Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Andzelika napisał(a):
marta-lion napisał(a):
Boże jakie wy macie tempo 🤪 🤪 🤪 Od ciąży, poprzez narodziny, do trumien hehe 🤪 🤪 🤪

Co do trumny to ja ostatnio szłam u mnie przez rynek rozmawiając z babcią i nagle patrze a tu sklep z trumnami i się zachwyciłam "ale fajna trumna" a babcia do mnie "Nie tak szybko, trumnę se sama wybiorę" hehe ale mi głupio było ☺️ ☺️ ☺️

hehe 😁 😁 😁

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Andzelika napisał(a):
marta-lion napisał(a):
Boże jakie wy macie tempo 🤪 🤪 🤪 Od ciąży, poprzez narodziny, do trumien hehe 🤪 🤪 🤪

Co do trumny to ja ostatnio szłam u mnie przez rynek rozmawiając z babcią i nagle patrze a tu sklep z trumnami i się zachwyciłam "ale fajna trumna" a babcia do mnie "Nie tak szybko, trumnę se sama wybiorę" hehe ale mi głupio było ☺️ ☺️ ☺️

czasem człowiek najpierw coś palnie a potem pomyśli 🙂

lydziaa84 napisał(a):
Andzelika napisał(a):
Jejku ale Wy dajecie z tymi stronami 🤪 🤪 🤪

Mapa Ja mam podobne bardzo łóżeczko http://allegro.pl/safari-klups-z-szuflada-fajne-lozeczko-opole-i1600793787.html o i w kolorze czekoladowym i wcale jak trumna nie wygląda hehe 😁 😁 😁

Bardzo fajne te łóżeczko 🙂
A skojarzenie z trumną rewelacja 🤪

Tyle, że ja je kupowałam już całe w zestawie. Ładniej na żywo wygląda 🙃 🙃

Daniela napisał(a):
jo-aneczka napisał(a):
Daniela napisał(a):
Jo-aneczka Twoja 6cio latka to rocznik 2005?? Jak tak to mamy dzieci z jednego rocznika 🙂

No, 2005 🙂
A ty Daniela masz córcię czy synka, bo chyba coś przeoczyłam. Puszczasz malucha już do szkoły? Bo my się zdecydowaliśmy i od września ruszamy 🙂

Ja mam córkę 6cio letnią Gabrysię 🙂 ona jest z końca grudnia. Do szkoły jej nie puszczam idzie do "zerówki" od września 🙂
Teraz tez córeczkę będziesz miała?? mój mąż zawiedziony bardzo bo liczył na syna 😁

No to podajmy sobie ręce (to w kwestii nastawienia męża), bo mój też liczył na syna.
A będzie druga córcia 🤪
He, he, nie tylko sierpień nas łączy 😉
Moja córcia jest z pierwszej połowy roku i teraz chodzi do zerówki, więc uznaliśmy, że warto spróbować

A co do rzeczy dla dzieci to teraz w weekend były targi dla dzieci w Krakowie. Moja mama była i mówi, że wózki i inne rzeczy takie, jakich nigdzie nie ma. Podobno mózg staje. No szkoda, że nie byłam, ale nikt nie widział, że tam są i tak przypadkiem się natknęli na nie. Może i to dobrze 😠 😠

Diviana najwazniejsze ze serduszko bije i z dzidzia wszystko ok. Ja juz mam 10 kg na plusie 😞 🙂
Daniela super ze przeszlo i na strachu pozostało
Paninka ja od poczatku chciałam czekoladowe łózeczko i zgłupiałam jak o tej trumnie wspomniałas. Co za beznadziejne skojarzenie i niemiłe!

mapa napisał(a):
Andzelika napisał(a):
A co do rzeczy dla dzieci to teraz w weekend były targi dla dzieci w Krakowie.

szkoda, że nie wiedziałam 🤢

Ja też trochę żałuję, bo wszystko tam było i ciuszki i kosmetyki. Może jeszcze, gdzieś będą 🤔 Ciekawe. 🙂

Andzelika napisał(a):
A co do rzeczy dla dzieci to teraz w weekend były targi dla dzieci w Krakowie. Moja mama była i mówi, że wózki i inne rzeczy takie, jakich nigdzie nie ma. Podobno mózg staje. No szkoda, że nie byłam, ale nikt nie widział, że tam są i tak przypadkiem się natknęli na nie. Może i to dobrze 😠 😠

Ja właśnie sobie wygooglowałam te targi. Doczytałam się, że 11 i 12 czerwca będą w Warszawie a 20 i 21 sierpnia we Wrocławiu.
Dla mnie za daleko, ale może któraś z was się skusi. Mamy w końcu całkiem solidną obsadę z Warszawy i nieco mnij liczną z Wrocławia 😉

• Mamusia
Andzelika łóżeczko śliczne 🙂 gdybym nie dostała też bym takie chciała dla mojego skarba 🙂
Paninka a Ty nie przejmuj się tym co mówią inni 🙂 powodzenia podczas malowania 🙂
Marta co do twojej sprzątającej córci to nie ma jak od małego uczyć 😜 ja też od małego sprzątałam i teraz moja mama w domu nie musi nawet palcem ruszać bo ja wszystko robie 😜 uważam że inni zrobią to mniej dokładnie niż ja 😜 wiem walnięta jestem ☺️

jo-aneczka napisał(a):
Andzelika napisał(a):

Ja właśnie sobie wygooglowałam te targi. Doczytałam się, że 11 i 12 czerwca będą w Warszawie a 20 i 21 sierpnia we Wrocławiu.
Dla mnie za daleko, ale może któraś z was się skusi. Mamy w końcu całkiem solidną obsadę z Warszawy i nieco mnij liczną z Wrocławia 😉

Szkoda, że nie w Katowicach. 😠 😠

jolajola81 napisał(a):
mapa napisał(a):
Jola to nowe zdjęcie Mamusiu? 🙂

A tak zrobilam sobie wlasnie ale moja buzia slonca nie widziala hehe

Jolajola, ty się ciesz, że nie widziała. Napisałabym ci tu wykład o niekorzystnym wpływie słońca na skórę i postraszyła zmarszczkami, ale mnie tu dziewczyny zbesztają 😲

• Mamusia
jo-aneczka napisał(a):
Dla zainteresowanych tymi targami www.motherandbaby.pl

Ja w tamtym roku prowadziłam wykład na tych targach o tym jak sobie radzić z małym buntownikiem 🙂
Ale powiem Wam że wtedy się przeszłam po stoiskach i nie było wcale tak dużo ciekawych rzeczy, oferty typu zagipsowanie brzuszka w kosmicznej cenie, ubranka i zabwaki ale też bez szału i cenowo wcale nie jakieś wow, może jak się więcej tego kupi. Dla tatusiów wystawił się bosh z wiertarkami, no były jakieś zabawy i konkursy typu zawody które dziecko najszybciej raczkuje te dostaje butelkę, a wstep kosztował 30 zł o ile pamiętam. A no i można było iśc na konsultacje do dietetyka chyba i zmierzyć sobie poziom cukru glukometrem i ciśnienie. Jakoś mnie to nie przekonało.

• Mamusia
Witam mamusie, dawno dawno dawno... tu nie zaglądałam a jest tyle stron ze czytam od godziny i chyba nie przeczytam, ale widziałam stwierdzenia na temat biustu haha, już też sie nad tym zastanawiałam że będę miała oklapnięte naleśniki haha,ale trudno odpowiedni staniczek i można wyjść do ludzi 🙂
Daniela byłam na usg u Czajkowskiego całkiem miły lekarz, troche pożartował i pogratulował mojemu mężusiowi dumnemu bo okazało się że będziemy mieli syneczka, ci faceci to masakra hihi.

• Mamusia
jo-aneczka napisał(a):
jolajola81 napisał(a):
mapa napisał(a):
Jola to nowe zdjęcie Mamusiu? 🙂

A tak zrobilam sobie wlasnie ale moja buzia slonca nie widziala hehe

Jolajola, ty się ciesz, że nie widziała. Napisałabym ci tu wykład o niekorzystnym wpływie słońca na skórę i postraszyła zmarszczkami, ale mnie tu dziewczyny zbesztają 😲

Dawaj ja poczytam....
Ja chcialam troche posiedziec, ale ktos mi ostatnio powiedzial ze od slonca plamy wychodza jak jest sie w ciazy i nie znikaja po porodzie. Zostaja na cale zycie. Tak wlasnie dzialaja hormony w ciazy.

• Mamusia
Diviana napisał(a):
jo-aneczka napisał(a):

Ja w tamtym roku prowadziłam wykład na tych targach o tym jak sobie radzić z małym buntownikiem 🙂
Ale powiem Wam że wtedy się przeszłam po stoiskach i nie było wcale tak dużo ciekawych rzeczy, oferty typu zagipsowanie brzuszka w kosmicznej cenie, ubranka i zabwaki ale też bez szału i cenowo wcale nie jakieś wow, może jak się więcej tego kupi. Dla tatusiów wystawił się bosh z wiertarkami, no były jakieś zabawy i konkursy typu zawody które dziecko najszybciej raczkuje te dostaje butelkę, a wstep kosztował 30 zł o ile pamiętam. A no i można było iśc na konsultacje do dietetyka chyba i zmierzyć sobie poziom cukru glukometrem i ciśnienie. Jakoś mnie to nie przekonało.

Oj diviana zniechęciłaś mnie.. 😠 😜

Diviana napisał(a):
jo-aneczka napisał(a):

Diviana, szkoda, że taka lipa, może w tym roku będzie lepiej???
Ale ja tu widzę, że ty się staniesz naszym specjalistą w kwestii wychowania dzieci 🙂
Telefon zaufania w fundacji, wykłady o okresie buntu wśród dzieci, no, no
Chyba po sierpniu zdetronizujesz Martę jako specjalistę od wszystkiego i będziesz nam doradzać.
No może się podzielicie po połowie 😉