Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Dzień dobry Brzusie 🙂
Niestety nie udało mi się dziś pojechać na glukozę 😞
Także ta "przyjemność" wciąż przed mną 🤢
Kornelka dziękuję za pamięć 😘

aniolek zdrówka, z tabletek do ssania isla lub tantum verde jest teraz dla nas bezpieczne 😉

• Mamusia
Daniela napisał(a):
Karolciakam nareszcie się odezwałaś 🙂 Co się z Tobą działo, tu wszystkie się martwiłyśmy o Ciebie.

Daniela ja trosiuniu się pochorowałam...Znowu bakteria w moczu dała znać o sobie ;( Wyleżąłam się w szpitalu porobili mi badania, dali antybiotyk wypisali zalecenia i wyrzucili do domu 😉 Nareszcie 😉 Mam nadzieję że wszystko będzie już OK ale wstępnie będę wiedziała za tydzień jak zrobię badania i odbiorę wyniki! Dzięki wielkie za ciepłe myśłi, mimo że netu nie miałam czułam Waszą troskę o nas!

cześć brzuszki
Ja juz po sniadanku,zaległości w czytaniu nadrobione 🙂
Co do pogody,to u mnie pochmurno,zanosi sie na deszcz.A mi dzis tak ciężko.W nocy nie mogłam spać.Strasznie gorąco było.
Wczoraj to byłam padnieta.Jak wyjechalismy popołudniu to wrócilismy wieczorem.Wiec dzis planuje dzień odpoczynku.
Dziewczynki brzuszki macie piękne.Ja też musze jakies sobie porobić.
Diviana zwolnij z ta pracą,maluszek jest najważniejszy.
aniolek mnie jak bolało gardełko to brałam cukierki szałwiowe,mi pomogły.
Andzelika powodzenia na wizycie.
Ciekawe co z ta naszą karolcia.

aneczkare22 napisał(a):

aniolek mnie jak bolało gardełko to brałam cukierki szałwiowe,mi pomogły.
.

szałwii tez nie powinno się brać/pić w ciąży bo powoduje skurcze,
można nią tylko płukać 😉

aneczkare22 odpoczywaj dziś 🙂

• Mamusia
Maleństwo ta dziewczynka. Napisali, że oddycha sama to już dobrze. Miejmy nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Uda jej się na pewno.
Mapa ja tą glukozę mam powtórzyc 😠 Mnie nie przeraża wypicie jej tylko to, że pewnie jak za pierwszym razem, będę się nadawała tylko do leżenia odłogiem. Ja zle tąglukozę zniosłam, nie miałam siły nawet kołdrą się przykryc i spałam prawie cały dzień. Potwórzy mam ja dlatego, że nie doczytałam co gin zlecił i wynik miałam na czczo i po 2 godzinach, pominęłam sobie po godzinie 🙂 to teraz będę miała powtórkę z rozrywki 😜 Może w poniedziałek to zrobię. Życzę Ci powodzenia.

• Mamusia
Paninka napisał(a):
http://expressilustrowany.pl/dziewczynka-wazy-tylko-440-g-to-najmniejszy-noworodek-w-historii,artykul.html?material_id=4dcb5ed4f664c9cd4a000000

lzy mam w oczach... 😞 😞 😞 ale z drugiej strony to cud ze ona nadal zyje....

Biedna malenka niunia tak jej spieszno bylo na swiat ale dziewczyny nie martwcie sie bedzie wszystko ok ja jak lezalam ostatnio w szpitalu byla ze mna dziewczyna ktora urodzila swoje dziecko w piatym miesiacu i dzidzia lezala dlugo w szpitalu ale przezyla i teraz chlopczyk ma roczek i czuje sie dobrze a jego mam jest z drugim w ciazy bedzie wszystko dobrze ja w to wierze...

lydziaa84 powodzenia na wizycie 😉
Daj znać jak było 🙂

Marta Majeczka słodka, fajna z Was rodzinka 😁
U mas też pięknie...także zaraz wybywam na spacerek 😁

• Mamusia
pocieszajace jest to ze lekarze teraz moga pomoc nawet takim maluszkom....kiedys to nie bylo mozliwe i takie dzieciatko musialo umrzec...a teraz jest szansa a skoro ona nadal zyje i wspomagana oddycha to jest bardzo silna i ja wierze ze jej sie uda...trzymam kciuki

Cześć, Brzuszki! 🙂
Ja miałam dzisiaj rano niemiłą niespodziankę... 😞 Zwymiotowałam całe śniadanie... 😞 i właściwie nie wiem czemu... 😞
Ale teraz już dobrze! 🙂
I dzidzia znów się bardziej rusza, bo ostatnio jakiś spokojniejszy był... 🙂
Anya U mnie leci RMF Classic 😜 😜
Jeszcze parę stronek zostało mi do nadrobienia od wczoraj! 🙂

Hej dziewczyny 🙂 🙂
Ja już po wizycie. 🤪 Na początku to się wystraszyłam, jak mi przyłożyła ten detektor to nie było słychać serduszka. Ja już czarne myśli 😮 Położna się śmieje i mówi, że ona słyszy, tyle że się dzidzia schowała głęboko. I mówi do mnie oddychaj Andżelika, a ja nie umiem haha 😁 😁 Tak się już wystraszyłam. Ale wszystko ok 🙂 🙂

Na USG wyszło, że będziemy mieli syneczka, kazała nam sama rozpoznać, ale ja to tam nic ni widziałam, Kuba za to się dopatrzył, a jak mi pokazała to nie wierzyłam, że aż tak bardzo jest to widoczne. 😁 Waży 920g, ułożony już główką na dół. Z serduszkiem wszystko w porządku, dzidzia zdrowa.

Marta miała rację z tą moja glukozą, dostałam 75g powtórnie do zrobienia, bo ta po 50g była za wysoka. Co do anemii to dała mi dalej Tradyferon, powiedziała że nie chce mnie faszerować zastrzykami ani kroplówkami, bo to nie najlepsze rozwiązanie, że mam pić soki jeść dużo sałaty. Za 2 tygodnie mam kolejną wizytę z racji tych wyników, jak się na hemoglobina i cukier nie polepszy to wtedy będziemy coś działać.

• Mamusia
agusiakowalczyk to moze moja tez znowu zacznie mnie kopac bo ostatnio posmyra kilka razy dziennie i cisza... 🥴 juz tesknie za jej rozpychaniem i mocnymi znakami ze jest w brzuszku...

andzelika super wiesci i gratuluje zdrowego synka 😘 😘 😘

Paninka napisał(a):
http://expressilustrowany.pl/dziewczynka-wazy-tylko-440-g-to-najmniejszy-noworodek-w-historii,artykul.html?material_id=4dcb5ed4f664c9cd4a000000

lzy mam w oczach... 😞 😞 😞 ale z drugiej strony to cud ze ona nadal zyje....
Jejku!! Jaki maleńki! I pomyśleć, ze takie maleństwa w naszych brzuszkach sobie baraszkują właśnie! 🙂
Ja sie cieszę, że medycyna tak się rozwinęła, że takie maluszeczki mają szansę i żyją! 🙂 I mam nadzieję, ze te bliźniaki będą zdrowe i wyrosną na silne dzieciaki! 🙂
Tylko szkoda, ze je rozdzielili - dla rodziców to pewnie udręka... 😞 samo przeżycie i do tego każde maleństwo w innym szpitalu...

• Mamusia
Andżelika gratuluję synka! Miejmy nadzieję że wyniki będziesz miała tylko lepsze.

Co do glukozy - to łączę się "w bólu" ze wszystkim które się wybierają. Ja dopiero teraz będę robić pierwszy raz. Mam zamiar iść w poniedziałek i wtedy też zrobię badania moczu by sprawdzić co z tą *&^%%^&*&%$@## bakterią 😉 Miejmy nadzieję że sobie poszła!

A co z Karolcią? Nie było mnie długo i nic nie wiem? Widać te KArolcie tak mają, że na forum rozrabiają 😉 Dobrze jednak że mamy siebie i czuć te dobre fluidy które przepływają!!!!

Miłego dnia Wam życzę! Ja zmykam bo umówiłam się dziś na ploteczki 😉

andzelika to dobrze,że wszystko ok.
U mnie coraz gorsza pogoda,nawet się ochłodziło.I jak tu człowiek ma się dobrze czuć,wczoraj upał,a dziś rewelacji nie ma.

Paninka pewnie się niedługo znów rozrusza 🙂 sporo dziewczyn pisało ostatnio, ze maleństwa jakieś spokojniejsze się zrobiły - wiec może to przez tą pogodę? 🙂 muszą sie przyzwyczaić do tej wysokiej temperatury 🙂
Andzelika Dobrze, że u Ciebie wszystko dobrze 🙂 Ja też za pierwszym razem się zmartwiłam, jak położna nie mogła znaleźć tętna bejbiska, ale teraz już zawsze czekam cierpliwie i spokojnie 🙂 czasami ciężko jest zlokalizować, jak ten maluch się ułożył! 😁
A raz mój mały to skopał tą głowicę porządnie! 🤪 😜 taki niewychowany jeszcze hehe 😆

• Mamusia
Andzelika gratuluję zdrowego synka i dużego 🙂 🙂
Piszecie, że dzieciątka Wasze są mało ruchliwe ostatnio. Ja się juz zastanawiałam czy wszystko w porządku bo mój to taka oaza spokoju. Nie za często ale bardzo spokojnie. Czasem tylko poczuję, że się rozpycha bo wtedy czuję jakby mi się ciasno w brzuchu robiło i takie ruchy jakby rączką przesuwał i na brzuchu wtedy widac 🙂 Ja to bardzo lubię 🙂 Od niedzieli do wtorku był bardzo aktywny a wczoraj juz lenia złapał. Dziś trochę się powiercił, najbardziej rano jak się obudzę i z boku na bok obracam, jeszcze w dzień jak sie położę, ale to nie zawsze, i wieczorem na dobranoc. Dziewczyny a jak u Was z ruchami maluszków?

• Mamusia
łydzia powodzenia na wizycie 🙂 czekamy na wieści z frontu 😜
agusiakowalczyk a ja słucham rmf love 😜
jak przeczytałam o malutkiej to nie wiem czemu ale odrazu pomyślałam o karolci 🤢 mam nadzieję że u niej i jej maleństwa wszystko dobrze 🙂
andzelika gratuluję synusia 🤪

agusiakowalczyk napisał(a):
Paninka pewnie się niedługo znów rozrusza 🙂 sporo dziewczyn pisało ostatnio, ze maleństwa jakieś spokojniejsze się zrobiły - wiec może to przez tą pogodę? 🙂 muszą sie przyzwyczaić do tej wysokiej temperatury 🙂
Andzelika Dobrze, że u Ciebie wszystko dobrze 🙂 Ja też za pierwszym razem się zmartwiłam, jak położna nie mogła znaleźć tętna bejbiska, ale teraz już zawsze czekam cierpliwie i spokojnie 🙂 czasami ciężko jest zlokalizować, jak ten maluch się ułożył! 😁
A raz mój mały to skopał tą głowicę porządnie! 🤪 😜 taki niewychowany jeszcze hehe 😆

Hehe moja położna powiedziała, że kopie, jak opętany i że w rękę dostała hehe. 😁

• Mamusia
Anya napisał(a):
łydzia powodzenia na wizycie 🙂 czekamy na wieści z frontu 😜
agusiakowalczyk a ja słucham rmf love 😜
jak przeczytałam o malutkiej to nie wiem czemu ale odrazu pomyślałam o karolci 🤢 mam nadzieję że u niej i jej maleństwa wszystko dobrze 🙂
andzelika gratuluję synusia 🤪

tez tak pomyslalam ale nie przypominam sobie zeby ona z lodzi byla (chyba ze przywiezliby ja do Matki Polki) poza tym to blizniaki...