Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Paninka napisał(a):
marta-lion napisał(a):
Paninka napisał(a):
marta-lion napisał(a):
Paninka Sterimar to woda morska 🙂

no patrz...az poszlam sprawdzic i masz racje 😉 a w aptece prosilam o sol fizjologiczna i to mi dala 😠 w takim razie mam wode morska czyli musze sol dokupic...kochana moglabys mi jakas polecic zebym znowu gafy nie zrobila ☺️
Paninka zwykłą sól fizjologiczną w takich plastikowych ampułkach.

dziekuje bardzo, oklask dla Ciebie 😘....i mam jeszcze pytanie ☺️ ta sol i wode to na zmiane sie uzywa czy jak? bo ja kompletnie zielona jestem...myslalam ze psika sie tym w sprayu potem frida i juz ☺️ ☺️ ☺️
Jak używasz jednego to nie drugiego. Takiemu noworodkowi to lepiej tą sól, bo jak mu takim sterimarem psikniesz 😮 😮 😮
Sola możesz też np przemywać oczka, kiedy ropieją.

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
marta-lion napisał(a):
Paninka napisał(a):
marta-lion napisał(a):
Paninka napisał(a):
marta-lion napisał(a):
Paninka Sterimar to woda morska 🙂

no patrz...az poszlam sprawdzic i masz racje 😉 a w aptece prosilam o sol fizjologiczna i to mi dala 😠 w takim razie mam wode morska czyli musze sol dokupic...kochana moglabys mi jakas polecic zebym znowu gafy nie zrobila ☺️
Paninka zwykłą sól fizjologiczną w takich plastikowych ampułkach.

dziekuje bardzo, oklask dla Ciebie 😘....i mam jeszcze pytanie ☺️ ta sol i wode to na zmiane sie uzywa czy jak? bo ja kompletnie zielona jestem...myslalam ze psika sie tym w sprayu potem frida i juz ☺️ ☺️ ☺️
Jak używasz jednego to nie drugiego. Takiemu noworodkowi to lepiej tą sól, bo jak mu takim sterimarem psikniesz 😮 😮 😮
Sola możesz też np przemywać oczka, kiedy ropieją.

psiknelqm w powietrze i myslalam ze mozna tak samo do noska...ta koncoweczka taka malenka sie wydaje ze myslalam ze akurat do psikania w taki malusi nosek ☺️ ☺️ ☺️ojoj chyba jeszcze wiele sie musze nauczyc!!! 😜 😜 😜

Ja po wizycie... Niestety mam tego paciorkowca... 😞 😞 😞 ...skąd się przypałętało to świństwo? 😞 😞 😞
Ale mój lekarz mnie pocieszył, zebym się nie przejmowała i że tak się zdarza... Tylko mam krzyczeć podczas porodu, że to mam! 😜 podadzą mi antybiotyk.

A tak to już jestem gotowa do porodu! Tzn szyjka gotowa! I tak naprawdę to może nastąpić w każdej chwili! Może być też tak, ze z tak krótką szyjką będę chodziła 2-3 tygodnie.
Mój lekarz ma ostatni dyżur w szpitalu w środę, a potem ma urlop i powiedziała mi, że tak naprawdę to najlepiej, jakbym w środę urodziła! AAA!
Nie wiem, czy to z emocji, że czekałam w przychodni ponad godzinę, czy z tego, co mi mówił lekarz, ale mam wrażenie, ze chyba mi ten czop zaczął odchodzić! 😲
I najgorsze, ze nie spytałam, czy mam przestać brać ten magnez i no-spę, ale chyba mam już przestać, nie? ...bo one przecież rozkurczowo działają...
I teraz mam tez zagwozdkę - czy łazić po schodach i brać się za porządne sprzątanie, by urodzić do tej środy, czy lepiej się oszczędzać i poczekać żeby urodzić po 15.08 i załapać się na ten dłuższy macierzyński! AAA! 🙃 🙃 🙃
No ciekawe, ciekawe! 🤪

Paninka moze i można ja bym teraz tam mojej Julce nie walnęla tym Sterimarem do noska 🙃 🙃 🙃

Agusia wiesz te twoje dylematy chyba nie wiele dadzą. I tak wyjdzie wtedy kiedy będzie chciało hihi 🤪 🤪 🤪
PS. A sesja była?

• Mamusia
Hej dziewczynki.
Agusia ja wlasnie znow wrocilam z dlugiego spaceru i nic. W ponoiedzialek umylam okna codzoennie dlugi spacer i granie w pilke nozna tzn kopanie i nic. Czop nie odchodzi zadnych skurczy nawet przepowoadajacych masakra. A 3 wrzesnia mam wesele ale ta moja mla uparta jest. Jutro mam ktg ale co z tego 🙂
Marta to dobrze ze ta pani doktor tak szybko utrafila przyczyne alergii.
A moja doktor tez mowila ze jak jest paciorkowiec to nie leczy sie go przed porodem tylko podaje antybiotyk w trakcie.
Ojej dziewczynki pisza o porodach expres ja juz w nocy spac ie moge ze strachu ale jak to teraz poczytalam to mi sie troszke lepiej zrobilo....

U nas przeszła burza, lało jak nie wiem a za jakieś 10min słonko wyszło. Porąbana ta pogoda
Agusia no to trzeba się cieszyć może dzidzia już niedługo "wyjdzie" 🙂 Chociaż ja mam tak że raz bym chciała żeby już była Antoninka z nami innym razem żeby siedział...a babie w ciąży nie dogodzisz 😁 😁 Co ma być to będzie 🙂
Mam taką ochotę na jabłecznik ale nie mogę używać jeszcze piekarnika 😠 😠 a Wy tu tak szczujecie 😜

• Mamusia
Dziękuję Wam dziewczynki za odpowiedzi 😘
Lista prawie ukończona, będę mogła podać mamie 🙂

Mnie jak dzisiaj skurcze złapały w nocy, to moja pierwsza myśl była ''o matko jak to tak boli to ja jeszcze nie chcę''. No i przeszło 😜 Chociaż wiem, że te skurcze to był pikuś 😮
Ale myśląc ''na trzeźwo'' to też chciałabym już urodzić. Ale mi to chodzi o moją mamę. Matko ona się załamie jak wnusia nie zobaczy. I błaga mnie i modli się żebym urodziła najdalej w terminie 🥴
Mąż też wczoraj jak głaskał mnie po brzuchu to mówił ''synek weź już wyjdź, tak już bym chciał Cię zobaczyć''. Aż mi się łezka w oku zakręciła ☺️ Moje kochane chłopaki 🙂

Ja juz po wizycie,wszystko ok tylko synek malutki-2660kg.Moze nie dostarczam mu wystarczajaco duzo skladnikow? 🥴 mam wyrzuty sumienia 😞 i zero oznak zblizajacego porodu.Ale to mnie akurat nie martwi bo czasami tak jest a po godz od wizyty moze zaczac sie akcja porodwa 🙂 w piatek mam isc na wymaz z szyjki macicy.Jak wyglada to badanie? duzy dyskomfort poodczas badania?

• Mamusia
Oj dziewczynki kochane 🙂
Czytam Was i tak się zastanawiam nad tymi skurczami...Mnie łapią nieregularne od jakiegoś czasu jak popracuje tak jak dziś to są częściej, ale nie regularne są więc nie panikuję 🙂...No i tak się zastanawiam jaki pływ maja te skurcze na dziecko???Mnie te skurcze bardzo nie bolą tylko mam tak dziwnie skoszony jak to mówi mój mąż brzuch....no i nieraz jak mnie złapie nawet zmiana pozycji nie pomaga...Jutro idę na wizytę i jak nie zapomnę dopytam lekarza, a może któraś z Was ma tak jak ja ,że mam skurcz i jeszcze robi mi się duszno...wiecie z czego to wynika?? 😞

• Mamusia
Pati ja dziś w nocy miałam pierwszy raz skurcze i to tak w półśnie, więc nie za bardzo jestem w stanie to opisać. Pamiętam, że bolało i też się zastanawiałam jaki to ma wpływ na synka, czy go to nie boli 😞

jolajola81 napisał(a):
Siehanowa jak ta muzyka dla bobasków sie nazywała?

Jola nie jest to czasem Lap Raimond ? Tak mi się coś kojarzy, ale nie jestem pewna 😜 🙂 🙂

• Mamusia
Mamusie ja oszaleję z moimi teściami no normalnie mam dość(ona 52 on 72lat)z ich synem jestem prawie5 lat, małżeństwem ponad 2 a mieszkamy z nimi ponad rok !!!!!i ciągle jak gdzieś idę albo wracam to się pytają czy nogami szłam a jak odpowiadam, że tak to wielkie zdumienie i zawsze w tedy powtarzam JA LUBIĘ CHODZIĆ!!i teraz też wróciłam od swojej mamy i teściowa pyta czy na nogach szłam mówię, że tak a ona no tak autobusy teraz tu nie jeżdżą(miasto mamy w przebudowie) na co ja przecież jeżdżą ale ja lubię chodzić a ta na to no to trzeba powiedzieć to Błażkowi(mojemu m.)i za chwilę słyszę jak teściu dopytuje czy na nogach szłam i w głębokim szoku jest, że tak!!
ja nie wiem tak ciężko zrozumieć i zapamiętać, że się lubi spacerować!!?? 😠 😠
musiałam to z siebie wyrzucić 🙃 🙃

jolajola81 napisał(a):
Właśnie mi teściowa powiedziała, ze jeszcze tydzien pochodze, bo mam brzuch wysoko 😮

a i sie zdawalo, ze juz mam nisko 🤢

jola, mi dzień przed porodem też jeszcze mówiono, że urodzę po terminie bo brzuch wysoko 😜

• Mamusia
siehankowa napisał(a):
jolajola81 napisał(a):
Siehanowa jak ta muzyka dla bobasków sie nazywała?

RaimondLap 🙂 ściągnij sobie z chomika 😉 ja tak zrobiłam 😉 nagralismy na płyte i non stop puszczamy małemu 🙂
tutaj masz linka muzyka bobasa - chomik

ale musze sie zalogowac? 🥴

aniołek, nie martw się tym niedomknietym otworem... mojej siostry córka - zresztą tez Oliwka - miała taką wade... i tez nie wykryli tego od razu po porodzie tylko jakoś chyba ze 2 tyg, pózniej... Jezdziła z małą na wizyty do kardiologa dziecięcego do Wrocławia - chyba raz w miesiącu i tam kontrolowali to... i po paru miesiącach (nie pamiętam dokładnie ile - ale na pewno nie dłużej niż pół roku) Oliwce domknął się ten otwór 🙂 dzisiaj Oliwka ma roczek i jest sliczna i zdrowa 🙂