Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Crazzyyy cudne zdjęcie i jaka Ty śliczniutka jesteś 😉 😉 😉

Moniczek ja chyba czułam ze cos nakombinowałaś, pytałam tu o Ciebie 😠 😠 😠
Och wy 😠 😠 😠

Daniela co do koszuli ja mam taką muzzy. Jest bardzo porządna i ladna. Nie lubię tych rozpinanych. Miałam takie z Majką i wkurzały mnie te guziki, i tak w rezultacie były caly czas rozpięte.

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

crazyyy jakie śliczne zdjęcie - musiało być tam bardzo przyjemnie przy takim wodospadziku...ja w zeszłym roku zwiedzałam wodospady w Szklarskiej Porębie 😜 niezapomniane uczucie....
Marta no troszkę przekombinowałam ech...a mama to nie mogła się nadziwic że takie rzeczy wyczyniam i to przy czwartej ciąży gdzie doświadczenia mi nie brak 😲 🙃 no i grzecznie musiałam obiecać że już nie będę 😁
mapa rozwarcie nieduże bo na palec ale malutka niziutko i jak za dużo pochodzę to może postępować 😮 także wolę jeszcze trochę poleżeć no choćby jeszcze ze dwa tygodnie 😎

a koszulę ja to chcę kupić na ramiączkach - przynajmniej do szpitala bo u nas to piekarnik na salach....

• Mamusia
Dziewczyny na was zawsze można liczyć 🙂 zaraz coś sobie wybiorę.
Wózek to chyba tako wezmę jumper x tylko się nie mogę zdecydować który a już bym chciała taki ze wszystkim.
jo-aneczka moi rodzice mają krówki i pszczółki, mają certyfikat ekologiczny co roku kontrolę czy aby nie używają żadnych nawozów, to takie normalne wiejskie gospodarstwo tylko że ekologiczne 🙂

• Mamusia
Witam Brzuszki!

Z tego co zdążyłam przeczytać to zapewne większość pozuje do zdjęć dla madaleny 🙂 🙂

Ale u mnie pogoda taka,że z wyrka ledwo wstałam. Obudziłam sie po 10:00 co pierwszy raz od paru miesięcy mi się zdarzyło i dalej senna jestem...Popijam kawke - zapraszam 🙂 🙂

Miałam dziwny sen dzisiaj. Śniło mi się,że urodziła mi się dziewczynka i nie mogłam w to uwierzyć. No bo mam zdjęcie usg z siusiakiem a tu dziewczynka - gdzie się siusiak podział?? 🤪 🤪
Potem okazało się,że mam czworaczki - 2 chłopców i 2 dziewczynki 🤪 🤪.
Jedna z dziewczynek miała jedno oczko takie jaśniejsze...bałam się,że ma coś ze wzrokiem (ostatnio taki program oglądałam zapewne przez to mi sie śniło). Potem pojawiła sie weśnie moja teściowa i mói do mnie "Majce już gorączka spadła" a ja na to " Gorączka? To ona miała gorączkę a ja nic nie wiem??? No super" i pobiegłam ile sił w nogach i ....obudziłam się 😁 😁

Głaskam brzusia i sie tak zastanawiam, gdzie w tym brzuszku znalazło by sie miejsce na jeszcze 3 rodzeństwa ????

• Mamusia
DZIEŃ DOBRY: )
Od kiedy wróciłam od tesiów nadrabiam Was i tak zeszło do teraz 🤪
Crazzyyy bARDZO SIĘ CIESZĘ ,ŻE SIĘ ODEZWAŁAŚ 🙂 Myślałam o Tobie często i nawet moim rodzicom wczoraj o Tobie opowiadałam 🙂 Pryzkro mi,ze musiałaś podejmować trudną decyzję, ale najważniejsze jest dobro maluszka i Twoje. A cesarka tak jak poród naturalny ile ludzi tyle opini. Ja raczej też będę miała cesarkę,kilka dziewczyn z forum zresztą też o tym wspominało...kilka za pewne wyjdzie w praniu... więc jak coś wymienimy sięopiniami już po 🙂Trzymaj się cieplutko i odzywaj się do nas czasami...Co do pełnej narkozy ja w 1o tc miałam zabieg na szyjce macicy w całkowitym znieczuleniu...I dzieki temu dotrwałam z maleństwem do teraz w sytuacjach ekstremlnych to mniejsze zło tak,że głowa do góry. Co do narkozy nie zawsze jezt tak samo np.moja teściowa raz zwracałą i męczyła się bardzo, a raz spoko nic jej nie było. Może i u Ciebie tak będzie? tego Ci życzę 🙂 Piękne zdją6tko i jak Ty ładniusio wyglądasz 🙂
Karolcia12345i twoje ciśnienie na pewno spadło od kordafenu, ja przy nim też miałam sporo niższe 🙂
Paninka mój m ,też się wzbraniał pred piciem coli przeze mnie to mu po jednej z wizyt powiedziałam,że lekarz pozwolił mi pić cole bo na zgagę pomaga i d tamtej pory mam luz z piciem coli bo zgagę mam co dzień 🙂 A co do bólu żeberek to maleństwo robi sobie coraz więcej miejsca i żeberka rozstawia 🙂 Po ciąży jak będą wracać na swoje miejsce
podobno też takie czucie jest...
Madalena20 jak tam Twoje zdróweczko? Udało się bakteri pozbyć?
Aniołek nie wiem czy to to samo, ale ja przed wyjściem doteściów na imieniny miałam okropne kłucie w dole, już miałąm fazę ze to Nadia wkręca się główką w kanał rodny, ale na szczęście, potem jak siedziałam kopnęła mnie i poczułam taki ból w miejscu kopnięcia i stwierdziłam,że to zapewne kopanie i uciskanie w nerw...Może i u Ciebie tak właśnie było?Doczytałam do końca zaległości i nie ma info czy wróciłaś z tego szpitala czytam byłaś w ogóle teraz wiem,że jednak u Ciebie co innego było...Mam nadzieję,że o nic groźnego....
Agupurka czytałam wypowiedzi dziewczyn co Ci podpowiały jak sprawę z m rozwiązać i jest jeszcze jedna opcja , jeżel po Waszej ostatnie rozmowiei on decyzji nie podejmie to Ty to zrób za niego. Np. rzuć hasło po porodzie jedziemy do Ciebie, do tego czasu ty przygotuj tam dla nas dom, a przed porodem zapraszam do POlski czekają nas zakupywyprawkowe i przygotowanie wspólnego wyjazd do Ciebie...Lub coś w tym stylu, może go troszkę otrzeźwi i ruszy???
Siehankowa w takim razie niebawem już na swoiim gratuluję, tylko obyś nie wsiąkła jak Diviana bo od kiedy się wprowadziła mniej do nas zagląda 😞 A co do pościeli czekam na wieści 🙂Napisałam sms mam nadzieję,że doszedł do Ciebie 🙂
Poxia tylko delikatnie z tym mężem bo poluzować sobie na dobre to tak przed samym porodem można, no chyba,że masz zdrową twardą i długą szyjkę 🙂 🙂 🙂.
Agnie-szka 31 tydz ,że minął doczytałam ekstra oby tak dalej 🙂, i że jesteś dzielna też 🙂Mam prośbę w mirę możliwości dawaj znaki choć co dzień rano czy kiedy ta się czujesz na siłach co u Ciebie??? Jakoś nie wiem czemu utożsamiam Twoje cierpienia i obawy z moimi i wyjątkowo martwi mnie Twoja dłuższa nieobecność...Podobnie zresztą jak Crazzzyyy, ale ona dzięki Bogu dała znaki,co u niej i nawet fajne ściegi jej wynalazłyście 🙂
WSZYSTKIE JESTEŚCIE RAZEM gennialne 🙂 🙂 🙂 🙂
Monia lipcóweczka witaj 🙂
Co do porodów w lato wielu lekarzy mówi,iż w lecie więcej porodów przedterminowych tak ,że hard core dziewczęta nie znacie dnia , ani godziny 🙂 🙂 🙂 🙂
Jesti Divianka:) Ty kochana z takimi spcyfikami w ciąży powinnaś bardzo uważać mam na myśli kreta go rur....
Mapa ztego co kajarzę to w szpitalu pielęgniarki i położne przestrzegały mamusie w ciąży przed jedzeniem potraw powodujących wzdęcia czy oby bób do takich nie należy???
Moniczek też wrócił, i to jaki 🙂 z brzucholkiem większym od mojego 🙂 i tym sposobem zmiana mojej pozycji lidera w obwodzie... 🙂

• Mamusia
Co do koszul to ja mam niemal identyczną jak ta:
http://allegro.pl/koszule-ciazowe-i-do-karmienia-m-wyprzedaz-i1679757826.html

Już jedną nockę przespałam w niej - milutka w dotyku. Szaro-różowa z taką uśmiechniętą różową żyrafką na dole.i z guziczkami...

crazzzyymoniczek slicznie wygladacie.
Wszystkie wasze koszule bardzo ladne, tez.chcialam zamowic ale jak na patologii lezalam to mi mama kupila taka fajna rozowa z guzikami i w szafie znalazlam nienoszone 2 rozpinane i to mi starczy. Jeszcze mam do porodu taka do zniszczenia. A w domu to nie lubie w koszulach spac bo mi niewygodnie.
crazzzyyy ja jestem usprawiedliwiona. Na sierpnioweczki wrzucilam fotke z 34/35tygodnia juz wczesniej. Chociaz teraz mama wrocila po 2 dniach i mowi ze urosl mi brzuszek znowu hehehe jak wstane z wyra to moze cos mi mezus cyknie nowego.

• Mamusia
Pati nareszcie wrócicłaś!! 🙂 miałam juz pisać gdzie Ty się podziewasz... Masz rację co do tej cesarki to postanowione w piatek omówienie szczegółów i ustalenie terminu ..Jeśli odbędzie się to przed Twoim porodem dam napewno znać o całym przbiegu 🙂 Napisz jak sie czujęsz..Buziaczki ...

• Mamusia
Crazzzyyy u mnie ok 🙂 Ostatnie trzy tygodnie były nienaganne, ale to za długo jak na mnie i w czwartek znów się zaczęło... znaczy zaczął mnie boleć brzusio i w piątek też pobolewał, ale no spa na te dolegliwości nawet pomogła 🙂 W sobotę wieczorem brzusio znów zaczął mnie pobolewać, ale jakoś się uspokoiło...wczoraj było spoko, a dziś znów lipa od jakiejś godzinki znów mnie boli....
Ale teraz to no spa i leżenie i tyle, czasami mam wrażenie,że brzusio mnie boli jak za długo na lewym boku leżę nie wiem czy to w ogóle możliwe 🥴

dzień dobry brzuszki
U mnie samopoczucie juz dzis lepsze,najwazniejsze,że gardełko przestało bolec.
Co do koszul to ja zamówiłam dwie
http://allegro.pl/40-nowa-koszula-pizama-ciazowa-do-karmienia-s-nieb-i1684538174.html
http://allegro.pl/koszulka-nocna-ciazowa-oraz-do-karmienia-l-xl-i1680554691.html
Ja tez nie lubie spac w koszulach,a te do szpitala wystarczą 🙂
moniczek i crazzy piekne brzusie 🙂
Ciekawe jak tam aniolek??
Witam nowa mamusię lipcową 🙂

pati ja nie biore tego leku. Mam tylko no-spe, luteine, pomafucin zeby pessar mi krzywdy nie zrobil i urosept kak sie infekcja przy siusianiu przyplacze. Cisnienie spadlo samo

WITAJCIE
Oj w końcu was doczytałam i już nie wiem co chciałam napisać 🤢

Diviana ja raz tez zapchałam kibelek kocim piaskiem. Pamiętam że tak wypucowałam łazienkę za jakiś czas wchodzę a tam pełno wody 😮 i moja praca na marne poszła 😁 Teraz małą ilość wrzucam do kibelka a jak już całkiem czyszczę kuwetę to wywalam piasek do pojemnika na śmieci który stoi na dworze.

Wracając do budowy tak się cieszyłam że już wszystko super idzie a tu się okazuje że po ostatnim szpachlowaniu ścian w jednym miejscu nie schnie, mokra plama.....mąż musiał zbijać wszystko do cegły (bo ktoś mądry włożył mokrą cegłę i zamurował:angryi suszył......nie wiem czy to coś dało....
Pan od ścian przychodził 2dni a dziś nie ma mąż do niego dzwoni a on że załatwił sobie inną fuchę 😮 😲 😲 nawet nie raczył zadzwonić i uprzedzić że nie przyjdzie. Ech szkoda gadać....

Ja dalej doła mam...mam dosyć już obecnego mieszkania o ile to mieszkaniem można nazwać....do tego brzuch mi przeszkadza, jak słoń się czuję 🤢 Całą dup* w cellulicie mam..... wieczorny prysznic to mordęga straszna.....szczególnie jak się muszę schylić
No i pogoda paskudna, leje, szaro i buro 🤢 🤢 🤢

No to se ponarzekałam.........

PS. Crazzyyy ślicznie wyglądasz 🙂 i widoki cudo
Moniczek witaj twój brzuś również śliczny 🙂

agapurka dołączam do kawki z chęcią bo to moja pierwsza dziś 😁
diviana i siehankowa - cieszę się że juz na swoim jesteście 🙂
mi to się marzy dom hihi z ogródkiem ......

• Mamusia
Pati123 napisał(a):
Crazzzyyy u mnie ok 🙂 Ostatnie trzy tygodnie były nienaganne, ale to za długo jak na mnie i w czwartek znów się zaczęło... znaczy zaczął mnie boleć brzusio i w piątek też pobolewał, ale no spa na te dolegliwości nawet pomogła 🙂 W sobotę wieczorem brzusio znów zaczął mnie pobolewać, ale jakoś się uspokoiło...wczoraj było spoko, a dziś znów lipa od jakiejś godzinki znów mnie boli....
Ale teraz to no spa i leżenie i tyle, czasami mam wrażenie,że brzusio mnie boli jak za długo na lewym boku leżę nie wiem czy to w ogóle możliwe 🥴

Patunia już malutko zostało...pewnie obie modlilyśmy sie żeby wytrwać i dzidziuś posiedział w inkubatorku brzuszkowym najdłużej jak sie tylko da ...Mnie tez pobolewa brzuszek i pytałam znajome czy to normalne powiedziały ze jak najbardziej ze to juz taki "bolaczkowy okres"...Moja mama dzwoniła do znajomej lekarki i ona striwrdziła ze i tak mi się udało ze plackiem nie lezałam bo ona podejrzewała ze tak się jednak w moim przypadku stanie...Także super że nadal jesteśmy chociaz troche mobilne..Ona równiez mówiała żebym przygotowała sie na cięzkie tygodnie opuchlizny zmęczenie i bóle...Ja sama już ciężko daje radę czasem jak i Ty mam lepsze i gorsze chwile a spanie na lewym boku powoduje u mnie bóle biodra i brzucha również...cięzko ale wytrwamy 🙂

• Mamusia
Kurczę Daniela z tymi robotnikami to zawsze są jakieś problemy..jak oni mogli mokra cegłę tam zamurować? 😮 Dobrze że mąż czuwa i zobaczysz teraz juz pójdzie z órki...czasami takie incydenty niestety zdarzają sie w czasie budowli...No i nie dołuj nam sie tutaj bo Martę do Ciebie wyslemy! 🙂

mnie też boli biodro od leżenia na lewym boku 🤔 i brzuch zrobił się taaaki "ciężki" dobrze że to już niedługo 😜

uciekam przygotować obiadek - dzisiaj botwinka mniam,mniam 🙃

miłego popołudnia 😘

• Mamusia
Właśnie Paninka te dzieewczęa które czuły się spoko np Malsep jakoś mnie nie martwią tak bardzo, bo czuły się spoko i nie narzekały,choć pieron wie teraz to wszystkiego można sie spodziewać 🥴 ale właśnie Korrnelka też należy do tych cięższych przypadków i też zastanawiałam się ile już do nas nie zagląda i nic nie pisze 😞
Crazzyyy DAMY RADĘ!!!
Karolci12345i przepraszam musiałam pomylić Cię z którąś z Karolin 🙂