Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hej brzusie 🙂
eleza nie tylko ty oststnio nie masz czasu na brzuszek- ja też się opuściłam:/
Witam nową mamę- fajnie mieć kogoś po sąsiedzku ja z za Wodzisławia jestem 🙂 Pisałaś o szpitalu w Rybniku- ja słyszałam dobre opinie na temat Orzepowic.
Miałam akcje z poszukiwaniem ładowarki do lapa i zapomniałam co miałam napisać ☺️

• Mamusia
Paninka chcesz czekoladkę ta tak zrób. Z jasną pościelą będzie ślicznie. Ja wolę jaśniejsze bo pokój ciemny i ogólnie brązu w domu dużo i słońca mało przez okna wpada bo są na wschód i na północ. Tylko się nie przemęczaj przy tej renowacj, pamiętaj o odpoczynku.

• Mamusia
Ja Ci się czekolada podoba to takie kup i już 🙂

Ja wróciłam od lekarza, oczywiście usłyszałam że za gruba jestem i mam się ograniczac ze słodyczami bo cukier w granicy normy, bo po godzinie mam 133. I że jak 7 kg przytyłam to co to do sierpnia będzie 😮 😮 😮
Ogólnie żelaza coraz mam mniej i już hemoglobina bardzo mi spadła i jeszcze jakieś kryształy i drożdze w moczu 🤨
Ale słyszałam bicie serduszka maleństwa i wszystko z nim w porządku 🙂

• Mamusia
Diviana napisał(a):
Ja Ci się czekolada podoba to takie kup i już 🙂

Ja wróciłam od lekarza, oczywiście usłyszałam że za gruba jestem i mam się ograniczac ze słodyczami bo cukier w granicy normy, bo po godzinie mam 133. I że jak 7 kg przytyłam to co to do sierpnia będzie 😮 😮 😮
Ogólnie żelaza coraz mam mniej i już hemoglobina bardzo mi spadła i jeszcze jakieś kryształy i drożdze w moczu 🤨
Ale słyszałam bicie serduszka maleństwa i wszystko z nim w porządku 🙂

matko 7 kg to za dużo- dobrze, że mój gin tak mnie nie katuje heheh

• Mamusia
Ale jestem niewychowana ☺️ Witam nową Mamusię

Lydziaa to mnie trochę pocieszyłaś 🙂

Paninka- czekoladowe łóżeczko z jasną pościelą będzie ślicznie wyglądało 🙂
My akurat mamy białe, ale jak zaczynaliśmy poszukiwania skupiałam się na brązowych, tak się jakoś złożyło, że akurat jedyne które mi się spodobało było białe 😉 Więc takie kupiliśmy 🙂

paninka jak ci sie taki kolor podoba to taki bierz,my kupilismy ciemne łózeczko,tylko te fronty z przodu i z tyłu ma jasne.A ja jestem na etapie szukania szlafroka,bo jak wczoraj sie wybrałam na zakupy to niestety nic takiego nie było co by mi w oczka wpadło.

Diviana ten twój gin to jakiś kat czy jak?? co on Ci z tą wagą non stop ??
Paninka ja łóżeczko am w kolorze sosny

I tak mi się dziś nic nie chce.... najchętniej na dworze bym się powylegiwała na hamaczku lub leżaczku

• Mamusia
Eleeza napisał(a):
Diviana- dziwny jakiś ten lekarz....przecież Ty taka drobinka jesteś! A powiedziałaś mu, że część apetytu oddałaś już niejakiej eleezie? 😉

No własnie zapomniałam powiedzieć, aczkolwiek mój endokrynolog stwierdził że wagę mam w porządku i że dobrze jest, tylko tej kobiecie ciągle się coś nie podoba może dla tego że sama sucha jak wiór.

• Mamusia
Diviana napisał(a):
Eleeza napisał(a):
Diviana- dziwny jakiś ten lekarz....przecież Ty taka drobinka jesteś! A powiedziałaś mu, że część apetytu oddałaś już niejakiej eleezie? 😉

No własnie zapomniałam powiedzieć, aczkolwiek mój endokrynolog stwierdził że wagę mam w porządku i że dobrze jest, tylko tej kobiecie ciągle się coś nie podoba może dla tego że sama sucha jak wiór.

Ale może babki ginekolożki mają jakieś zoczenie na tym punkcie- koleżanka też miała kobietę za gina i też ją wiecznie opierniczała za wagę- a naprawdę nie przytyła za dużo

• Mamusia
lydziaa84 napisał(a):
Diviana napisał(a):
Eleeza napisał(a):

Ale może babki ginekolożki mają jakieś zoczenie na tym punkcie- koleżanka też miała kobietę za gina i też ją wiecznie opierniczała za wagę- a naprawdę nie przytyła za dużo

Może babki wiedza jak trudno to potem zrzucić 🙂

Diviana napisał(a):
O MATKO !!! Szalony ginekolog 😲 😲 😲

Diviana ty go nie słuchaj. Tzn jednym uchem wpuszczaj drugim wypuszczaj. Przeciez ty wysoka jesteś. Ja mam +12kg, a ja przy Tobie to krasnoludek.

A i moim ginekologiem jest kobieta. Nigdy mi nie powiedziała że za dużo tyję 🙂 A przecież wiecie już że sporo tyję w ciąży.

Wróciłam z cyto 🙂
Coś mnie kobitka straszy, że "dziwne" upławy,
ale ja chyba zawsze mam jakieś anormalne 😞
Przynajmniej białe są 😉
No nic zobaczymy, wyniki w przyszłym tygodniu.

Teraz wychodzę z szoku termicznego, bo jak wsiadłam do nagrzanego
samochodu to tlenu mi zabrakło 🙃

Paninka co ty z tym łóżeczkiem ?? 😁 😁 😁 Ja też mam ciemne, wprawdzie nie czekoladę ale ciemne i jestem zadowolona. Takie chciałam i takie nam pasowało.

Ja mam chwilowego lenia. Posprzątałam pół łazienki, przywiozłam Emilkę ze szkoły, uspałam Majkę i obżeramy się frytkami (babcia nasmażyła) 🙂

Eleeza napisał(a):
ostatnio ginekolodzy świrują na punkcie wagi, jeszcze kilka lat temu minimum w ciąży to było + 14kg a teraz to niby nie powinno się przytyć więcej niż 9 do 12 kg
Hehe to ja całkiem poza tymi nomrami jestem 🙂 🙂 🙂

Mapa teraz zimny napój i leżakowanie 🙂 Pamiętaj zero stresu, zero zmęczenia...

Lydzia ty fajna chudziutka kobietka jesteś. Zobaczysz raz dwa i będzie po krzyku 🙂 Hehe ja to bym chciała zeby mi te 80C zostało a tu zawsze lipa 🙂