Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

jolajola81 napisał(a):
Ja jeszcze nie wiem 😞 a jesli chodzi o szkole to mysle, ze warto do niej chodzic mozna sie dowiedziec roznych ciekawych rzeczy np. nowosci...
Aha - no to fajnie!
A ze szpitalem to mi wszyscy mówią, że tak naprawdę to nie ma takiego znaczenia, bo zależy na kogo się trafi... Właściwie o każdym słyszałam i dobre, i złe opinie...
Ostatnio poznałam dziewczynę, która rodziła na kondratowicza i bardzo zadowolona, bo położne były bardzo miłe i się interesowały, czy wszystko w porządku.
O bielańskim miałam najwięcej opinii, bo kilku naszych znajomych tam rodziło. Oddział neopatologii mają podobno bardzo dobry.
Moja koleżanka z kolei będzie rodziła na Inflanckiej, bo odkąd skończył się tam remont to nie ma żadnych złych opinii.
Jeśli ktoś ma problemy z nadciśnieniem, to polecają Karową.
Jeszcze trochę czasu mamy na decyzję! 🙂

moniq1984 napisał(a):
MARTA teraz mi mówisz jak już zjadłam:P a czemu nie wolno pierwszy raz jadłam odkąd jestem w ciąży i w dodatku od babcinych kurek 🙂 🙂 🙂 🙂
Surowe jajka mogą być powodem salmonelli. I nie ważne od jakich kurek.
A w ciąży raczej takie atrakcje ci niepotrzebne. Surowe jajka , to obok surowego mięsa, ryb i serów pleśniowych jedna z rzeczy których w ciąży należy szczególnie unikać.

ja kobietki uciekam,ide smazyc mięsko,a potem jedziemy na imieninki do chrzesniaka męża no i na jakieś zakupy,bo lodówka zaczyna swiecic pustkami.
Miłego popołudnia.

jola jaki malutki zgrabny brzuś 🤪 ja to jak wieloryb wyglądam hahaha
Monia kogla mogla nie wolno tak jak niepasteryzowanego mleka,wędzonej ryby czy serka brie ze względu na zagrażające bakterie 🤔
a ja juz nałożyłam sobie farbę - teraz mogę straszyć hihih

Marta chyba muszę do Ciebie na szkolenie z generalnych porządków. Nie wiem w co ręce włożyć. 😞 Ale mnie chłopaki załatwili!!!!!!!!!!!!!!! 🤨

• Mamusia
jolajola81 napisał(a):
p0xia gdzie ja szczupla ja waze juz 65kg

Ud 0 .. nuzki szczuplutkie zadnych boczkow no poprostu Super :P haha ty 65 :P ja to waze 73kg jak nie wiecej juz :P a wagawyjsciowa bylo 61/62 kg 😜

• Mamusia
madalena20 napisał(a):
Marta chyba muszę do Ciebie na szkolenie z generalnych porządków. Nie wiem w co ręce włożyć. 😞 Ale mnie chłopaki załatwili!!!!!!!!!!!!!!! 🤨

Tak to juz jest z tymi chlopami... Moj w angli jest i wraca dopiero 3 lipca .. a ty czeka przemeblowywanie pokoju.. wprawianie drzwi, remont calej lazienki .. wiec hmm... u mnie wszytsko stoi w miejscu ..

p0xia napisał(a):
jolajola81 napisał(a):

Ud 0 .. nuzki szczuplutkie zadnych boczkow no poprostu Super :P haha ty 65 :P ja to waze 73kg jak nie wiecej juz :P a wagawyjsciowa bylo 61/62 kg 😜
Popieram p0xie 🙂
I gratuluję figurki, Jola! 🙂 Oby tak dalej! Niech brzuszek sobie ładnie rośnie, a reszta zostanie szczuplutka! 🙂

• Mamusia
p0xia napisał(a):
jolajola81 napisał(a):

No ja wazylam przed ciaza 58 wiec mam 7 na plusie ale moj lekarz nie jest zadowolony ale mam to w nosie, wy mnie pocieszacie dziewczyny 😜 😆

• Mamusia
jolajola81 napisał(a):
moniczek bo to zdjecie z daleka haha jak moj maz wroci to mi zrobi lepsze, sam mi powiedzial ze mam juz duuuuzy brzuch.

A my idziemy dzis ostatni raz do szkoly rodzenia dostaniemy dyplomy 😁

A ja jeszcze nawet nie zaczelam chodzic 😞 a jub chciala sie podowiadywac kilku rzeczy... np nauczyc sie przewijania kompania .. pielegnacji .. a przede wszystkim jak "pozadnie urodzic" :P

jolajola81 napisał(a):

No ja wazylam przed ciaza 58 wiec mam 7 na plusie ale moj lekarz nie jest zadowolony ale mam to w nosie, wy mnie pocieszacie dziewczyny 😜 😆

to ile on by chciał? laboga!!! 😮

• Mamusia
jolajola81 napisał(a):
p0xia napisał(a):
jolajola81 napisał(a):

Dlaczego jest niezadowolony ?? ..

• Mamusia
madalenka proponję (często tego nie stosuję ale działa 😜) nic nie robić a jak mąż wróci powiedzieć że się źle czułaś i nie miałaś siły 😉 i czy on by tego nie mógł zrobić 😜 tylko też trzeba wziąść pod uwagę czy da się funkcjonować w takim bałaganie 😜

p0xia napisał(a):
jolajola81 napisał(a):
moniczek bo to zdjecie z daleka haha jak moj maz wroci to mi zrobi lepsze, sam mi powiedzial ze mam juz duuuuzy brzuch.

A ja jeszcze nawet nie zaczelam chodzic 😞 a jub chciala sie podowiadywac kilku rzeczy... np nauczyc sie przewijania kompania .. pielegnacji .. a przede wszystkim jak "pozadnie urodzic" :P

To ja Ci polecam http://szkola-rodzenia.pieluszki.pl/ 🙂 Te filmik są moim zdaniem bardzo fajne 🙂
Nie wiedziałam, ze dostaje się dyplomy! 🤪 Super! To ja sobie oprawię chyba! 🙃 I jeśli ktoś będzie mi się kiedykolwiek wtrącał w to, jak mam się zajmować maleństwem, to mu pokażę ten oprawiony DYPLOM! 🙃 😆 🙃 😆

• Mamusia
moniq1984 napisał(a):
No ja jak zaczne chodzić do szkoły to od 18 maja dopiero 🙂wiec wszelka wiedza dopiero przede mną 🙂

Ja jeszcze nawet nie jestem zapisana ... raz bylam sie zapisac to jedna pielegniarka jedna grupe zamknela, a nastepna na koniec czerwca zapisywala a nie chce od konca czerwca tylko maja ... ale jeszcze sa 3 inne wiec musze jakos na nie "zapolowac"

mapa napisał(a):
jolajola81 napisał(a):

to ile on by chciał? laboga!!! 😮

No właśnie.... Powiedz, że masz koleżankę w tym samym miesiącu ciąży i ona ma już +12 😜 więc Ty to szczupaczek 😉

• Mamusia
agusiakowalczyk napisał(a):
p0xia napisał(a):
jolajola81 napisał(a):

To ja Ci polecam http://szkola-rodzenia.pieluszki.pl/ 🙂 Te filmik są moim zdaniem bardzo fajne 🙂
Nie wiedziałam, ze dostaje się dyplomy! 🤪 Super! To ja sobie oprawię chyba! 🙃 I jeśli ktoś będzie mi się kiedykolwiek wtrącał w to, jak mam się zajmować maleństwem, to mu pokażę ten oprawiony DYPLOM! 🙃 😆 🙃 😆

Haha bardzo dobry pomysl 😁

• Mamusia
p0xia ja wczesnie sie zapisalam do tej szkoly zaraz po polowie ale chodza ze mna dziewczyny ktore rodza w czerwcu. wczoraj np mielismy cwiczenia jak przec przy porodzie no i na pilkach, a jesli chodzi o przewijanie i pielegnacje to wszystko sie tam dowiesz nawet plyty daja ja mam juz ich kilka z roznych firm ktore daja darmowe probk, bedziesz mogla sobie w domu poogladac na spokojnie jak kapac jak przewijac itp.

Anya napisał(a):
madalenka proponję (często tego nie stosuję ale działa 😜) nic nie robić a jak mąż wróci powiedzieć że się źle czułaś i nie miałaś siły 😉 i czy on by tego nie mógł zrobić 😜 tylko też trzeba wziąść pod uwagę czy da się funkcjonować w takim bałaganie 😜
hehehehe 🤪 wyjawiłaś mój sposób... 🙃 hehehe

Moim zdaniem, czasami można sobie troszkę wykorzystać ten stan! 🙂