Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Agusiakowalczyk fajna sesja 🙂 A na tym 1foto to prawie brzucha nie widać 😁
Ja się smaruję oliwką bambino, wcześniej kremem z chyba DAX i wydaje mi się że przy oliwce pozostanę

Witam znowu, wróciłam.
Nasza galeria brzuszków się powiększa. Tylko wiecie co - wasze zdjęcia mają normalny rozmiar, a moje są jakieś gigantyczne 😞
Jak weszłam dziś na stronkę, z ciekawości spojrzałam na moje zdjęcie brzuszka i ... to co mi się wydawało brzuchem w rzeczywistości było ... cyckiem 😉 Brzuch była dużo niżej i zajmuje caaaały ekran.
U mnie w kompie te zdjęcia mieszczą się na ekranie a na stronce nie. Macie jakiś pomysł dlaczego?

• Mamusia
_Evelina_ mi zaczela siara leciec juz w 5 miesiavu, teraz przestala ale pytalam lekarza i powiedzial ze nie ma co sie martwic bo to indywidualna sprawa i jedna mama moze miec juz w 3 miesiacu a druga dopiero po porodzie...

a mi magiczny spray sie skonczyl, siedze z nozykiem i drape ta biala farbe i juz mi sie plakac chce...a nawet polowy od wczoraj nie zrobilam...

foga pisze Ci wlasnie wiadomosc na stronce!!!

Paninka napisał(a):
_Evelina_ mi zaczela siara leciec juz w 5 miesiavu, teraz przestala ale pytalam lekarza i powiedzial ze nie ma co sie martwic bo to indywidualna sprawa i jedna mama moze miec juz w 3 miesiacu a druga dopiero po porodzie...

a mi magiczny spray sie skonczyl, siedze z nozykiem i drape ta biala farbe i juz mi sie plakac chce...a nawet polowy od wczoraj nie zrobilam...

Hej, Paninka, to może nie męcz się z tym nożykiem tylko wyślij kogoś po ten specyfik.
Narobisz się, nadłubiesz, a sama napisałaś, że po spray'u samo złazi.
No i nie płacz, kobieto. Pomyśl, jaką satysfakcję będziesz miała jak skończysz swoje dzieło 🙂

Jo-aneczka ja przed wysłaniem fotki do Magdy zmniejszam jej rozdzielczość, inaczej tez bym miła takie gigantyczne 🙂 🙂 🙂
Hehe ale przynajmniej dobrze Cię widać 🙂

• Mamusia
p0xia moja mala ostatnio tez bardzo malutko sie odzywa...a wczesniej to dzikie tance sobie urzadzala...tesknie juz za tymi kopniakami....nie martwie sie bo ja podsluchuje codziennie detektorem i slysze serducho ale chcialabym zeby znowu sie rozbrykala..

• Mamusia
jo-aneczka napisał(a):
Paninka napisał(a):

Hej, Paninka, to może nie męcz się z tym nożykiem tylko wyślij kogoś po ten specyfik.
Narobisz się, nadłubiesz, a sama napisałaś, że po spray'u samo złazi.
No i nie płacz, kobieto. Pomyśl, jaką satysfakcję będziesz miała jak skończysz swoje dzieło 🙂

tylko ta satysfakcja mobilizuje mnie do dzialania...a u nas sie tego nie kupi.... do najblizszego sklepu z takimi rzeczami mam jakies 30km a tez nie wiadomo czy sie dostanie bo to jakis speccyfik od tescia z pracy...poza tym jak juz zaczelam to bede siedziec az skoncze....

jo-aneczka też zauważyłam, ze niektóre zdjęcia są gigantyczne... Trzeba powiedzieć Madalenie, bo pewnie można je jakoś zmniejszyć, by się ładnie wyświetlały...

A jeśli chodzi o rozstępy, to kiedyś trafiłam na historię jednej dziewczyny - ogólnie historia nieciekawa, bo ojciec dziecka niefajny... ale grunt, że wszystko się dobrze skończyło 🙂
Ona sama opisała swoją historię i wrzuciła zdjęcia, więc chyba moge udostępnić:
http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.php?t=25729
Zobaczcie, jaki miała wielgachny brzuszek i rozstępy oraz jak wyglądała 8 tygodni po porodzie! Niesamowite! 🤪 🤪 🤪
A jak wejdziecie na ostatnią, 13, stronę to są jej zdjęcia późniejsze i figurę to ma SUPER! 😁
Także mnie ta historia bardzo podnosi na duchu! 🙃

p0xia nie martw sie na zapas, jakbys nie czula dzidzi caly dzien i cała noc to wtedy mozna zaczac sie bac. Moj synek w ogole jest malo ruchliwy, daje o sobie znac dwa razy dziennie przez chwilke, wiec ja sie dopiero omartwie o niego 🙂 a jeszcze jak sie zdenerwuje na kogos i nie czuje dluzej ruchow to juz mega nerwy. Głowa do gory jest dobrze 🙂 🙂 🙂

Agusiakowalczyk, pytałaś o puchnięcie nóg vel obrzęki.
Ja myślę, że to to samo. Jak będziesz na wizycie na wszelki wypadek powiedz o tym lekarzowi.
Jeśli tylko puchną ci nóżki to nic groźnego. Problem podobno zaczyna się gdy puchnie twarz.
U mnie na razie spokój z obrzękami, ale w pierwszej ciąży wyglądałam jak napompowana wodą.
Ale dla pocieszenia - to właśnie ta woda robi dodatkowe kilogramy, więc po porodzie jak wszystko wróci do normy, kilogramy też szybciutko znikną.
Ja to przećwiczyłam na sobie i potwierdził to mój lekarz.

agat19 napisał(a):
p0xia nie martw sie na zapas, jakbys nie czula dzidzi caly dzien i cała noc to wtedy mozna zaczac sie bac. Moj synek w ogole jest malo ruchliwy, daje o sobie znac dwa razy dziennie przez chwilke, wiec ja sie dopiero omartwie o niego 🙂 a jeszcze jak sie zdenerwuje na kogos i nie czuje dluzej ruchow to juz mega nerwy. Głowa do gory jest dobrze 🙂 🙂 🙂

Ja czytałam, ze jak mama się denerwuje, to dzidzia to czuje i wtedy się uspakaja... Pewnie się martwi, że mama się denerwuje... Sama zauważyłam, ze chyba naprawde tak jest!

Mój maluszek też ostatnio jakiś spokojniejszy... Może ma taki nastrój jakiś 🙂

Paninka Masz ten detektorek? Czy tam doppler? Czy jak to się tam nazywa? Właśnie myślę, czy sobie nie sprawić takiego urzadzonka! Kupowałaś, czy dostałaś? W necie to kosztują ok 120-160 zł... i nie widziałam, by ktoś sprzedawał używany np...

• Mamusia
Ja się ostatnio przytuliłam do mojego męża i miałam brzuch na wysokości jego pupy i nogi. Nagle BUM, mały kopnął. I to tak mocno, że mąż przez jeansy poczuł 😁 ''No jeszcze tego brakowało żeby mnie synuś kopał'' 😜
Wczoraj też harcował, że mężowi aż ręka skakała i się pytał czy mnie nie boli.
Z rana synek nie jest tak aktywny, dopiero jak mąż wróci. Czuje obecność tatusia 😁

marta-lion napisał(a):
Byłyśmy na spacerku. Majka teraz słodko spi na powietrzu. Hehe ale śpi uzbrojona 🙂 🙂 🙂
Grabki i łopatka w pogotowiu 🤪 🤪 🤪

[IMG]http://i796.photobucket.com/albums/yy246/animarpa/private/DSC00223.jpg[/IMG]

hahahahahha 🤪 Przezorny zawsze ubezpieczony! 🤪

agusiakowalczyk przeczytałam jej historie i jestem w szoku jaka ta dziewczyna ma swietna figure, a brzuszek pod koniec ciazy miala ogromniasty! szok

jo-aneczka Dzięki - to pocieszające. 🙂 na twarzy nie puchnę na szczęście.. na razie... 😜 To powiem w pt, że mam obrzęki...
Ech... Trochę się boję, ze będe też miała żylaki, bo moja mama ma (tzn miała, bo jej wycięli w tym roku 🙂 ) 🥴 Podobno sa jakieś rajstopy antyżylakowe dla kobiet w ciąży...