Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Jak się smaży frytki w piekarniku to mam włączyć na gorę i dół, czy samą górę? Bo zawsze w frytkownicy smażyłam, ale żeby było zdrowiej chce w piekarniku spróbować i nikt nie wie 😁 😁 A na opakowaniu jest tylko napisane, że 220 stopni.

mapa napisał(a):
Andzelika nie ma za co - smacznego 😁

siehankowa
słodko i tak radośnie wyglądasz-cuudnie 😆

Dziękuje 🤪 😁

Aż musiałam zobaczyć Siehankową 😜 Super piłeczka 🤪 😜 😜

• Mamusia
Ja juz po cwiczeniach 🙂 kiedys robiłam je co drugi dzien ale teraz sie wprawilam i stwierdzialamze bede je robila codziennie 🙂 odrazu po cwiczeniach lepiej sie czuje, a jeszcze jak mi pileczka przyjdzie 😁 tez nie wiem czym ja napompuje hehe :P .. ale cos sie wymysli 😁 a wy dziewczyny Cwiczycie cos ?

p0xia napisał(a):
Ja juz po cwiczeniach 🙂 kiedys robiłam je co drugi dzien ale teraz sie wprawilam i stwierdzialamze bede je robila codziennie 🙂 odrazu po cwiczeniach lepiej sie czuje, a jeszcze jak mi pileczka przyjdzie 😁 tez nie wiem czym ja napompuje hehe :P .. ale cos sie wymysli 😁 a wy dziewczyny Cwiczycie cos ?

pOxia na stacje idź napompować kompresorem 😁 😁 😁 hehe. Ja nic nie ćwiczę. Nawet po schodach nie chce mi się wchodzić 😁 😁

Jejciu a Mały mi się tak wierci w środku, że aż mnie boli czasami 🥴 🥴

• Mamusia
Andzelika jak nie bedzie innego wyjscia do pojde na ta stacje haha 😁 , ja tez tak mam wtedy mam wrazenie jak by raczkami rozpychala du gory i nozkami w dol haha na cala dlugosc sie rozciagala :P

Mi sie zaczyna ziewac, wiec mowie wam juz DObranoc 🙂

I znów jestem.
Oj, ale czytam, że Jola się gorzej czuje. To niedobrze.
Trzymaj się Jola i daj znać jak wrócisz od lekarza.

Ja też dołączę się do pytania o pampersy, czym się różnią new born od new baby? Oczywiście oprócz kg, bo już doczytałam, że jedne są 2-5 kg, a drugie 3-6 kg.
Mój małż był dziś na zakupach i nie wiedział czy kupić te new baby. Cena taka o jakiej piszecie.
No, ale spisał się dziś na medal. Namierzył super - pharm, gdzie były jeszcze te promocyjne zestawy balneum - no i przywiózł ostatnią sztukę 🙂

• Mamusia
p0xia ja nic nie ćwiczę, nie chce mi sie ☺️ Dla mnie samo wstanie z łóżka to ćwiczenie wzbogacone stękaniem 😁

jolajola daj od razu znać jak wrócisz od lekarza.

A ja właśnie po kolacji. Mąż wrócił spalony jak rak 😎 Oj będzie cierpiał w nocy.

• Mamusia
Hej dziewczynki 🙂
Ja dopiero teraz mogę do Was zajrzeć. Miałam gości i robiliśmy prażonki z ognia 🙂 Pierwsze w tym roku 🙂 Oczywiście w momencie kiedy je wkładaliśmy do ognia deszcz zaczął padać 😁 Na szczęście mój m ze szwagrem wpadli na pomysł. żeby z boków garnka postawić cegłówki, a na nich położyli blachę i dzięki temu się udały 🙂 Miałam więc pieczonki spod parasolki 🤪
Nadrobiłam już wszystko i widzę, że mamy weekend nie weekendowy 🙂 Trochę tego było 🤪
A więc po pierwsze: dawno się tak nie uśmiałam jak dziś dzięki Wam 🤪
Dla jo-aneczki oklask za cierpliwość i przede wszystkim poczucie humoru 🙂
Jeśli chodzi o rożek to kupiłam jeden i więcej na razie nie zamierzam 🙂 W razie czego dokupię po porodzie 🙂
No i przede wszystkim trzymam kciuki za jolę 🙂

Jola, a propos mojego domu. Powstawał dość szybko bo w sumie to około 2 lat od rozpoczęcia do zamieszkania.
W końcowej fazie już się mocno spieszyliśmy bo moja pierworodna była w drodze 😉
Wprowadziliśmy się miesiąc przed porodem, tak więc rozumiem dylematy Diviany i Danieli.
A teraz niech Daniela i Diviana zamkną oczy i nie czytają dalszej części tego posta bo może to być demotywujące:
Tak szczerze mówiąc to nie był najlepszy moment na przeprowadzkę. Byłam już tak ociężała, że niewiele mogłam sama rozpakować i poukładać, więc żyliśmy w pudłach z Ikei przez następne dwa lata. Bo z kolei jak się Em urodziła to nie miałam czasu na to, żeby się domem zająć.

• Mamusia
A moja niunia cos dzisiaj spokojna. 😞 Brakuje mi tych silnych kopniaczków 😞 Może jutro będzie żywsza 🙂 Ja jeszcze troszkę poczekam, moze Jola się odezwie bo i tak bede jeszcze chłonąć nalesniki z pysznym dżemikiem truskawkowy własnej roboty 😜 😜 😜