Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Pati123 napisał(a):
Siehankowa no 2 tygodnie dłużej z bąbelkiem w domku 🙂

no własnie Pati 😁 nie ukrywam, że to jedna z przyczyn dla których chciałabym wytrwac do sierpnia 😁

lydziaa84 napisał(a):
dziewczyny trzymajcie kciuki, żeby dziś wypaliła moja szkoła rodzenia 🙂 za 20 min mam dzwonić

Tylko że jak wypali (czyt. wybuchnie) to już nie będzie gdzie iść 🤪 🤪 🤪

siehankowa napisał(a):
Pati123 napisał(a):

no własnie Pati 😁 nie ukrywam, że to jedna z przyczyn dla których chciałabym wytrwac do sierpnia 😁

Hehe dlatego ci życzę z całego serca 🙂 Mi tam aż tak nie zalezy więc bierz moje 🙂 🙂 🙂

marta-lion napisał(a):
siehankowa napisał(a):
marta-lion napisał(a):
Siehankowa gratuluję. A co to za lek?

Monural - wieczorem mam sie porządnie wysikać, rozpuścić lek w szklance wody i wypić ... jedna saszetka - koszt 38 zł na recepte 😮 myślałam, że padne w aptece 😮 😜
Wiesz mi też wyszły dość liczne bakterie w moczu, ale moja gin nic mi nie zaaplikowała.

mi generalnie zawsze wychodziły bakterie w moczu, ale teraz jak to mój gin stwierdził "dużo za dużo" ... na ulotce jest napisane, że można brać w ciązy, więc myslę, że nie zaszkodzi... chyba gin wie co robi 😉

siehankowa dobre wieści po wizycie 🙂
I trzymam kciuki za sierpień!!!

marta jak się czujesz? Lepiej dziś?
Kiedy Mężuś wraca?

lydziaa84
kciuki zaciśnięte - my ruszamy jutro z SR 🙂

• Mamusia
marta-lion napisał(a):
lydziaa84 napisał(a):
dziewczyny trzymajcie kciuki, żeby dziś wypaliła moja szkoła rodzenia 🙂 za 20 min mam dzwonić

Tylko że jak wypali (czyt. wybuchnie) to już nie będzie gdzie iść 🤪 🤪 🤪

ojj czepiasz się szczegółów 🙂 wypali (czyt. dojdzie do skutku) 😁 😁

siehankowa napisał(a):
marta-lion napisał(a):
siehankowa napisał(a):
marta-lion napisał(a):

Monural - wieczorem mam sie porządnie wysikać, rozpuścić lek w szklance wody i wypić ... jedna saszetka - koszt 38 zł na recepte 😮 myślałam, że padne w aptece 😮 😜
Wiesz mi też wyszły dość liczne bakterie w moczu, ale moja gin nic mi nie zaaplikowała.

mi generalnie zawsze wychodziły bakterie w moczu, ale teraz jak to mój gin stwierdził "dużo za dużo" ... na ulotce jest napisane, że można brać w ciązy, więc myslę, że nie zaszkodzi... chyba gin wie co robi 😉

No ja nie mowię że zaszkodzi, pytam o siebie. Moze nic mi nie dała bo pierwszy raz mi sie pokazały bakterie przez całą ciążę.

marta-lion napisał(a):
siehankowa napisał(a):
Pati123 napisał(a):

Hehe dlatego ci życzę z całego serca 🙂 Mi tam aż tak nie zalezy więc bierz moje 🙂 🙂 🙂

hehe, gdyby się tak dało, to ja bardzo chętnie 😁 no mi zależy - 2 tyg. to naprawde duzo czasu, tym bardziej z takim maleństwem... ja nie wiem, jak ja bede musiała go oddac do żłobka, albo zostawic komus pod opieką na 8 godz 😮

Dziewczyny mam prośbę o linka do tych majteczek siateczkowych,
one były pakowane po 7 sztuk...a ja wszędzie 2 widzę 🤢

Aha i pytanie z tych laickich...
czy wkłady poporodowe a te mega podpaski potrzebne po porodzie to to samo? ☺️

mapa napisał(a):

marta jak się czujesz? Lepiej dziś?
Kiedy Mężuś wraca?
Oj dziękuję kochaniutka.
W tym momencie jest w samolocie do Polski 🤪 🤪 🤪
Generalnie czuje sie dobrze. Odczuwam jednak skutki przeforsowania.
Ale tak jak pisałam już, tłumaczę Juleczce, że rodzimy w moje urodziny.

marta-lion napisał(a):
siehankowa napisał(a):
marta-lion napisał(a):
siehankowa napisał(a):
marta-lion napisał(a):

No ja nie mowię że zaszkodzi, pytam o siebie. Moze nic mi nie dała bo pierwszy raz mi sie pokazały bakterie przez całą ciążę.

no to pewnie dlatego... ja zawsze miałam problemy z bakteriami w moczu... gin mówił, że "drobne bakterie" to nic złego... więc pewnie nie musisz się obawiac, skoro Tobie nic nie dała, to pewnie są w minimalnej ilości 🙂

siehankowa napisał(a):
marta-lion napisał(a):
siehankowa napisał(a):
Pati123 napisał(a):

hehe, gdyby się tak dało, to ja bardzo chętnie 😁 no mi zależy - 2 tyg. to naprawde duzo czasu, tym bardziej z takim maleństwem... ja nie wiem, jak ja bede musiała go oddac do żłobka, albo zostawic komus pod opieką na 8 godz 😮

Ja nie wracam do pracy więc mówię bierz moje 🙂 🙂 🙂

mapa napisał(a):
marta-lion napisał(a):

mi się wydaje, że nawet później 😉hehe
No wg terminu tak. Ale wiem ze nie dotrwam. Moje panny rodziły się przed. Więc i Juleczka może tydzień wcześniej 🙂 🙂 🙂

marta-lion napisał(a):
mapa napisał(a):
marta-lion napisał(a):

mi się wydaje, że nawet później 😉hehe
No wg terminu tak. Ale wiem ze nie dotrwam. Moje panny rodziły się przed. Więc i Juleczka może tydzień wcześniej 🙂 🙂 🙂

marta, no to jak mężuś wraca, to musicie "dobrze porządzić" i może akurat Juleczka wyjdzie szybciej 😁

• Mamusia
marta-lion napisał(a):
siehankowa napisał(a):
mapa, ja kupowałam tutaj majtki poporodowe
Ja też używałam tych. Byłam zadowolona 🙂 Teraz też kupię te.
A podkłady poporodowe to takie mega podpaski 🤪 🤪 🤪

A jak myślisz wysztarczą 2 op takich podkładów a potem podpaski (większe) ?

marta-lion napisał(a):

Nie wiem czemu ale mi się wydaje, że ta nasza kolejność porodów poprzestawia się do góry nogami 😉
Tak czy tak nam wszystkim życzę najlepszych dat porodów w zależności od indywidualnych życzeń 🙂

siehankowa dziękuję 😉 Tylko one nie są siateczkowe prawda? czy są?

a takich podkładów higienicznych Bella mama, to ile paczek potrzeba? bo nie wiem czy pozniej to np. same wkładki higieniczne wystarczą czy jak? jak długo trwa to całe oczyszczanie poporodowe? 😁

lydziaa84 napisał(a):
marta-lion napisał(a):
siehankowa napisał(a):
mapa, ja kupowałam tutaj majtki poporodowe
Ja też używałam tych. Byłam zadowolona 🙂 Teraz też kupię te.
A podkłady poporodowe to takie mega podpaski 🤪 🤪 🤪

A jak myślisz wysztarczą 2 op takich podkładów a potem podpaski (większe) ?
Myślę że to stanowczo za mało. Przez cały okres pobytu w szpitalu dobrze sie ich używa. Potem w domu to i owszem wolałam podpaski i zwykłe majtki, bo wtedy to już jak zwykły okres.
Co do podkładów w opakowaniu jest tylko 10szt. Więc jak idziesz do toalety nawet srednio co 4 godziny np, to masz 6 sztuk zużytych podczas jednego dnia.

mapa napisał(a):
marta-lion napisał(a):

Nie wiem czemu ale mi się wydaje, że ta nasza kolejność porodów poprzestawia się do góry nogami 😉
Tak czy tak nam wszystkim życzę najlepszych dat porodów w zależności od indywidualnych życzeń 🙂

siehankowa dziękuję 😉 Tylko one nie są siateczkowe prawda? czy są?

nie, nie są... te siateczkowe to chyba sa wielorazowego uzytku... i one pakowane są chyba tylko po 2 szt.