Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
p0xia mleka to chyba lepiej nie pij jeszcze. Pij wodę, gorzką herbatę, zjedz biszkopta. Jak przegłodzisz troszkę żołądek, szybciej dojdziesz do siebie a dziecku nic nie będzie. Już koło południa możesz poczuc się lepiej.

marta-lion napisał(a):
Dziękuję Kornelka 🙂

Daniela a jak twoje kłucia??

Dzięki Bogu nic się nie dzieje 🙂 Śliczna fotka w avatarze, a brzuś już spory 🙂

Daniela napisał(a):
marta-lion napisał(a):
Dziękuję Kornelka 🙂

Daniela a jak twoje kłucia??

Dzięki Bogu nic się nie dzieje 🙂 Śliczna fotka w avatarze, a brzuś już spory 🙂
Hehe no hipcio jak nic 🤪 🤪 🤪

A ja zaraz się wybieram do kolejnego sklepu z wózkami.
Namierzyłam miejsce gdzie można zobaczyć wózeczek w kolorze, który sobie wybrałam, więc jadę go pooglądać i pomacać.
Mam nadzieję, że się wreszcie ostatecznie zdecyduję na coś, bo w końcu mała zostanie na lodzie.
A tak przy okazji, nie wiecie czasem, czy jeśli wózek ma klasyczną sztywną gondolę to można ją zapiąć pasami do samochodu? Tak mi się coś obiło o uszy, ale nie pamiętam czy dotyczyło to gondolki konkretnej firmy czy też wszystkie sztywne gondole mają taką opcję.

• Mamusia
Dzien Dobry Brzuszki!!!
u nas pogoda tez sliczna!!!ide dalej walczyc z lozeczkiem!
snila mi sie karolcia dzisiaj ( mimo ze nie wiem jak wyglada) i okazalo sie ze juz urodzila ale z nia i z maluszkiem wszystko dobrze bylo...moglaby juz sie odezwac 🤨 🤨

Dzień dobry Brzusie 🙂
Moje badania to tylko morfologia+hormony tarczycy+mocz 😉
A jutro chyba pojadę na glukozę-trzeba iść za ciosem 😉

marta-lion
jak łdnieeee 🙂 I brzusio już pokaźny 😆

jo-aneczka standardowe gondole są niebezpieczne do samochodu
bo nie trzymają Dzidziusa.
Może są takie przystosowane, nie słyszałam.

p0xia ja wczoraj jadłam marchweke i tak sie zakrztusiłam ze nie mogłam oddychac, cała noc kaszlałam i miałam uczucie drapania w gardle, nawet tabletka do ssania nie pomogła ani ciepła herbatka. A dzis dalej mnie trzyma ale mniej. A wczoraj tez miałam pizze zamawiac na kolacje bo byłam głodna i głupia ta marchewke zjadłam.
Marta ślicznie wygladasz, tak wiosennie i promiennie 🙂
Ja własnie wrociłam z zakupow i biore sie za sprzatanie bo bałagan niemilosierny, a i prania sterta czeka.

pOxia te nasze żołądki są teraz wrażliwsze...
Siemie lniane rzeczywiście jest dobre 😉

Wczoraj mój Mąż przywiózł to nosidełko/fotelik Graco
żebyśmy sobie pooglądali 🙂
I powiem Wam, że jako fotelik wygląda bardzo solidnie i stabilnie, nawet ma bazę,
ale jako nosidełko jest jakiś taki duuży i ciężki 😮
Zobaczymy co kolega zdecyduje i my wtedy zdecydujemy 🙂

zachaczyłam dzis o rosmanna i kupiłam krem perfekta mama, pamietam ze go polecałyscie, musiałam zmienic z ziajki bo mam wrazenie ze przybywa mi rozstepow. Mam nadzieje ze po tym kremie nie pojawi sie wiecej czerwonych pregow na moim brzuszku 🙂

agat19 napisał(a):
zachaczyłam dzis o rosmanna i kupiłam krem perfekta mama, pamietam ze go polecałyscie, musiałam zmienic z ziajki bo mam wrazenie ze przybywa mi rozstepow. Mam nadzieje ze po tym kremie nie pojawi sie wiecej czerwonych pregow na moim brzuszku 🙂

Agat, ja to mam mieszane uczucia, jeśli chodzi o kremy na rozstępy.
Jedni polecają Ziaję inni Perfectę a jeszcze inni Mustellę ( no i oczywiście jeszcze wiele innych produktów).
Mi to się wydaje, że jeśli ktoś ma tendencje do rozstępów, to i tak będzie je miał.
A tą fantastyczną skuteczność kremów to zwykle polecają mamy, które nawet gdyby margaryną się smarowały to rozstępów by nie dostały 😉 chociaż pewnie o tym nawet nie wiedzą i głęboko wierzą, że to dzięki kremom mają skórę bez rozstępów.
Ja w pierwszej ciąży używałam kremów przeciw rozstępom i też głosiłam teorie, że te specyfiki, których ja używam są świetne i niezastąpione.
A teraz smaruję się oliwką Johnsona na przemian z olejkiem Clarinsa (głównie ze względu na cudny zapach) i też ich nie mam 🙂
Mimo, że ww preparaty nie są skierowane wprost przeciwko rozstępom.

Hehe a ja dziś kontynuuję sprzątanie. Z Majką to jednak trochę trwa. Ona ma inne zdanie. Kiedy ja układam
w szufladach ona wyciąga, kiedy ja wyciagam pranie z pralki ona wkłada z powrotem, hehe i tak to sprzątamy 🤪 🤪 🤪

Diviana napisał(a):
Maja dba by mamie się nie nudziło 🙂
Nio i to bardzo Diviana. A jakbyś widziała jej minę 😁 😁 😁

Hehe a jak wieszamy pranie to ładnie podaje klamerki 🙂, ale jak już powiesimy to płacze, bo chce klamerki
z powrotem do koszyczka 🤪 🤪 🤪 Hehe i zrozum tu kobiety 🙂

• Mamusia
Jeśli chodzi o rozstępy to podzielam zdanie jo-aneczki. Nie miałam ich w pierwszej ciąży i do tej pory nie mam i niczego nie używałam. Kiedyś nie było takich kremów a dziś jestem za leniwa 😉 Czasem używam Neutrogeny ale to bardziej na przesuszoną skórę. Za to na udach zauważyłam celulit 🥴 Nie przejmuję się nim jednak bo myślę, że gdy zgubię już kilogramy, które teraz zdobyłam, głównie w udach, nie licząc brzuszka, pozbędę się tego ustrojstwa. Dziś mnie naszło na sprzątanie 🙂 Zrobię tyle ile sił mi wystarczy 🙂

• Mamusia
Witajcie Mamusie

Ale mnie wczoraj męczyła Lady Zgaga...aż do późnej nocy, wypróbowałam różne rzeczy ale zauważyłam, że w miarę skuteczne jest ciepłe mleko 🙂

Marta- ślicznie wyglądasz i brzusio już taki cudnie duży 🙂

• Mamusia
Hej dziewczyny.
Przede wszystkim bardzo wam wszystkim gratuluje

Może ktoras zainteresuja ubrania ciazowe lub rozek dla maluszka – ceny SA naprawde przystępne:
Te dwa zestawy bluzek to za 50 zl z przesylka 😁
http://allegro.pl/show_item.php?item=1587947455
http://allegro.pl/bluzki-ciazowe-tychy-slask-i1587947423.html

http://allegro.pl/spodnie-ciazowe-hm-mama-tychy-slask-i1601456445.html
http://allegro.pl/rozek-blekitny-z-krateczka-smyk-tychy-slask-i1601456947.html
w razie dodatkowych pytan możecie pisac na maila [email protected] lub na watku Katowice i okolice :

• Mamusia
Dzień dobry Laseczki 😁 😁 😁 😁
jejku, u nas dzisiaj tak ciepło, że aż nie fajnie. Taka jakaś walnięta jestem 🤢 🤢 🤢 🤢
Postaram się nadrobic póżniej moje zaległości, bo teraz musze uciekac.
Martusia Ślicznie wyglądasz a brzuszek jeszcze piekniejszy 😘
Milego dnia Kobitki do później, pa pa

• Mamusia
Hej dziewczynki.
Zagladam rano a tu czytam wiadomosc od k_online zmartwilam sie. Mam chwile czasu bo maz jest na zajeciach a otem pewnie gdzies sie wybierzemy na miasto. Pogoda cudna.
Moniq fajnie ze tescie sponoruja wozek jak maja taka ochote ale nie powinni sie wtracac to Tobie i mezowi ma sie podobac. Nie daj sie.