Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie brzusie,
Wczoraj tak niespodziewanie burza się u nas rozpętała! grzmoty potężne a jak się błyskało to całe niebo świeciło.

a dziś rześkie powietrze od rana, można odetchnąć z ulgą.
śliczne sukienusie, i nie byłabym taka pewna, że nie będą wykorzystane w pełni. czasami sierpień też jest upalny, a jeśli by tak nie było, to zawsze o następną córunię można się postarać tak, żeby urodziła się na wiosnę !!! 😁

ja dziś za bardzo nie mam planów, a tyłek mi się rwie,żeby gdzieś iść. aha dziś dzień ojca. muszę mężulkowi złożyć życzenia, w końcu wkrótce będzie tym ojcem (w zasadzie już jest 😉

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Dzień Dobry

Ja w nocy źle spałam 😞 miejsca nie mogłam znaleźć....
U nas zapowiada się dzień nic nie robienia, żadnych planów na dziś nie mamy. Ja już po śniadanku

Miłego weekendu Wam życzę 🙂

Dzień dobry 🙂 🙂
U mnie też okropna burza była w nocy, okno w pokoju zamknęłam i całą noc się dusiłam w tym skwarze 😁 😁

No racja dziś Dzień Ojca. Mój Kuba się upomniał i przypomniał, czyżbym czasem o nim nie zapomniała. Więc muszę się zrewanżować, bo ja na Dzień Matki prezencik dostałam 😁 😁 😁

Dzień dobry 🙂 🙂
U mnie też okropna burza była w nocy, okno w pokoju zamknęłam i całą noc się dusiłam w tym skwarze 😁 😁

No racja dziś Dzień Ojca. Mój Kuba się upomniał i przypomniał, czyżbym czasem o nim nie zapomniała. Więc muszę się zrewanżować, bo ja na Dzień Matki prezencik dostałam 😁 😁 😁

• Mamusia
DZieńdobry Brzuszki!

Nie wiem o co chodziło ale wczoraj nie mogłam wejść do was na stronkę wogóle 😮 😮
Burza u mnie tez była ale tak ok 19:00 i potrwała chwile na szczęście.
Ja już po śniadanku, Fifi chyba znowu fikołka w nocy w brzuszku zrobił bo okopuje mą lewą stronę. 🙂
Tez macie stałe pory wstawania? Ja od kilku dni wstaje o 2:00 w nocy siusiu 🙂 Jeszcze mały się nie urodził a juz matce musztrę robi 🙂
Jutro mam wizytę, nie mogę się doczekać. Spakuje tez chyba juz torbę do szpitala co by stała i czekała. A jak u was z przygotowaniami?

Dzien dobry Brzucholki 🙂

Paninka, gratuluje córeczki 🙂
kruszynka2011, ubranka kupila moja siostra na targu w Ząbkowicach 😁 ale wybierz sie do DDZ, pewnie tam tez będą takie 🙂

a ja teraz biorę się za sprzatanie, a pózniej jade na nasze mieszkanko - podgladać jak idzie wykończenie remontu 😁 i może łóżeczko dla Ksawerego juz rozłozymy 🤪

• Mamusia
Siehankowa jak rozłożysz łóżeczko czekamy na focie 🙂
Daniela może kup sobie tego rogala do spania...Ja właściwie problemów nie miałam ze spaniem, aż do 29 tygodnia potem zrobiło mi się ciężko, wierciłam się w nocy miejsca nie mogłam znaleść , przekręcałam sie , stękałam, a mój mąż razem ze mną nie spał...Od kiedy mam rogala problem mam z głowy...Przyszedł w tym tygodniu i nie uważam,że za późno teraz na zamówienie go, ponieważ do porodu mniej więcej zostało Ci tyle co mi, a nawet jakby miesiąc tylko został też bym zamówiła bo to miesiąc kiedy możesz sobie spanko ułatwić, a potem jak malutka będzie to rogal nie zlikwiduje problemu...Poza tym rogal może posłużyć jako pomoc przy karmieniu maleńkiej, a potem przy siadaniu 🙂

DZIEŃ DOBRY BRZUSZKI 😎 😎 😎

U nas dziś też leniwie hehe w babskim gronie. Emilka pojechała z dziadkiem na procesję kwiatki sypać 🙂 🙂 🙂 Ja się nie wybieram, po pierwsze nie dam rady tyle i jeszcze z Majką 🙂
Życzę wszystkim miłego dnia, będę do Was zaglądać 🙂 🙂 🙂

agapurka2 napisał(a):
Hehe to widze,że ja jedna ze zwartych i gotowych jestem?? 😁 😁 Zapewne nie raz coś do torby dopakuję...byleby tylko z tej małej torby mi się walizka podrózna nie zrobiłą 🙂

agapurka, ja już tez zwarta i gotowa, z tym, że coś nie mogę się zmusić, żeby wszystko zapakować 😁 mimo, że już wszystko kupione 😉

siehankowa napisał(a):
agapurka2 napisał(a):
Hehe to widze,że ja jedna ze zwartych i gotowych jestem?? 😁 😁 Zapewne nie raz coś do torby dopakuję...byleby tylko z tej małej torby mi się walizka podrózna nie zrobiłą 🙂

agapurka, ja już tez zwarta i gotowa, z tym, że coś nie mogę się zmusić, żeby wszystko zapakować 😁 mimo, że już wszystko kupione 😉
Hehe to jak u mnie 🙂 🙂 🙂 Wszystko lezy porozkładane po domu 🙂 🙂 🙂 ale do torby nie chce wleźć 🤪 🤪 🤪

Dzień dobry brzuchy,
Witam was w te cudownie rześkie przedpołudnie. U nas też przeszła w nocy burza i dzięki temu dziś da się żyć 😉
Marta, moja Em też dziś pojechała z babcią na procesję. Rano ogołociliśmy z kwiatów wszystkie róże w ogrodzie 😉
Ja wczoraj byłam u lekarza i kurczę, wiedziałam, że o czymś zapomnę, nie zapytałam o badanie na paciorkowca 😠 A następne badanie dopiero 13 lipca 😠
Ale najwyraźniej mój gin nie robi go standardowo bo pewnie by o nim sam wspomniał.

jo-aneczka napisał(a):
A propos torby do szpitala. Jak myślicie, lepsza będzie taka miękka torba czy może walizeczka na kółkach?
W walizce łatwiej chyba opanować chaos...
Hehe teoretycznie 🤪 🤪 🤪

jo-aneczka napisał(a):
A propos torby do szpitala. Jak myślicie, lepsza będzie taka miękka torba czy może walizeczka na kółkach?
W walizce łatwiej chyba opanować chaos...

ja mam zwykłą - miekką - kupiona w Biedronce 😁 i dużo dziewczyn na forum tez sie w takie zaopatrzyło 😁

Inez, wczoraj pytałaś o elektroniczne nianie.
Ja mam, po pierwszej córce, angel care.
Wtedy była to jedna z bardziej polecanych firm, ale nie wiem czy przez 6 lat coś się nie zmieniło.
Ten mój model to połączenie elektronicznej niani z monitorem bezdechu.
Jeżeli chodzi o nianię to działa bez zarzutu w obrębie domu (również na różnych pietrach), ale po wyjściu z domu traci zasięg. Tak więc nie ma mowy o tym, żeby dzidzia spała w domu a mama ... spacerowała po ogrodzie
Myślę, że w międzyczasie technika poszła do przodu, więc obecnie produkowane modele będą sprawniej się zachowywać i mieć dużo lepszy zasięg.
Jak ostatni byłam w sklepie to widziałam też taką nianię z kamerką i ekranem - to chyba też fajna sprawa (choć może zbyteczna)

Ja mam po mojej Julce nianie z kamerką, ale powiem Wam, że to zbędny wydatek. W kamerce mało widać, chyba że jest dzień. A wiadomo, że jak dziecko śpi to rolety zasłonięte. Może jest bardziej przydatna przy większym dziecku.Aby zamontować, gdzieś koło kojca gdzie dziecko się bawi i można sobie coś tam robić, mając dzidzie na oku. Moim zdaniem taka normalna w zupełności wystarczy 🙂 🙂

• Mamusia
Cześć brzuszki
gratuluję dobrych wieści z wizyt
ann- nie przejmuj się skoro lekarz twierdzi, że jest ok. musi tak być (nieokłamywał by Cię przecież) głowa do góry
Co do wagi maluszka jak byłam teraz u lekarza przyszła na kontrolę babeczka z córką- myślałam, że to noworodek, ale mama coś za dobrze wyglądała jak spytałam ile mała ma okazało się, że 6 tygodni, po prostu bardzo malutka się urodziła- ale śliczna i zdrowa 🙂
magdalena- w takim razie miłego wieczoru tylko we troje 🙂

A ja dziś miałam ciężką noc- najpierw latałam otwierać i zamykać okna- burza. Co chwilę do wc, potem łopatka zaczęła mnie boleć, następnie zgagulec mnie dopadł aż w okolicy 3- 3:30 udało mi się zasnąć.

• Mamusia
Dzień Dobry mamusie 🙂
No, dzisiaj w końcu się wyspałam 😁 😁 😁
Piszecie o długim weekendzie, aż zazdroszczę. Krzysiu ma teraz dwie roboty i cały boży dzień w pracy od 7.00 do 22.00 i tak juz od piatku a jutro i w sobote znów do pracy także za wiele się nim nie nacieszę 😞 😞 😞 😞
Ale Wam oczywiscie zycze miłego długiego weekendu 😉

jolajola81 napisał(a):
Pytałam wczoraj o tą poduszke do spania, ale nikt mi nie odpisał 😞

Jola ja nie odpisałam, bo nie mam takiej i niewiele moge powiedzieć. Chyba podobnie jak jo-aneczka nie dojrzałam do zakupu hehe 🤪 🤪 🤪
Jo-aneczka ma szansę przy trzecim dziecku na taką poduszkę 🤪 🤪 🤪 ja juz pasuje 🤪 🤪 🤪
Ja śpię z poduszką miedzy kolanami i jak tzreba zwijam sobie kołdrę w rogala 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
Dzien Dobry 🙂 Ja tez sie dzisiaj nareszcie wyspalam 🙂 spalam na przymus i moze to dlatego hihi az do 10 😁

Jesli chodzi o monitor oddechu to ja sie bede zaopatrywala w ten Angel Care niania + monitor oddechu 🙂 Gratis daja kosz na pieluchy w sumie koszt 500 zł .. nie za tanio ale dzieci tanio nie kosztuja hihi 😁

Ja wizyte mam za tydzien 4 lipca dokladnie.. wiecie jakie badania lekarz zaleca okolo 32 tygodnia ?