Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ja właśnie wynalazłam jeszcze kilka słodziutkich skarpeteczek dla mojej laleczki 🙂 I zamówię tą podunię z czerwoną wstąrzeczką i i kocyki jakoś nie mogę się oprzeć 🙃 🤪
Madalena daj znać bo ciekawa jestem o z tym Twoim mieszkankiem czy uda się???
Wszystkim brzusom udanej nocki 🙂
DOBRANOC

• Mamusia
Hej dziewczynki 🙂
Podczytywałam Was cały dzień.
jo-aneczka daj znać jak tylko będziesz mogła, bo wszystkie się martwimy.

Ja dziś nie mam zbyt dobrego dnia. Nawet moja mama stwierdziła przez telefon, że jakaś nie taka jestem 😮 Rano wymiotowałam, słabo mi coś i jeszcze mały tak mnie dzisiaj kopnął, że aż mi łzy w oczach stanęły. Ciężko mi chodzić, ciężko mi leżeć, ciężko mi siedzieć, czuję się do du... 😞
Mam nadzieję, że jutro będzie lepiej.

DOBRYCH SNÓW MAMUSIE

• Mamusia
jo-aneczka miejmy nadzieje, że te skurcze to tylko takie przejściowe. Daj znac jak tylko bedziesz mogła 😞
Siehankowa doczytalam tez ,że u maleństwa wszystko oki 🙂 Trzymam kciuki, żeby to lekarstwo wykosiło te wstretne bakterie 😉 😉 😉

Reszte doczytam jutro, bo dzisiaj juz naprawdę padam na nos 😞
DOBRANOC MAMUSIE I MALEŃSTWA 🙂

• Mamusia
Dzień Dobry Mamusie 🙂 Noc dzisiaj przespana , oczywiscie nie w calosci bo trzeba wstac na siusiu 🙂 ale dobrze mi sie spi jak jest chlodno a dzis pogoda pochmurna i chlodno 🙂 ale ja sie z tego ciesze chociaz jeden dzien odpoczynku od goraca 🙂

Zycze wsszystkim brzuszkom Miłego Dnia 🙂

Dzień Dobry!!!
Jo - aneczka jak tam???

Ja dziś czuję się kiepsko... coś mnie boli i kłuje w podbrzuszu, co chwila brzuś twardnieje... szkoda gadać... a żeby było lepiej, to jeszcze muszę jechac do promotorki, bo spawdziła moją pracę i mam przyjechać ze stroną tytułową do podpisu pod akceptacją.... masakra.. mam nadzieję, że jakoś dam radę....

Z nowych wieści.. chyba będę musiała dziś po wsi przejśc i pozbierać puszki po piwie, bo w trybie pilnym muszę zrobić na ogrodzie jakiegoś hałaśliwego stracha na.... sarny... france pożarły mi buraczki do samych korzeni, marchew, a teraz zabierają się za skubanie kapusty i fasoli... Juz im nawet nie chce się po łąkach szukać, tylko idzie dzicz na łatwiznę i całym stadem chadzają na posiłki na mój ogródek........ 😮 😮 Ot społeczne istoty...

Dziewczyny, nie wiecie może co może dziać się z moim netem.... co chwila włącza mi się samoczynnie jakaś strona.. index/file/mozzilla itp... kupa innych znaków i cyfr... i jakieś tabele się pojawiają... strasznie mnie to irytuje, bo co ruszę myszką to ta strona już sie włącza...

Witajcie

U mnie noc beznadziejna 😞 źle spałam...... po za tym za dużo wczoraj zrobiłam i dzisiaj mnie wszystko boli a o "kościach mariolkowych" już nie wspomnę 🤢

Foga niestety nie pomogę, nie wiem co to może być.
Jo-aneczka czekamy na wieści
Marta ale ci mało dni zostało ojojojojoj
Madalena daj znać czy się udało

Biorę się za robotę, będę Was podczytywać

Daniela napisał(a):
... dzisiaj mnie wszystko boli a o "kościach mariolkowych" już nie wspomnę 🤢

Hehe dobry tekst "kości mariolkowe", a ja sie zastanawiałam jak to nazwać 🤪 🤪 🤪

Dzień dobry 🙂

jo-aneczka myślę o Was ciepło.. 🙂

jolajola gratuluje pozytywnych wieści - duża już ta Twoja Niunia 🙂

madalena trzymam kciuki 🙂

pOxia ja tez jeszcze nie prałam, ale mam plan zacząć w przyszłym tygodniu 😉

Andzelika Ty kiedyś wrzucałaś link to dwupaku biustonoszy. Zamawiałaś je może?
Bo mnie kuszą ale ta cena jakaś podejrzanie za tania 😆

Dzień dobry dziewczynki,
wielkie dzięki za troskę 😘 😘 😘
Wczoraj wróciliśmy bardzo późno,więc dopiero dziś się melduję.
Skurcze na szczęście opanowane, dołączyłam jednak do mamuś na fenoterolu 🤢
No i mam leżeć, leżeć i leżeć.
Z badania wynikało, że jeszcze czas na Haneczkę nie nadszedł, skurcze były co prawda już dość regularne i częste, ale nie mam rozwarcia, szyjka jest twarda i długa na 3 cm (to podobno książkowo jak na ten tydzień ciąży)
Mój gin niespecjalnie przeraził się wizją porodu w 35 tygodniu, ale zadecydował, że spróbujemy małą jeszcze potrzymać w brzuszku 😉

A propos fenoterolu i isoptinu, to mam do was, Mapa i Pati pytanie.
W jakich dawkach bierzecie te leki i co najpierw?
Mi mój gin wypisał początkowo receptę na cordafen, ale jak pojechałam do apteki to się okazało, że go nie ma i raczej nie będzie w najbliższym czasie (braki w hurtowniach).
No więc wysłałam małża po receptę na fenoterol, kupił go, ale zapomniał jak ma być dawkowany 😞 😞
Tzn chyba pamięta, że mam brać po jednej tabletce 🙂
Ja chwilowo nie mam kontaktu z ginem, bo ma zabieg a za pół godziny kolejna dawka.
Tak więc pomóżcie dziewczynki ☺️ ☺️ ☺️
Z opowieści mojego małża wynika, że mam brać najpierw isoptin a po pół godzinie fenoterol. Jest to możliwe?
W nocy takie dawki wzięłam i wydaje się, że było ok, skurcze minęły, dziś od samego rana był tylko jeden 🙂
Tylko jakaś roztrzęsiona jestem, to podobno normalne, ale jeśli macie jakiś sposób na te roztrzęsienie to chętnie wykorzystam wasze rady.
Z góry dziękuję za info od was

Dzień dobry 🙂
Dopiero wstałam, kurcze szok. Całą noc przespałam, ani razu na siusiu nie wstawałam i gdyby nie to, że ktoś za głośno gadał pod moim oknem to bym spała i spała. Ale bynajmniej czuję się wyspana 😎 😎 😎
Mapa Nie zamawiałam tych staników, bo poczytałam sobie komentarze i nie miał za ciekawych. Ludzie pisali, że jeden stanik jest większy drugi zaś mniejszy, że gatunkowo jakieś daremne. Więc zrezygnowałam 😆 🙂 🙂

asiulkaa1990 napisał(a):
a no nasze dzieciaczki to za chwile roczek beda mialy. moj np juz chodzi 😮 zwariowac idzie hehe. wszedzie wlezie.

Roczek to taki najlepszy wiek, moim zdaniem 😜 😜 🙂
Jo-aneczka dobrze, że wszystko ok 😘 😘