Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Paninka napisał(a):
marta-lion ja tez po kolejnym dokladnym obmacaniu materaca uwazam ze na poczatek lepsza jest gryka 😁 😁 😁 i chyba nie bede zmieniac 🙂
Paninka hehe nie masz co macać kochana 🤪 🤪 🤪

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

marta-lion napisał(a):
Andzelika napisał(a):
Marta mi kiedyś pisała, że na początek zawsze kokosem do góry 😁 😁
O nieprawda.
Ja pisałam że dopóki dziecko nie siada i nie wstaje w łóżeczku to podobno kładzie się gryką do góry. Bo gryka lepiej dopasowuje się do kręgosłupa. A potem kokos do góry, bo jest stabilniejszy.
Ale jak widać opini jest wiele.

PS. Ja jednak mam cały czas kokosem do góry (chyba z lenistwa, przekladac mi się nie chce). Teraz Majka śpi na gryce, ale jest już 2 latkiem i łózko ma tylko do spania.

Tyle, że ja chyba pytałam o pianka-kokos.

Paninka napisał(a):
ulala napisał(a):
Kilka dni temu szukałam w necie info o materacach i doczytałam, że najpierw kokos a potem gryka, tak jak pisała Siehankowa

mi sie wydaje ze latwiej bobasowi byloby siadac na koksowej stronie niz na tych gryczanych kuleczkach...tak na chlopski rozum...no ale skoro jest inaczej to musze przerzucic u nas 😉 😉

z tego co wyczytałam, to gryka pobudza krążenie, dlatego jak juz dzidzia staje na nóżki, to lepsza ta strona 😉

agapurka2 napisał(a):
Siehankowa

tak lukam w moją karte ciąży i tam mam termin wg OM 4 sierpnia ale ja mam nieregularne miesiączki 🥴...a wg USG dziś znowu wyszło 28 lipca 😁
Także daty mamy takie same... 🤪 🤪

ciekawe jak to wyjdzie w praktyce 🤪

moniq1984 napisał(a):
MAMUSIE CZY WAS TEŻ SWĘDZI BRZUSZEK?? MNIE NAJBARDZIEJ KOŁO PĘPKA I NIE WIEM CZY TO NORMA CZY MOŻE COŚ Z MOJĄ SKÓRĄ NIE TAK SIĘ DZIEJE 😞?!

moniq, to normalne pod koniec ciaży 🙂 ponoc skóra bardziej się naciaga i to dlatego... pij dużo wody i baaaaardzo często smaruj brzuszek 🙂

• Mamusia
siehankowa napisał(a):
moniq1984 napisał(a):
MAMUSIE CZY WAS TEŻ SWĘDZI BRZUSZEK?? MNIE NAJBARDZIEJ KOŁO PĘPKA I NIE WIEM CZY TO NORMA CZY MOŻE COŚ Z MOJĄ SKÓRĄ NIE TAK SIĘ DZIEJE 😞?!

moniq, to normalne pod koniec ciaży 🙂 ponoc skóra bardziej się naciaga i to dlatego... pij dużo wody i baaaaardzo często smaruj brzuszek 🙂

DZIĘKI 🙂 Foteczka pierwsza klasa 🙂

• Mamusia
Opisze Wam dzisiejszą sytuację w sklepie mięsnym gdzie pracuje moja mama 🙂 poszłam tak sobie do niej zajrzeć i kuzynka moja też akurat u niej była 🙂 przyszła pani i pyta z czego jest to mięso mielone mama jej tam odpowiedziała z czego a moja kuzynka w między czasie, że z kota i w śmiech 🙂 babka się na nią tak popatrzyła jakby co najmniej zbluzgała ją 🙂 no to kuzynka no ktoś tu nie ma poczucia humoru i kobieta no nie muszę mieć!! uśmiałyśmy się aż miło 🙂 🙂 🙂a inna z kolei kobieta chciała próbować czosnek bo myślała, że to na poczęstunek 🙂 a mama pokroiła, aby much tyle nie latała w końcu tam jest mięso 🙂 🙂 🙂a to poczucie humoru miała i to dobre 🙂 🙂 🙂

moniq1984 napisał(a):
Andzelika napisał(a):

Moniq mnie taki piersi swędziały, dużo nawilżałam. Pomogło 🙂

oliwka sama wystarczy?? bo tą co kupiłam dla maluszka piszą, że i mamusia może stosować 🙂

No ja samą oliwką smarowałam i smaruję dalej. Mi wystarczało, bo takie swędzenie nie przyjemne 🤢 🙂 🙂

• Mamusia
Andzelika napisał(a):
moniq1984 napisał(a):
Andzelika napisał(a):

Moniq mnie taki piersi swędziały, dużo nawilżałam. Pomogło 🙂

oliwka sama wystarczy?? bo tą co kupiłam dla maluszka piszą, że i mamusia może stosować 🙂

No ja samą oliwką smarowałam i smaruję dalej. Mi wystarczało, bo takie swędzenie nie przyjemne 🤢 🙂 🙂

no strasznie nieprzyjemne 😞 a jak często się smarujesz??

• Mamusia
jest to choroba z reguły warunkowana genetycznie, może objawiać się już w okresie ciąży jak i przez całe późniejsze życie. Torbiele są to pęcherzyki wypełnione płynem z reguły nie wywołujące żadnych objawów. Choroba z którą można chodzić wiele lat nawet o niej nie wiedząc, a wiedza o niej mało zmienia ponieważ niestosuje się leczenia (chyba że torbiele są bardzo duże lub jest ich bardzo dużo) poza obserwacją USG średnio raz w roku i badaniami kontrolnymi moczu czy nie dochodzi do niewydolności nerek. Ponieważ przy torbielach nerki powinny normalnie pracować (tylko u 10% z wiekiem i innymi chorobami dochodzi do niewydolności).

madalena20 napisał(a):
Paloma21 właśnie przed chwilą zostałaś aktywowana na stronce sierpnióweczki 🙂
Witaj z nami na pokładzie 🙂 heh
Magda ty jak pirat hehe 🤪 🤪 🤪
Ahoj kapitanie 🤪 🤪 🤪

marta-lion napisał(a):
Paloma21 napisał(a):
Aaaaaaaaaaaaaa........ 🤪

Dziękuje bardzo :*
He kochana to teraz fotki dla Madzi 🙂 🙂 🙂

niooo dokładnie 🙂