Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

No u mnie jakoś pomału zaczyna się smarkanie. Emilka zaczyna kaszleć, mąż narzeka że gardło boli. Naszpikowałam ich rutinoscorbinem. Ale Emilki nie upilnujesz w szkole bez bluzy biega 🙃
Doła dziś mam na maksa 😞

PS. Fajny ten generator tekstu aniołek.
Magda z jakiej strony masz ten suwaczek?

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

A pójdę sobie kawkę zrobić, zrób sobie też razem wypijemy. Majka jeszcze śpi. Ale coś nawet pogoda dziś marna.

PS. Siehankowa dziękuję za odpowiedź. Pamiętałaś dzięki 🙂

marta-lion napisał(a):
madalena20 napisał(a):
A ty pytałaś o mojego suwaka?
No ale już znalazłam. Hihi widziałaś te wskazówki z trojaczkami 🤪 🤪 🤪

????????????

madalena20 napisał(a):
marta-lion napisał(a):
madalena20 napisał(a):
A ty pytałaś o mojego suwaka?
No ale już znalazłam. Hihi widziałaś te wskazówki z trojaczkami 🤪 🤪 🤪

????????????
Tam w tych suwaczkach możesz wybrac sobie wskazówkę, i tam są takie że bocian niesie trojaczki 🤪 🤪 🤪

madalena20 napisał(a):
AAA 🙂
Wczoraj w telewizji mówili coś o trojaczkach. Że jakiejś rodzinie sie przytrafiły. Mają już syna, i bliźniaki, i teraz urodziły im się trojaczki. Masakra 🙂 🙂 🙂

Wiesz ja jak zaszłam w pierwszą ciążę to też się zastanawiałam czy nie będzie to ciąża mnoga. Bo u nas co 3 pokolenie rodzą się dwojaczki. I na nas teraz przypada 🙂

Ps. nawet dobra ta kawusia mi wyszła 🙂

• Mamusia
Dzień DOBRY MAMUSIE
Marta kto jak kto, ale Ty? hmmm nie podejrzewałam Cię o skłonności do złych humorów 🙂
Zapewne w ostatnim czasie miałaś więcej zajęć i jesteś też przemęczona, a przy Twojej Majeczce i trwającym remoncie nie za bardzo masz czas dla siebie na odpoczynek...Jutro jednak jak pisałaś będą już o tej porze badanka, a po nich zapewne humrek Ci wróci i będzie okazja i pretekst do totalnego relaksu 🙂

Dziewczyny pisałyście o tyciu ja póki co mam 7 kg, ale ja jakoś sporo nabrałam w pierwsze cztery miesiące bo 6 kg w sumie, a teraz w miesiąc tylko 1kg...Jeżeli chodzi o jedzenie jakoś głodna jestem ,ale nigdy z rana nie wiem co bym zjadła i rzadko się zdarza, abym ze śniadaniem trafiła w swój gust...

A ja dziś może żeby humorek mieć dobrusi zamówię jakieś ubranka dla bobaska 🙂 Przestanę myśleć wreszcie o zapeszaniu i zacznę myśleć przyszłościowo optymistycznie 🙂
A dziś zauważyłam,że mój brzucholek znów urósł 🙂 Zawsze tak mam po kilkudniowym dniu z bólami brzuszka 🙂

Pati123 napisał(a):
Marta kto jak kto, ale Ty? hmmm nie podejrzewałam Cię o skłonności do złych humorów 🙂
No widzisz Pati, i mnie się zdarza. Byłam wczoraj na zebraniu, Emilka idzie do pierwszej komunii. I poprostu się załamałam, najpierw księdzem, a później podejściem rodziców. Jedni i drudzy są żałośni.

Witajcie Brzuszki

U nas pogoda fatalna, szaro, buro i ponuro 🤢

Madalena dziękuję że pamiętasz. Niestety lepiej nie jest. Dzisiaj w nocy były 2napady kaszlu już nie wiem co robić bo słuchać tego nie można jak ona się męczy 😞 I na dodatek i mnie i męża gardło znowu boli. Pogoda za bardzo wariuje 😞
Kupię nam dzisiaj rutinoscorbin i będziemy jeść.

Co do bliźniaków czy trojaczków to nie słyszałam żeby u nas w rodzinie jakieś były 🙂 I nie wyobrażam sobie zajmować się od razu dwójką 😁 😁

Jadę do sklepu po rzodkiewkę bo mam ochotę.

Do później pa

• Mamusia
marta-lion napisał(a):
Pati123 napisał(a):
No widzisz Pati, i mnie się zdarza. Byłam wczoraj na zebraniu, Emilka idzie do pierwszej komunii. I poprostu się załamałam, najpierw księdzem, a później podejściem rodziców. Jedni i drudzy są żałośni.

Nie przejmuj się innymi, rób tak żeby Tobie i Twoim bliskim było ok 🙂
Ludzie zawsze byli różni, a teraz to już w ogóle....
Najważniejsze, żeby Twoja Emilka była szczęśliwa tego dnia 🙂

• Mamusia
Witam mamuśki 🙂
marta powodzenia dziś będziemy trzymać kciuki ale i tak będzie wszystko ok zobaczysz 🙂

co do wagi to ja mam 7 kg ale wyglądam jak balon ☺️

mapa jak będziesz miała chwilkę to mogłabyś mi wpisać Michałka (nie jesteśmy jeszcze pewni na 100% ale to i tak sukces że chiciaż to imię nam się wspólnie podoba)

powodzenia dziewczyny dziś na badaniach i usg no i przy poszukiwaniu ubranek (Pati 🙂 )

a zapomniałam jeszcze dodać że nie muszę kupować wózka dostanę od brata 🤪

miłego dnia mamusie i wasze brzusie 😘

Witam Mamusie i Brzuszki 🙂)) Anya, Karolciakam dzięki za słowa otuchy... mam nadzieję, że te leki z dawką jodu naprawdę pomogą na ten stan zapalny i nadżerkę.... Ja od dziś doceniam siedzenie na zwolnieniu. Wczoraj gin dał mi na razie miesiąc - do 5 maja.... Kazał odpoczywać i zadbać o siebie. Wczoraj wyprawiłam M za miedzę, a teraz wywalam z jego szafy ubrania i wrzucam nawet czyste do pralki, bo gdzieś ciągle czuję ten straszny zapach proszku Vizir... Normalnie ten zapach powoduje u mnie od razu odruch wymiotny 🤪 Ubrania segreguję w apaszce na nosie, bo boję się, że zwymiotuję... Strasznie mam wrażliwy nos na zapachy 😮 Martuś, Madalena, dołączam się do porannej kawki 😁 Dziewczynom, które dziś maja wizyty życzę powodzenia i trzymam kciuki. Idę dalej rozprawiać się z ciuchami śmierdzącymi Vizirem.... AAA, jeżeli chodzi o wagę, to schudłam 1 kg.... teraz 67 kg, przy 175 cm wzrostu... na dodatek gin mnie pocieszył, że mogę często mdleć, bo jestem wysoka i mam bardzo niskie ciśnienie - np. wczoraj po biegu na wizytę i stresie miałam ciśnienie 100/70...

Daniela oj to nie dobrze 😞 Wiem, że ten kaszel to potrafi wymęczyć i to poważnie. A Gabrysia ma mokry czy suchy kaszel??? Mojemu synkowi na mokry kaszel szczególnie po nocy pomagały oklepywania plecków. Kładłam go brzuchem na moje kolana i jak tak zwisał to poklepywałam delikatnie plecki. W ten sposób ta flegma mu się odrywała i potem ją łatwiej odkrztuszał. A i dla niego bardzo pomógł syrop Ambrosol. Jest trochę gorzkawy i nie chętnie go pił ale jak mówi przysłowie: "GORZKI LEK NAJLEPIEJ LECZY" Trzymam kciuki za szybki powrót do zdrówka.