

No obojętnie jakiej firmy, ta z Hippa jest ok. Ale ja kupiłam sobie mocniejszą nie granulowaną tylko w torebkach Koper włoski i piję ją rano i wieczorem 🙂
O taką mam http://aptekajakmarzenie.pl/koper-wloski-torebek-p-1347.html