Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Dzieńdobry Brzuszki!

Temat pampersów zauważyłam. ja zakupiłam jedno opakowanie "Pampers New Baby od 2-5kg" zobaczymy czy sie sprawdzą 🙂 Jak tak dalej pójdzie to będę musiała większy rozmiar zakupić 😮 🤪. Zaraz się biorę za pakowanie torby 🙂
Używała któraś z was chusteczek nawilżanych "Bobini"? Ja takie mam - mam nadzieję,że nie uczulają. Musze jeszcze termometr taki co sie do uszka przykłada kupić.

Mam dziwne myśli ostatnio. Może się rozpisze ale musze sie z wami tym podzielić. Otóż wszyscy mówią mały brzuszek...nie trafiają z miesiącem ciąży (6, 5, 😮 ) a ja przecież w 8 jestem. 😮No i tak myślę, jak ten mały sie tam w tym brzuszku mieści jak ma 3kg?? 😮 😮 I tak nurtują mnie myśli,że to... karzełek 🤨Czarnowidztwo mnie opanowało. Wczoraj jak siedziałam to tak mnie pod żebrem kłuło,że oddychac nie mogłam - spacer pomógł.
I pytanie mam? Jak tam wasze trawienie? Ja mam problemy juz od dłuższego czasu - wypróżniam się często i wiem ze to brzmi niesmacznie ale - na rzadko 🤨. Czy to może oznaczac,że mały mi na coś uciska, czy coś powazniejszego?

siehankowa znakiem czego kot uważa,że on powinien być najwazniejszy i pierwszy na wyprawkowo - szpitalnej liście 😁 😁

Agapurka co do tych twoich myśli. to jak cie kopnę to ci przejdą od razu hehe 🤪 🤪 🤪 🤪
Ogupiałaś całkiem 🙂 Hormony o na to zwalimy 🤪 🤪 🤪

A powiedz mi ile ty mogłaś sie pomylić z tym okresem???

• Mamusia
agapurka może to wynika z Twojej diety bardziej niż ucisku jakiegoś...
A brzusio masz takich rozmiarów bo taka Twoja uroda. 🙂Moim zdaniem skoro lekarz uważa że wszystko jest ok to nie powinnaś sobie wkręcać jakoś niestworzonych karzełków itp...

• Mamusia
Nie wiem ile mogłam się pomylić ☺️ ☺️ Z tym moim okresem to jak na loterii. 🤔
16 października na ślubie byłam szwgra.. Pamietam,że bałam sie przymierzać dawną sukienkę, bo mi na biuście sie wywijała - większy kaliber do niej był potrzebny i wtedy sie zdziwiłam - bo mnie wtedy tam sukienka aż uwierała - luźna nie była. 31 października byłam na imprezie i kumpela walnęła "ale ci cycki urosły!" Sama już jie wiem co o tym myśleć.

nie kop nie kop 🤪 🤪 Jakoś tak mnie takie myśli napadły...od męża też już zrypki dostałam od tego czarnowidztwa 🥴 🥴

Agapurka pytam o okres, bo jest teoria, że przed porodem organizm się samoistnie oczyszcza, dlatego np biegunka. Nie wiem czy to jakiś kolejny zabobon. Ale co prawda ja w dzień porodu z Majką a urodziła się z zaskoczenia (więc to nie świadome było) dostałam też rozwolnienia, hehe i w sumie dobrze bo jak wieczorem okazało się że rodzę, to w szpitalu i tak nie robili lewatywy z powodu braku czasu eheh 🙂 🙂 🙂

A obstawiając że pomyliłaś się o dwa tygodnie to zaczęłas własnie 38 tydzień 🙂 🙂 🙂

Jola, z twojego profilu wynika, że masz termin na 13 sierpnia. Więc, niezależnie od tego czy dzidzia się urodzi dwa tygodnie przed czy dwa tygodnie po terminie to i tak prawdopodobnie wyjdzie sierpień.
Można więc w ciemno obstawiać, że tak będzie 😁
A co do terminów wynikających z usg to wg mnie są równie zawodne jak te wynikające z OM.
Zawsze może być co najmniej +/- 2 tygodnie odchyłu

marta-lion napisał(a):
Agapurka pytam o okres, bo jest teoria, że przed porodem organizm się samoistnie oczyszcza, dlatego np biegunka. Nie wiem czy to jakiś kolejny zabobon. Ale co prawda ja w dzień porodu z Majką a urodziła się z zaskoczenia (więc to nie świadome było) dostałam też rozwolnienia, hehe i w sumie dobrze bo jak wieczorem okazało się że rodzę, to w szpitalu i tak nie robili lewatywy z powodu braku czasu eheh 🙂 🙂 🙂

A obstawiając że pomyliłaś się o dwa tygodnie to zaczęłas własnie 38 tydzień 🙂 🙂 🙂

To nie jest zabobon. Nam na Szkole Rodzenia mówili, że własnie tak jest, ze sam organizm się oczyszcza. Dlatego w "moim" szpitalu nie robią lewatywy. Ewentualnie można sobie samemu zrobić w domu, jak się chce. Ale generalnie przed porodem pierwszym objawem może być właśnie przeczyszczenie! I myśl "Co ja takiego zjadłam, ze się tak strułam?" 😉 hehe

Agapurka, ale masz myśli 😉 Normalnie ty to musisz mieć wybujałą wyobraźnię, żeby sobie tego karzełka wymyślić 😁
Marta, nie zastanawiaj się, kop. I ode mnie dołóż 😉
Przede wszystkim - gdyby cokolwiek było niepokojącego w wielkości dziecka to na pewno lekarz by ci o tym powiedział. Po drugie - ze zdjęcia wygląda, że ten twój brzuch wcale taki mały nie jest.
Ile masz w obwodzie? A że inni obstawiają 5,6 miesiąc - to znaczy, że się nie znają. A poza tym brzuchy mają różne kształty i wielkości
Jeżu, w depresję się wpędzisz dziewczyno 😉
Zobaczysz, jak mały przyjdzie na świat to będziesz się śmiać ze swoich pomysłów.

agapurka2 napisał(a):
No nic to...biore sie za pakowanie torby póki mam wene Nie będę już tu przypuszczać - czas pokaże. Oby ten mój pączek zdrowy był.... 😁

Zawleczka (czop 😁 😁 ) jeszcze nie wyleciała więc mam jeszcze troszkę czasu 🙂 🙂
Ale czop wcale nie musi ci wyleciec wcześniej. Ja miałam to szczęście że mnie uprzedzał przed porodem, ale grono dziewczyn nie doświadcza tego. Więc tym się nie sugeruj 🙂

A co do twojego "pączusia" to pewnie że zdrowy. A idź bo na prawdę kopa dostaniesz 🙂

agapurka - nie wariuj! Widocznie tak Ci się maluszek ułożył wewnątrz, porozsuwał mocno Twoją wątróbkę i wtulił się w jelitka i dlatego taki mały brzuszek, a waga normalna 🙂 🙂
Każda z nas jest inna i inaczej wygląda brzuszek!
A z tym wypróżnianiem to tez różnie i to zależy raczej od diety albo faktycznie od dzidzi, jak tam ugniata...
Ja mam tak różnie... głównie mam zaparcia, a jak mnie złapie po czymś, to przez kilka dni mam kupkę jak na rozwolnienie. 🤪 🙃

• Mamusia
czop wcale nie musi ci wyleciec wcześniej. Ja miałam to szczęście że mnie uprzedzał przed porodem, ale grono dziewczyn nie doświadcza tego. Więc tym się nie sugeruj 🙂

A co do twojego "pączusia" to pewnie że zdrowy. A idź bo na prawdę kopa dostaniesz 🙂

No i weź tu się odezwij.. 😜 W stanie błogosławionym o ile mi wiadomo jestem - kopać nie wolno 😜 😁 😁 😁 😁

agapurka2 napisał(a):
I pytanie mam? Jak tam wasze trawienie? Ja mam problemy juz od dłuższego czasu - wypróżniam się często i wiem ze to brzmi niesmacznie ale - na rzadko 🤨. Czy to może oznaczac,że mały mi na coś uciska, czy coś powazniejszego?

oj, ja mam ostatnio to samo 😉 zawsze miałam problemy z opróznianiem, a od kilku dni leci jak woda ☺️ 😁 😁 😁 może to organizm się sam oczyszcza przygotowując do porodu?

agapurka2 napisał(a):
czop wcale nie musi ci wyleciec wcześniej. Ja miałam to szczęście że mnie uprzedzał przed porodem, ale grono dziewczyn nie doświadcza tego. Więc tym się nie sugeruj 🙂

No i weź tu się odezwij.. 😜 W stanie błogosławionym o ile mi wiadomo jestem - kopać nie wolno 😜 😁 😁 😁 😁

No ale błogosławiona błogosławioną to co 🤪 🤪 🤪

dziewczyny, podrzućcie liste wyprawkowa do szpitala 🙂 porównam ze swoją, bo juz sama nie wiem ile czego brać? ile sztuk pampersów, pieluch tetrowych, wkładek laktacyjnych? itp.

siehankowa napisał(a):
a ja chcialam własnie pakowac torbę - niestety moja Pumka mi na to nie pozwala 😁
Ona wie co robi! 😁 Pańcia nie może jej tak zostawić samej przecież 😜 hehehehe
Piękna jest! 😁

agusiakowalczyk napisał(a):
siehankowa napisał(a):
a ja chcialam własnie pakowac torbę - niestety moja Pumka mi na to nie pozwala 😁
Ona wie co robi! 😁 Pańcia nie może jej tak zostawić samej przecież 😜 hehehehe
Piękna jest! 😁

na szczęście zostanie z Pańciem 😁 ale sama zastanawiam się jak ja wytrzymam bez niej 🤨 w zeszłym roku pojechaliśmy na 6dni nad wode i zostawilismy ją pod opieka teściowej, to jak wróciliśmy to teściowa była podrapana i pogryziona,a Puma miała taką traume, że pozniej nawet jak na 5min zostawialiśmy ją samą i po chwili wracali, to tak strasznie miauczała na nas, że w zyciu nie myślałam, że koty tak potrafią 😮

• Mamusia
agapurka2 nie nakrecaj sie juz? Twoim tokiem myslenia to ja zawodniczke sumo urodze bo od 5 miesiaca mnie pytaja czy za chwile rodze a teraz czy dwojke czy trojke 😁 😁 😁 a u mnnie w brzuchu mieszka ksiazkowych rozmiarow panienka, ilosc wod tez prawidlowa 🙃 Twoj maly tak sie ulozyl ze nie potrzebuje duzo miejsca...na studiach mialam kolezanke ktora w 8 miesiacu wygladala jakby bardziej sie najadla a na kolejnym zjezdzie za dwa tyg tak ja wysrzelilo ze najpierw brzuch szedl, potem dlugo nic i dopiero ona 🤪 🤪 🤪

siehankowa napisał(a):
na szczęście zostanie z Pańciem 😁 ale sama zastanawiam się jak ja wytrzymam bez niej 🤨 w zeszłym roku pojechaliśmy na 6dni nad wode i zostawilismy ją pod opieka teściowej, to jak wróciliśmy to teściowa była podrapana i pogryziona,a Puma miała taką traume, że pozniej nawet jak na 5min zostawialiśmy ją samą i po chwili wracali, to tak strasznie miauczała na nas, że w zyciu nie myślałam, że koty tak potrafią 😮
A mówią, ze koty przywiązują się tylko do miejsca, a nie do ludzi!! Phi!
Nasz tez zawsze tęskni i się cieszy, jak nie wiem, jak wracamy! A wcale nie jest taki kolanowiec! 😁