Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Mapa kurcze czyżby mi się pomyliło... 🤢 na to wychodzi....
A ja czuje się jakaś wzdęta, chyba dzidzia siedzi gdzieś w okolicach żołądka,
U nas taki ukrop że szok 😮 lato normalnie

A i jeszcze jedno czy was tez bolą łydki? jakie są sposoby żeby przestały

• Mamusia
mapa udalo sie zjadl obiad i 15 min ma odpoczywac i idziemy... 😁 😁 😁 😜 😜 😜 marza mi sie moje ukochane lody sorbetowe malinowo ananasowe...ale sa tylko w najbardziej oddalonym sklepie we wsi 😁 😁 wiec chyba bede musiala zadowolic sie jakims z nablizszego sklepu... 😜 😜

a z tym podziwem to bez przesady....myslalam ze to latwe a to gra nie warta swieczki 😉 😉 drugi raz nie zdecydowalabym sie na odnawianie ale jak juz zaczelam to glupio sie poddac 🙃 🙃

• Mamusia
Dziewczyny ja trochę leżałam, bo bolało mnie w lewej pachwinie. Chyba za wysoko nogę zadarłam jak się wycierałam ręcznikiem 🤔

Teraz robię sobie blok czekoladowy i może też wyciągnę mojego męża na lody 🙂

Dziewczyny poszłam do piekarni po chleb, a babka sie mnie pyta ile sie jeszcze bede meczyc, a ja ze jeszcze jakies 2,5 miesiaca. A ona "to blizniaki?" a ja ze nie, a ona ze myslała ze blizniaki bo mam brzuch jak do porodu! 😠 no na poczatku to sobie pomyslałam ze wstretne babsko nie ma co robic to wkurza ludzi, ale potem sie z tego smiała, aczkolwiek pomyslałam sobie ze jak juz wygladam na poród to co bedzie za te 2,5 miecha 😁
Na pocieszenie poszłam z siostra na moje ukochane lody do ukochanej lodziarni, jestem juz tam stałym klientem, chodze prawie codziennie 😁

mapa napisał(a):
Wróciłam...cudnie jest 😁
Mąż pojechał na mecz także mnie czeka samotny domowy wieczór...

Daniela
a jak Cię bolą?
Skurcze, obrzęk???

Nad ranem skurcze a w dzień po prostu bolą, obrzęków czy napuchnięć nie zauważyłam

• Mamusia
agat19 napisał(a):
Dziewczyny poszłam do piekarni po chleb, a babka sie mnie pyta ile sie jeszcze bede meczyc, a ja ze jeszcze jakies 2,5 miesiaca. A ona "to blizniaki?" a ja ze nie, a ona ze myslała ze blizniaki bo mam brzuch jak do porodu! 😠 no na poczatku to sobie pomyslałam ze wstretne babsko nie ma co robic to wkurza ludzi, ale potem sie z tego smiała, aczkolwiek pomyslałam sobie ze jak juz wygladam na poród to co bedzie za te 2,5 miecha 😁
Na pocieszenie poszłam z siostra na moje ukochane lody do ukochanej lodziarni, jestem juz tam stałym klientem, chodze prawie codziennie 😁

Kurka ja sie martwie bo mam maly brzuchoool :P ciesz sie 🙂 w sumie zobaczymy co bedzie u mnie za 5 tyg 😜 tez moge miec juz duuuzy :P

• Mamusia
Daniela napisał(a):
mapa napisał(a):
Wróciłam...cudnie jest 😁

Daniela
a jak Cię bolą?
Skurcze, obrzęk???

Nad ranem skurcze a w dzień po prostu bolą, obrzęków czy napuchnięć nie zauważyłam

A nie spisz przypadkiem w skarpetkach ??

p0xia napisał(a):
Daniela napisał(a):
mapa napisał(a):
Wróciłam...cudnie jest 😁

Daniela
a jak Cię bolą?
Skurcze, obrzęk???

Hahaha p0xia nie nie śpię w skarpetkach

• Mamusia
Daniela napisał(a):
p0xia napisał(a):
Daniela napisał(a):
mapa napisał(a):
Wróciłam...cudnie jest 😁

Daniela
a jak Cię bolą?
Skurcze, obrzęk???

Hahaha p0xia nie nie śpię w skarpetkach

Ja tak mialam z lydkami jak w skarpetkach spalam.. dlatego pytam,,

Daniela to jak skurcze to koniecznie magnez - polecam asmag forte 3x dziennie 😉
No i w ciągu dnia znajdź czas żeby nóżki troszkę do góry położyć 😉

• Mamusia
Hej brzusie, ja dziś byłam u endokrynologa, który jest sensowniejszy od mojej ginekolożki. Też mam skurcze nad ranem i kazał mi brać magvit B6 z rana a wieczorem aspargin, bo skurcze też od niedoboru potasu w ciązy mogą się robić nie tylko od braku magnezu. No i biorę żelazo dodatkowo, bo wyniki krwi też bardzo kiepskie.
Ja teraz w pracy mam zapiernicz nawet nie mam kiedy na brzuszek wejśc i jeszcze siedze pod takimi oknami dachowymi które się strasznie nagrzewają i nie ma czym oddychać 🤨 ledwo po takim dniu żyję.
Co do puchnięcia to ja puchnę bardzo i przed ciążą też puchłam, z niewiadomych przyczyn 😮 ale tarz to wieczorem mam poczucie że ukucnąć nie mogę bo takie mam opuchnięte nogi i że cała taka opuchnięta jestem 🤨
Co do siary to u mnie brak, ale jakoś nie tęsknię za tą atrakcją jeszcze przyjdzie czas na noszenie wkładek 🙂

Daniela ja tak jak mapa asmag forte 3razy dziennie biore na skurcze łydek. Kiedys mnie w nocy złapał taki masakryczny ze az sie poplakałam, ale odkad biore asmag forte regularnie to mi sie nie powtorzył ani jeden skurcz