moja teściowa już na emeryturze hehe więc nie myśli w tych kategoriach...
a ja to się cieszę że mogę mieć dzieci i zawsze chciałam miec ich gromadkę 🤪 a co ... i uważam że nikomu nic do tego hihi
ja z moja mieszkam ale widze ze trafilo mi sie jak slepej kurze ziarno...ja z moja mieszkam juz 1,5roku i odpukac zadnego konfliktu miedzy nami nie bylo...jak jedzie do sklepu zawsze pyta czy cos potrzebuje codziennie zaprasza na obiad i twierdzi ze rozpuszczam m. a ja jej na to ze ona go 20 lat rozpuszczala i to przez nia taki jest...ale widze ze szczesciara ze mnie...
moja teściowa już na emeryturze hehe więc nie myśli w tych kategoriach...
a ja to się cieszę że mogę mieć dzieci i zawsze chciałam miec ich gromadkę 🤪 a co ... i uważam że nikomu nic do tego hihi
No pewnie! Lubię takie podejście! 😁 Podoba mi się, jak jest taka gromadka, np. trójeczka 🙂 Na pewno jest wesoło w takiej rodzince! 🙃 Chociaż sama to nie wiem, czy bym dała radę - wypowiem się, jak już pierwsze się pojawi 😁
A mi przyszła własnie wanienka którą zamówiłam na allegro i jakież było moje zdziwienie bo z tyłu jest napisane termin ważności 07.2014 nie wiedziałam ze wanienki mają terminy ważności, kurcze ciekawe do kiedy jest ważne łóżeczko co kupiłam, bo może przeterminowane i będę musiała złożyć reklamacje 🙂
ja z moja mieszkam ale widze ze trafilo mi sie jak slepej kurze ziarno...ja z moja mieszkam juz 1,5roku i odpukac zadnego konfliktu miedzy nami nie bylo...jak jedzie do sklepu zawsze pyta czy cos potrzebuje codziennie zaprasza na obiad i twierdzi ze rozpuszczam m. a ja jej na to ze ona go 20 lat rozpuszczala i to przez nia taki jest...ale widze ze szczesciara ze mnie...
A mi przyszła własnie wanienka którą zamówiłam na allegro i jakież było moje zdziwienie bo z tyłu jest napisane termin ważności 07.2014 nie wiedziałam ze wanienki mają terminy ważności, kurcze ciekawe do kiedy jest ważne łóżeczko co kupiłam, bo może przeterminowane i będę musiała złożyć reklamacje 🙂
Może to jakaś wanienka ekologiczna?! 😁 Biodegradowalna?! 😁
o widzisz no to pewnie moja się przeterminowała i dlatego pękła hahaha 🙃🙃🙃🙃🤪
Dziewczyny, teściowa powinna mieszkac blisko 😉 Ale nie tak blisko, żeby mogła dojśc pieszo 🙂🙂 Może mi któraś podac maila do Madaleny? Zapisałam, ale nie wiem gdzie a wzięłam się za przesłanie zdjęcia nareszcie, może się uda. Z góry dziekuję 🙂
moniczek i wyjasnilo sie skad to pekniecie na Twojej wanience termin uplynal i nic nie dalo sie zrobic... 😁😁😁😁
no i po tajemnicy - proste wytłumaczenie hihi winnych brak a kupić trzeba - koniecznie sprawdzę datę ważności 🙃 rodzinka schodzi się pomału - więc Was na razie żegnam
miłego popołudnia 🤪🤪🤪
To przedszkole rzeczywiście wygląda na miejsce, w którym dużą wagę przykłada się do podejścia pełnego szacunku i uważności wobec dzieci. Oparcie się na NVC i inspiracje pedagogiką Jespera Juula mogą sprzyjać budowaniu dobrej atmosfery. Ważne jest też to, że wspierają nie tylko dzieci, ale i rodziców poprzez warsztaty. To może być ciekawa opcja dla rodzin szukających spokojnego i świadomego podejścia do wychowania.
Zobacz sobie na przedszkole Pluszowy Miś pod Piasecznem w Staraej Iwicznej - https://www.przedszkole-pluszowymis.pl/. To miejsce, które podchodzi do dzieci z szacunkiem i uważnością – opierają się na podejściu NVC (Porozumienie bez Przemocy wg Marshalla Rosenberga) oraz inspiracjach pedagogiką Jespera Juula. Atmosfera jest spokojna, bezpieczna, z ogromnym wsparciem także dla rodziców (prowadzą warsztaty rodzicielskie!).
Rekomendowane odpowiedzi
moniq1984
milium
Gość
Paninka
Gość
No pewnie! Lubię takie podejście! 😁 Podoba mi się, jak jest taka gromadka, np. trójeczka 🙂 Na pewno jest wesoło w takiej rodzince! 🙃
Chociaż sama to nie wiem, czy bym dała radę - wypowiem się, jak już pierwsze się pojawi 😁
milium
Gość
hahahahahahah dobre! 😁
Gość
Może to jakaś wanienka ekologiczna?! 😁 Biodegradowalna?! 😁
milium
Gość
o widzisz no to pewnie moja się przeterminowała i dlatego pękła hahaha 🙃 🙃 🙃 🙃 🤪
Kornelka
Może mi któraś podac maila do Madaleny? Zapisałam, ale nie wiem gdzie a wzięłam się za przesłanie zdjęcia nareszcie, może się uda. Z góry dziekuję 🙂
Paninka
Gość
[email protected]
aasia trzymam kciuki za egzamin 🙂
I jak ładnie wyglądasz 🙂
Gość
no i po tajemnicy - proste wytłumaczenie hihi winnych brak a kupić trzeba - koniecznie sprawdzę datę ważności 🙃
rodzinka schodzi się pomału - więc Was na razie żegnam
miłego popołudnia 🤪 🤪 🤪
moniq1984
Kornelka