Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Hej Brzuszki i Maluszki
Ależ gorrący weekend - uffffffff.... 😎 mega gorąc! czekam z niecierpliwoscią na deszczyk 😜
Pozdrawiam wszystkie nasze uśmiechnięte Mamy z Maluszkami i Mamy w Dwupakach 🤪
U nas noc mineła fatalnie - tak mnie brzuch bolał żeeeeeeeeeeeeeeee... ojej... ale żadnej akcji nie wszczynaliśmy, bo to w sumie pierwszy raz sie zdarzyło jakoś tak w Brzuszku boleśnie... może już blisko 🤨
ale czarujecie tym Jabłecznikiem - hahahhahaa 😉 jakie zabobony - hihihihi 🤪
ściskam Was mocno i lece - będę doczytywać co u was 🤪 😁
buziaki 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

hejka dziewczyny widzę że narzekacie dzisiaj jak ja .. duchota straszna nogi mi puchną ,ręce, a na dodatek dziąsła mnie bolą..
mam pytanie do Moniq ... ty miałaś podane w suwaczku dwie daty porody jedna z om jedna z usg.. dlaczego taka różnica?
podobno wiarygodniejsze sa terminy z usg czy to prawda? u mnie jest dwa tygodnie różnicy ..

• Mamusia
Hej dziewczynki 🙂 Nie odzywałam się od wyjścia ze szpitala, ale musiałam trochę odpocząć 🙂
Pobyt w szpitalu niestety niezbyt dobrze wpłynął na mój sen i odsypiałam 🙂
Gratuluję wszystkim rozpakowanym dziewczynkom 🙂 I trzymam kciuki za jak najszybsze porody u tych dziewczynek, które tego już pragną 🙂 Za te które chcą jeszcze poczekać do 15 również trzymam kciuki i się solidaryzuję 🙂 🙂 🙂
No i witam nową mamę 🙂
Ja trafiłam do szpitala w zeszłą niedzielę ze skurczami, rozwarciem na 2 cm i skróconą do cm szyjką. Jednakże ze względu na to, ze był to dopiero 36 tydzień, a maleńka podczas wcześniejszego USG ważyła tylko 2220 g zaaplikowano mi kroplówki na powstrzymanie porodu. Następnie czekałam do środy na USG, które dokładnie miało oszacować wagę dziecka, ponieważ maluch z donoszonej ciązy powinien ważyć minimum 2500. No i maleńka już na szczęście tyle waży. Dokładnie pomiędzy 2500 a 2600. Jednakże ze względu na to, że akcja porodowa została zatrzymana, a rozwarcie w dalszym ciągu pozostało na 2 cm wypisano mnie do domu, gdzie może uda mi się jeszcze trochę pociągnąć 🙂 Mam nadzieję, że chociaż do środy, bo wtedy zaczyna mi się 38 tydzień ciąży i mam odstawić fenka.
Ale liczę po cichutku, że uda mi się do tego 15 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
Leer napisał(a):
hejka dziewczyny widzę że narzekacie dzisiaj jak ja .. duchota straszna nogi mi puchną ,ręce, a na dodatek dziąsła mnie bolą..
mam pytanie do Moniq ... ty miałaś podane w suwaczku dwie daty porody jedna z om jedna z usg.. dlaczego taka różnica?
podobno wiarygodniejsze sa terminy z usg czy to prawda? u mnie jest dwa tygodnie różnicy ..

bo ja miałam nieregularne miesiączki i tak na prawdę nie wiadomo kiedy doszło do zapłodnienia więc kieruję się datą z usg połówkowego 🙂 i moja pani dr też stwierdziła, że data om nie jest wiarygodna 🙂

madalena nie moge napatrzeć sie na twojego synka jest piękny!! 🤪 🤪
jakas moc jest chyba w 15 sierpnia bo ja też chciałabym dotrzymać do 15 i obawiam sie że nawet przenoszę ten dzien 😁

aaa no ja tez miałam nieregularne ale różnica wynosiła max 7 dni okresu..
mój gin kieruje sie data z om czyli 4 września.. a wszystko inne wskazuje na to ze urodzę w sierpniu tak jak stwierdził inny lekarz po badaniu 3d . I nie wiem na czym stoję..

Leer napisał(a):
jakas moc jest chyba w 15 sierpnia bo ja też chciałabym dotrzymać do 15 i obawiam sie że nawet przenoszę ten dzien 😁

🙂 dziękuje kochana jesteś 🙂

madalena20 napisał(a):
Leer napisał(a):

to prawda mój maż tez nie mógł oderwać wzroku jak mu pokazałam awatar 😉 jak aniołek taki 🙂 😘
daj mu buziaka ode mnie jak wstanie 🙂 😘

• Mamusia
Leer napisał(a):
aaa no ja tez miałam nieregularne ale różnica wynosiła max 7 dni okresu..
mój gin kieruje sie data z om czyli 4 września.. a wszystko inne wskazuje na to ze urodzę w sierpniu tak jak stwierdził inny lekarz po badaniu 3d . I nie wiem na czym stoję..

nie to u mnie różnica w cyklach była nawet 30 dni 🙂
ale 2 tyg różnicy się dopuszcza 🙂

no wiem że jest różnica 2 tygodni ale jeżeli przyjąć date 4 września jak w karcie to dodając jeszcze dwa tygodnie to już będzie miesiąc od daty wyznaczonej przez innego lekarza..
a przyjmując że urodziłabym teraz to według daty z usg jest to ciąża donoszona a według karty wcześniak..

Leer napisał(a):
madalena20 napisał(a):
Leer napisał(a):

to prawda mój maż tez nie mógł oderwać wzroku jak mu pokazałam awatar 😉 jak aniołek taki 🙂 😘
daj mu buziaka ode mnie jak wstanie 🙂 😘

oki buziak przekażę 🙂

tak w karcie mam napisana date 4 września.. ale na ostatniej wizycie lekarz mi powiedział że liczy ze urodze za tydzien lub dwa wiec sama juz nie wiem.. i ja ogólnie czuje jakby to miało nastąpić zaraz...

no właśnie ja sama jestem ciekawa jak to jest z tymi pozycjami...
i dzisiaj zastawiałam sie czy ja bede umiała w ogóle przeć ☺️

• Mamusia
Leer napisał(a):
tak w karcie mam napisana date 4 września.. ale na ostatniej wizycie lekarz mi powiedział że liczy ze urodze za tydzien lub dwa wiec sama juz nie wiem.. i ja ogólnie czuje jakby to miało nastąpić zaraz...

no właśnie ja sama jestem ciekawa jak to jest z tymi pozycjami...
i dzisiaj zastawiałam sie czy ja bede umiała w ogóle przeć ☺️

to nawet z datą w karcie jak urodzisz za tydzień to dzidzia będzie donoszona 🙂 🙂 🙂a przeważnie rodzi się przed czasem 🙂 🙂

dlatego czekam do tego 15stego jak na zbawienie, ale ja sobie moge czekać a nadia urodzi sie kiedy bedzie chciała.. juz chciałabym byc po tak bardzo sie boje porodu i che przytulic moja kruszynkę..

• Mamusia
Leer napisał(a):
dlatego czekam do tego 15stego jak na zbawienie, ale ja sobie moge czekać a nadia urodzi sie kiedy bedzie chciała.. juz chciałabym byc po tak bardzo sie boje porodu i che przytulic moja kruszynkę..

wierz mi nie jesteś sama 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 ja mam to samo boję się jak cholera bo panikara jestem i bólu nie znoszę ale już chcę moje maleństwo trzymać w ramionach 🙂 🙂 🙂 bo co chwila się zastanawiam czy się pępowiną nie bawi i proszę aby się ruszała, żebym nie musiała się martwić 😉

czekamy z niecierpliwością 🤪 ( kłam ile sie da byleby nas nie wystraszyć ) 😁
doskonale Cie rozumiem moniq .. ja jak ostatnimi czasy czuje skurcze to panikuje że to taki ból żeby to nie poród bo nie wytrzymam a to pewnie pikus do tego co ma byc.. ale pewnie jak sie zacznie to bede myślała że to przybliża mnie do mojego aniołka.. 🙂

Jeśli chodzi o pozycje przy porodzie to w moim przypadku nie było nad czym się zastanawiać bo akcja szła tak ekspresowym tempem, że nie było czasu na to. O 3 w nocy odeszły mi wody, o 4 byłam na porodówce, o 4,30 podłączona pod ktg wiec musiałam leżeć tak gdzieś do 5. No i potem miałam być puszczona do sali przedporodowej co by poskakać na piłce i pochodzić żeby przyśpieszyć akcję porodową, ale miałam tak silne skurcze, że na wszelki wypadek położna zdecydowała że sprawdzi mi rozwarcie i była mocno w szoku bo miałam już 8 cm wiec stwierdziła cyt" Ojjj Pani Magdo ja nie mogę Pani puścić już bo za chwilę będzie pani rodzić" 🥴 😮 🤢 heheh a druga położna do tego dodała cyt" Jak by Pani mogła sprężyć się i wyrobić się tak do 5,30" 🙂 😁 🤪 🤪 to miał być niby taki żarcik bo nikogo nie przywieźli albo może tekst do mobilizacji 🙂 🙃 🤪 No a o 5,15 Szymonek był już z nami i mogłam trzymać go na swoich piersiach. Dlatego same widzicie nie musieliśmy kombinować bo było siup i po porodzie. A jak zadzwoniłam po wszystkim do mojej mamy to ona akurat naczynia zmywała a była u mnie i pilnowała Kubę. Myślała, że może coś mi się przypomniało i dzwonię jej powiedzieć a ja z tekstem że już urodziłam. Była w mega szoku i pytała czy nie żartuję sobie. 😁 🙃 😮 No weź tu żartuj w takiej chwili ale potem dodała cyt " Ty to do rodzenia dzieci to się nadajesz i jesteś do tego stworzona" 🙂 🙃 😁 🤪