Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Mam pytanko do mamusiek karmących
Może to śmieszne pytanie, ale co ile wasze Skarby jedzą i przez jaki czas są przy piersi?
Moja mała spadła z 2650 do 2480 i nie powinna więcej spadać dlatego pytam bo jestem troszkę zaniepokojona 😞
Nadia np ssie cyca 10 min intensywnie i śpi 2,3 a nawet niekiedy 4 godziny...
Położne w szpitalu jedna mówiła,że dziecko nie powinno spać 4 godziny i należy je budzić i karmić a inna mówiła,że jak śpi to znaczy,że nie jest głodna, tym sposobem zgłupiałam na maksa 😞 😞
Na dodatek mój mąż mówi non stop jedz maleńka, abyś tyła więc mnie to troszkę dodatkowo jakoś smuci 😞

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Natalia możesz próbować tym seksem, u mnie nie działa, wczoraj dwa razy tak próbowaliśmy wywabić małą, ale niezrażeni dziś tez w ten sposób będziemy próbować 🤪 w końcu potem połóg 😎
Moniq się nie martw już niedługo będą i spacerki i sklepy z każdym dniem jesteście przeciesz silniejsze 🙂

Ja jak wczoraj miałam te skurcze to mój Kuba mi powiedział, ee to jeszcze nie teraz, bo wody nie odeszły 😁 😁 Bo on jest święcie przekonany, że jak nie odejdą wody to nie ma porodu 😁 😁

• Mamusia
Diviana napisał(a):
Natalia możesz próbować tym seksem, u mnie nie działa, wczoraj dwa razy tak próbowaliśmy wywabić małą, ale niezrażeni dziś tez w ten sposób będziemy próbować 🤪 w końcu potem połóg 😎
Moniq się nie martw już niedługo będą i spacerki i sklepy z każdym dniem jesteście przeciesz silniejsze 🙂
moj sie wkońcu ucieszy po takim poście ha ha 😁

• Mamusia
Pati123 napisał(a):
Może to śmieszne pytanie, ale co ile wasze Skarby jedzą i przez jaki czas są przy piersi?
Moja mała spadła z 2650 do 2480 i nie powinna więcej spadać dlatego pytam bo jestem troszkę zaniepokojona 😞
Położne w szpitalu jedna mówiła,że dziecko nie powinno spać 4 godziny i należy je budzić i karmić a inna mówiła,że jak śpi to znaczy,że nie jest głodna, tym sposobem zgłupiałam na maksa 😞 😞
Na dodatek mój mąż mówi non stop jedz maleńka, abyś tyła więc mnie to troszkę dodatkowo jakoś smuci 😞

kochana mi w szpitalu pielęgniarki po 3 godzinach kazały budzić mała najlepiej ją przebrać poruszać
na boki żeby się rozbudził dzidziuś a co do jedzenia jeżeli z jednej piersi je krócej niż 20 min to w przeciągu 2 godz należy tą samą pierś przystawiać aby dziecko zjadło to co watrościowe bo z początku to samo piciu 🙂
tak mi powiedziała położna jak była u mnie na pierwszej wizycie
mi mała też czasem 4 razy jedną pierś wcina 🙂

• Mamusia
Andzelika napisał(a):
Ja jak wczoraj miałam te skurcze to mój Kuba mi powiedział, ee to jeszcze nie teraz, bo wody nie odeszły 😁 😁 Bo on jest święcie przekonany, że jak nie odejdą wody to nie ma porodu 😁 😁
no tak bo faceci przecież wiedza lepiej 😁

natalia25 napisał(a):
Andzelika napisał(a):
no tak bo faceci przecież wiedza lepiej 😁

Oczywiście i jak im coś powiedzieć to twierdzą, że to głupoty 😁 😁
No matka natura się pomyliła, powinna ich stworzyć do rodzenia dzieci 😁 😁

Jutro ide do szpitala 😞 i bede tam czekac do porodu.
Lekarz sie troche przestraszyl tymi moimi plytkami i chce mnie miec na oku przy porodzie.Jutro mam zrobic jeszcze jakies badania w szpitalu i wtedy zdecyduja co ze mna zrobia.Diviana a u ciebie mowil cos o wywolaniu?
dziewczyny...boje sie 😞 sam szpital przysparza mnie o dreszcze.Myslalam ze dopiero w czwartek mnie poloza ale gin stwierdzil ze nie ma co ryzykowac..Maly tez strasznie wolno przybiera na wadze. 😞 chcialabym zeby bylo juz po wszystkim. Majac synka w ramionach bylabym spokojniejsza,przynajmniej o niego 😞

• Mamusia
Justyna891 napisał(a):
Jutro ide do szpitala 😞 i bede tam czekac do porodu.
Lekarz sie troche przestraszyl tymi moimi plytkami i chce mnie miec na oku przy porodzie.Jutro mam zrobic jeszcze jakies badania w szpitalu i wtedy zdecyduja co ze mna zrobia.Diviana a u ciebie mowil cos o wywolaniu?
dziewczyny...boje sie 😞 sam szpital przysparza mnie o dreszcze.Myslalam ze dopiero w czwartek mnie poloza ale gin stwierdzil ze nie ma co ryzykowac..Maly tez strasznie wolno przybiera na wadze. 😞 chcialabym zeby bylo juz po wszystkim. Majac synka w ramionach bylabym spokojniejsza,przynajmniej o niego 😞
głowa do góry bedzie dobrze bedziesz spokojniejsza pod okiem lekarza 🙂

Justyna nie zamartwiaj się. W szpitalu będziesz pod stałą opieką, więc nie może się nic złego stać 😘 😘 Powinnaś czuć się bezpieczniej, wszystko będzie dobrze. Nim się obejrzysz dzidzia bedzie z Tobą, głowa do góry 😘 😘 😘

Cześć dziewczynki!
Nie odzywałam się od piątku, bo to co wtedy pisałam to jednak był CZOP 🙂 a smsa nie mogłam wysłać bo przez pomyłkę usunęłam z telefonu wszystkie zapisane nr.. i nie miałam namiarów na nikogo ☺️ ☺️ ☺️

A więc w piątek rano pojechałam do pracy i na targ a w międzyczasie odeszły mi wody (torbę do szpitala miałam w bagażniku) i o 15.45 urodziłam SN Jagódkę... więcej napiszę wieczorem bo teraz walczę chyba z zastojem mleka, boli jak cholera.... Pozdrawiam
a czy ktoś jeszcze urodził????

Foga napisał(a):
Cześć dziewczynki!
Nie odzywałam się od piątku, bo to co wtedy pisałam to jednak był CZOP 🙂 a smsa nie mogłam wysłać bo przez pomyłkę usunęłam z telefonu wszystkie zapisane nr.. i nie miałam namiarów na nikogo ☺️ ☺️ ☺️

A więc w piątek rano pojechałam do pracy i na targ a w międzyczasie odeszły mi wody (torbę do szpitala miałam w bagażniku) i o 15.45 urodziłam SN Jagódkę... więcej napiszę wieczorem bo teraz walczę chyba z zastojem mleka, boli jak cholera.... Pozdrawiam
a czy ktoś jeszcze urodził????
GRATULACJE! Cudownie! 😁

• Mamusia
Foga gratuluję 🙂
Pati witaj z powrotem 🙂
Witam nową mamę 🙂
Marta będą zdjęcia jak dokupię zagubiony kabel do aparatu lub czytnik do kart, albo ktoś mi je zgra 🙂 Wiem, że idiotycznie wygląda zdjęcie brzuszka w awatarku, a obok napis - nasza Hania ma tydzień ☺️ Ale niestety jeszcze chwilkę będziecie musiały poczekać 🙂

agusiakowalczyk napisał(a):
Andzelika napisał(a):
FOGA gratulacje 😘 😘

No to zostało 13 🤪
Oby to była szczęśliwa 13! 😁

Nie ma innej opcji 😜 🙂 😁

Teraz tylko ciekawe komu przypadnie 🤪

• Mamusia
Pati123 napisał(a):

Pati jeśli chodzi o karmienie, to moja Hania też jest malutka i na początku też prawie cały czas spała. Wobec czego wpadłam na pomysł i co 2,5h do 3 zmieniałam jej pampersa w ten sposób ją wybudzając i karmiłam. Po kilku dniach ten etap jej minął i teraz już ładnie sama się wybudza 🙂

Dzięki dziewczyny 🙂 Miło być znowu z Wami 🙂 Przykro mi było że nie mam jak was powiadomić a mojemu m nie dałam hasła, (choć bardzo chciał Wam napisać) - bo w kilku innym miejscach mam te same hasła i dopiero miałby radochę 🤪 🤪

Postaram się doczytać choć trochę mi zejdzie, tylko proszę o skrót kto przez weekend urodził bo ciekawa jestem 🙂 A co z Elezą ????