Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

lydziaa84 napisał(a):
Zawsze coś 🙂
Też zastanawiam się nad tym usg- jak będę u gina to wypytam o to- myślę, że 13 tydz to nie za późno żeby wszystko posprawdzać.
Nie takie usg robią jak pisała moniczek od 11-13 tygodnia. I takie usg jest raczej standardowe więc będziesz je miała na pewno. Wybór jest po prostu czy chcesz normalne czy z bajerami 3D.

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

marta-lion napisał(a):
lydziaa84 napisał(a):
Mi nawet dobrze zleciał, ale denerwuje mnie już te siedzenie samej- muszę się gdzieś wyrwać. Najgorsze jest to że pracuję tylko do końca stycznia:/ w sumie niewiele to zmieni bo teraz też tylko na weekendy chodzę, ale zawsze coś- mam kontakt z ludźmi 🙂))) a potem..... nuda
Hi ja jutro do fryzjera idę, bo inaczej zwariuje. Przy okazji to moja koleżanka to sobie pogadamy 😁 😁 😁
No i w piątek wyprawa na USG 😁 😁 😁 I to na tyle moich wychodnych 🙂

mi też fryzjer się marzy...ale na razie chyba zostanie w sferze marzeń hihi...
za to mąż mi wczoraj zrobił masaż pleców ojojoj jak cudownie się czuję 😁 ☺️...tylko żeby ta głowa mnie nie bolała 🤔...no i co zjem to mi niedobrze - chwilę muszę powoli powdychać głęboko powietrze żeby nie wylądować w kibelku 🤢

lydziaa84 napisał(a):
Ja i tak chodzę prywatnie, ale mam na szczęście dojście do 3d lub 4d więc nie powinno być problemu żeby się wcisnąć w razie co
No ja też prywatnie, ale mój ginekolog nie ma opcji 3D 🥴

moniczek napisał(a):
marta-lion napisał(a):
lydziaa84 napisał(a):
Mi nawet dobrze zleciał, ale denerwuje mnie już te siedzenie samej- muszę się gdzieś wyrwać. Najgorsze jest to że pracuję tylko do końca stycznia:/ w sumie niewiele to zmieni bo teraz też tylko na weekendy chodzę, ale zawsze coś- mam kontakt z ludźmi 🙂))) a potem..... nuda
Hi ja jutro do fryzjera idę, bo inaczej zwariuje. Przy okazji to moja koleżanka to sobie pogadamy 😁 😁 😁
No i w piątek wyprawa na USG 😁 😁 😁 I to na tyle moich wychodnych 🙂

mi też fryzjer się marzy...ale na razie chyba zostanie w sferze marzeń hihi...
za to mąż mi wczoraj zrobił masaż pleców ojojoj jak cudownie się czuję 😁 ☺️...tylko żeby ta głowa mnie nie bolała 🤔...no i co zjem to mi niedobrze - chwilę muszę powoli powdychać głęboko powietrze żeby nie wylądować w kibelku 🤢
No z tą głową też tak miałam. Ale jakoś po tygodniu przeszło. Będzie lepiej moniczek. A kiedy robiłaś tokso?

• Mamusia
Teraz to chyba tylko prywatnie- zawsze chodziłam do przychodni, no i niestety się nacięłam, wtedy kiedy najbardziej mi zależało. Byłam żeby potwierdzić ciążę- nie dość, że gin się spóźnił 2 godziny to w 10 sekund (dosłownie) zrobił usg i powiedział jest pani w ciąży to wszystko. Do zobaczenia za m-c. Wkurzyłam się i załatwiłam sobie prywatną wizytę- no i od razu inne podejście 🙂

lydziaa84 napisał(a):
Teraz to chyba tylko prywatnie- zawsze chodziłam do przychodni, no i niestety się nacięłam, wtedy kiedy najbardziej mi zależało. Byłam żeby potwierdzić ciążę- nie dość, że gin się spóźnił 2 godziny to w 10 sekund (dosłownie) zrobił usg i powiedział jest pani w ciąży to wszystko. Do zobaczenia za m-c. Wkurzyłam się i załatwiłam sobie prywatną wizytę- no i od razu inne podejście 🙂
No niestety tak bywa. Ja od zawsze mówię że byłoby mi lepiej gdybym sama sobie opłacała składki. Bo i tak korzystam z prywatnej służby zdrowia 🙃

taka prawda z tą służbą zdrowia 😞 😞 😞 mój lekarz na pierwszej długo oczekiwanej wizycie również stwierdził że jestem w ciązy i już więc poszłam prywatnie na USG żeby zobaczyć czy wszystko w porządku...
Marta ja toxo robiłam jakoś w trzecim miesiącu ciąży i to też tylko dlatego że miałam kotka...

To ja sobie chyba tokso odpuszczę bo kota nie mam. Kiedyś miałam, ale to było jeszcze przed drugą córką. Jolajola81 tych badań to też nie ma aż tak wiele. Będzie jeszcze cukier, test obciążenia glukozą, pozatym powtarza się morfologię i mocz, jeszcze WR. No dziewczyny pisały jeszcze o poziomie hormonów tarczycy, ale ja nigdy nie robiłam, bo mój ginekolog nigdy mnie nie skierował. W sumie nie wiem co jeszcze.
Ano tak cytologia jeszcze.

• Mamusia
moj ginekolog to byly ordynator szpitala w sumie nadal pracuje w szpitalu i przyjmuje tez prywatnie, ale nie ma usg jak bylam u niego w grudniu to zaprosil mnie na drugi dzien do szpitala zeby zrobic usg a teraz jak bylam we wtorek to tylko mial taki sprzet do sluchania bicia serca dziecka pewnie bede musiala pojsc gdzies prywatnie na usg zabiore wtedy mojego meza, bo juz sie niecierpliwi. a nastepna wizyte mam dopier 1 lutego to jeszcze tyle czasu 😞

lydziaa84 napisał(a):
Przypomniało mi się, że jak byłam na wizycie gin powiedział, że od tego roku obowiązkowo bad się obecność hiv no chyba, że pacjentka nie wyraża zgody- musiałam w karcie napisać, że się nie zgadzam i podpisać się. U was też to jest?
Coś słyszałam o tym badaniu hiv, ale mój gin nic mi nie mówił. Nic też nie podpisywałam. nawet, że byłam w szpitalu.

Co do HIV, to mnie robili. Ale ja generalnie dostałam mnóstwo badań, wiem że o więcej niż zwykle się robi, tzn. tarczycę, cytomegalię, toksoplazmozę, WZW B i C, itp Ale ja te wszystkie badania robię w Lux-med, na szczęście mam za darmo 🙂