Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Aha,co do zakupów to ja do tej pory się powstrzymywałam ☺️
Ale właśnie zaczynamy 🙂

Mam kilka ciuszków i w tym miesiącu chcemy zamknąć temat wózka i łóżeczka 🙂
Potem pomału te mniejsze rzeczy 🙂

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Hej dziewczyny a ja znowu wybywam z domu. Idę z Kubą do brata pilnować jego córeczek. Będziemy ganiać przed domem na jego podwórku. Słoneczko świeci, pogoda cudna więc nie chce się siedzieć w domku 🙂 Buziole i do zobaczenia na forum wieczorkiem 🙂

p0xia napisał(a):

1.Jesli kupujesz, rozne rzeczy dla swojego jeszcze nie narodzonego malenstwa to znaczy ze wszystko bedzie dobrze 🙂

Podoba mi się 🤪

A jeśli chodzi o zakupy, to my dostaliśmy całą torbę ubranek idealnych "na start" 🙂 także ubranek nie kupujemy 😜
Kupiliśmy jak dotąd kilka butelek, pieluszki tetrowe w zatrważającej ilości 10 sztuk hehe i zawieszkę do samochodu "Baby on board" 🙃 Takze nie szalejemy jeszcze.
Na razie się rozglądamy.... Wózki, łóżeczka... Zastanawiam się też nas kompletem pieluszek wielorazowych oraz chustą do noszenia...
Wanienkę dostaliśmy od koleżanki - także odpada. 😆
Dostaliśmy też już pierwszą grzechotkę! 😁 i termosik na butelkę 🙂
A moja mama i teściowa już kupiły jakieś pajacyki i poszewki 🙂 Więc u mnie jakoś nikt zbyt przesądny nie jest!

• Mamusia
mapa napisał(a):
p0xia napisał(a):

1.Jesli kupujesz, rozne rzeczy dla swojego jeszcze nie narodzonego malenstwa to znaczy ze wszystko bedzie dobrze 🙂

Podoba mi się 🤪

Wymyslcie kolejne 🙂 trzeba zaczac nowa ere Super przesadow 🙂

milium napisał(a):
agusiakowalczyk fajnie i nie fajnie czuje teraz jak z dnia na dzień rośnie mi brzuszek, pępek mi zaczął wystawać i mnie boli 😞 skóra mi się rozciąga. boje się ze mi jej zabraknie 🙂wolałabym przybierać na wadze regularnie, a nie teraz nagle tak szybko 🙂
Hmm - no to może faktycznie! Ale na pewno Twoja skóra da radę i nadąży z odpowiednim rozciąganiem 🙂 Ja się cieszę, jak mi brzuszek rośnie! 🙃 i jak z dnia na dzień widać różnicę! Tylko po co rośnie mi ten tłuszcz na nogach? 😜 hehe
mapa suma summarum to jakby 6 kg Ci przybyło, nie? 🙂 więc też w normie 🙂

• Mamusia
milium napisał(a):
agusiakowalczyk fajnie i nie fajnie czuje teraz jak z dnia na dzień rośnie mi brzuszek, pępek mi zaczął wystawać i mnie boli 😞 skóra mi się rozciąga. boje się ze mi jej zabraknie 🙂wolałabym przybierać na wadze regularnie, a nie teraz nagle tak szybko 🙂

Ja to mam jej troszke w zanadrzu wiec, chetnie bym oddala jak by sie tak latwo dalo :P,, tłuszczyku tez :P

• Mamusia
U mnie z ubrankami to jest tak dostałam część od mojej szwagierki, ale teraz ona cos tam przebąkuje że żałuje że mi je dała bo w sumie to ona tyle za to zapłaciła i chce żebym jej połowe oddała bo to ciuszki z niemiec haha, a większość dostałam od koleżanki po jej synku i zapytałam się jej ile mam jej oddać w związku z tamtą sytuacją a ona stwierdziła tylko że jak chcę żeby się obraziła to proszę bardzo, wiec część oddam szwagierce jak przyjedzie do polski a reszte co dostałam to mi w zupełności wystarczy 🙂

• Mamusia
agusiakowalczyk napisał(a):
"Jak obcinasz włosy, to dzidziuś będzie miał bardzo gęstą i mocną czuprynę" 🙂

Ja juz mam tak kruciutke ze nie obetne :p poza tym zapuszczam :P

wiec "Jesli zapuszczasz włosy twoje dziecko bedzie je mialo bardzo zdrowe" 😁

"Patrzysz na słońce, by dziecko było szczęśliwe, a na księżyc by miało piękne sny!" 🙂

Jeju - znałyście ten przesąd:
"nie patrzysz na mężczyznę innej rasy, by dziecko nie urodziło się z innym kolorem skóry niż twoja czy męża"??? 🤪 Niezła wymówka! 🙃

Źródło przesądów, które znalazłam:
http://www.babyboom.pl/ciaza/czas_wolny/nasze_historie/przesady_w_ciazy.html

milium napisał(a):
U mnie z ubrankami to jest tak dostałam część od mojej szwagierki, ale teraz ona cos tam przebąkuje że żałuje że mi je dała bo w sumie to ona tyle za to zapłaciła i chce żebym jej połowe oddała bo to ciuszki z niemiec haha, a większość dostałam od koleżanki po jej synku i zapytałam się jej ile mam jej oddać w związku z tamtą sytuacją a ona stwierdziła tylko że jak chcę żeby się obraziła to proszę bardzo, wiec część oddam szwagierce jak przyjedzie do polski a reszte co dostałam to mi w zupełności wystarczy 🙂
Kto oddaje i odbiera-ten się w piekle poniewiera! 😉

• Mamusia
agusiakowalczyk napisał(a):
"Patrzysz na słońce, by dziecko było szczęśliwe, a na księżyc by miało piękne sny!" 🙂

Jeju - znałyście ten przesąd:
"nie patrzysz na mężczyznę innej rasy, by dziecko nie urodziło się z innym kolorem skóry niż twoja czy męża"??? 🤪 Niezła wymówka! 🙃

Źródło przesądów, które znalazłam:

Haha fajne :P
http://www.babyboom.pl/ciaza/czas_wolny/nasze_historie/przesady_w_ciazy.html

Ja powoli też będe uciekała już z pracy 😁
Dzisiaj rano miałam pobieraną krew do badania, więc musiałam bardzo wcześnie wstać i trochę jestem śpiąca cały dzień... 🤨
...ale na szczęście wczoraj ugotowałam bardzo ogórkową ogórkową, więc dzisiaj mam gotowy obiad 🙂
Pa, Kochane!

Test - czy z picassy mogę umieszczać zdjęcia 😜
https://lh5.googleusercontent.com/_EqlLx3ngwOw/TclEil7l3KI/AAAAAAAAEC0/4xom9lXbGQE/s144/Snapshot_20110509_1.jpg