Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
To u nas na weselu bylo 200 osob. 🙂 Ale chrzciny chcemy zrobic male jak sie dac hociaz najblizszej rodziny jest sporo wiec nie wiem jak nam wyjdzie to ograniczanie.
Ale dzis goraco....Pozaslanialam wszytkie rolety i zrobilam przeciag bo nie idzie wytrzymac a mnie zaraz czeka podroz.
Powiedzcie mi czy dobrze zrozumialam ze ta glukoze trezba kupic?Myslalam ze w labolatorium to maja w koncu sie za to placi....Bo ja badania robie wszytkie prywatnie.
Dziewczynki tylko prosze sie nie przemeczac tymi pracami zbytnio!!!!!!!!

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Dobra, idę prostować włosy, trochę gębę podmalować i trzeba jechać wpłacić kasę na kredyt.. nie będę czekać na łaskę Zusu 🙂))
A wczoraj zdecydowałam... M ma wracać do domu... jednak ja się nie nadaję do życia w rozłące.. on zresztą tez twierdzi, że długo tak nie wytrzyma.. Może będzie trochę skromniej, ale b=ważne, że będziemy ze sobą a nie... obok siebie 🙂 Podziwiam rodziny, które po kilka lat potrafią żyć na emigracji.., jedno tu.. a drugie tam.......Ja za duży przytulak jestem i muszę mieć bliską osobę tutaj.... ani rodzice anie rodzina nie zastąpią M....

A co do Karolci, to ja też myślę, że może pojechała do lekarza i pozostawili ją w szpitalu - ważne, żeby wszystko było dobrze a ona była pod dobrą opieką 🙂

• Mamusia
Acha dobrze wiedziec i panie w aptece wiedza o co chodzi? Bo ostatnio byly tak malo kumate ze szok.Maz w aptece recepty wypisuje bo nie potrafia dac nic zastepczego chociaz maja dawki a firm ktore produkuja jest ze 20 i kazdy lek ma inna nazwe. Niepisze teraz o glukozie bo ona jest bez recepty..

mapa napisał(a):
Z tą glukozą szkoda, że lekarze o tym nie mówią przy wypisywaniu skierowania 🤢

Foga i kiedy M wraca?
Gratuluję decyzji 🙂
No mówią, ale wiesz co lekarz to inny zwyczaj 🙂

marta-lion napisał(a):
mapa napisał(a):

Foga i kiedy M wraca?
Gratuluję decyzji 🙂

mój lekarz to nawet mi nie powiedział czy mam pić 50g czy 75g - jutro zobaczy wyniki i zobaczymy cze te 50 starczyło czy będę powtarzać z 75g fuuuj hihi

moniczek napisał(a):
marta-lion napisał(a):
mapa napisał(a):

Foga i kiedy M wraca?
Gratuluję decyzji 🙂

mój lekarz to nawet mi nie powiedział czy mam pić 50g czy 75g - jutro zobaczy wyniki i zobaczymy cze te 50 starczyło czy będę powtarzać z 75g fuuuj hihi
Hehe no tak 🙂 Ale powiem ci że ty Moniczek to masz wyjątkowe "szczęście" do tych lekarzy 🙂

• Mamusia
a moj to mi na recepcie glukoze zapisal...wiec to pewnie od lekarza zalezy...

boli mnie dzisiaj prawa nerka...tzn. tak mi sie wydaje ze to w miejscu gdzie powinna ona byc... nie przewialo mnie nigdzie i nie wiem czy to mala uciska czy moze cos sie dzieje 🤨

chciałam się Wam pochwalić że wylicytowałam sobie wczoraj ciuszki http://allegro.pl/show_item.php?item=1598125613 będzie extra jak jednak chłopczyk się okaże hahaha 😜 🙃 😜

marta-lion napisał(a):

niepotrzebnie uogólniłam 😁
Mój słowa nie pisnął o kupowaniu.
Na skierowaniu mam Test obciążenia (2pkt, 75g, 2h)

Moniczek ciuszki cudne 🙂
A propo płci. Wczoraj rozmawiałam z jedną dziewczyną. Ma córeczkę w tej samej klasie co moja Emilka. Opowiadała mi że jej lekarz wtedy jak była w ciąży trzy razy określał płeć i za każdym razem mówił, że chłopczyk. A że u nich w rodzinie zawsze pierwszy rodził się chłopczyk, to sprawa była prosta - bedzie syn. I jak urodziła mówi do położnej która odbierała poród, co chłopczyk 🙂 🙂 🙂 A połozna mówi jak? Urodziła Pani śliczną zdrową córeczkę. Mówi że zdębiała na tej porodówce. Hehe 🙂 🙂 🙂

Foga napisał(a):
mapa, dzięki... jak dobrze pójdzie, to M przybędzie pod koniec tego tygodnia : 🤪
Hehe to już Fogi na forum nie spotkamy 🙂 🙂 🙂 Z łózka nie wyjdzie 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
Cześć dziewczynki, ja już od rana na nogach. Właśnie zrobiłam pyszne sniadanko mężusiowi także on się zajada a ja zajrzałam do Was. Ja też mam jutro glukozę i aż się boje bo pisałyście że to takie fuuuj jest 🙂 A słuchajcie bo kupiłam w aptece tą glukoze (miałam napisane na skierowaniu 75 g więc z tym nie było problemu) ale ona jest w proszku i bardzo się zdziwiłam bo nie wiedzieć czemu myslałam że ona jest w płynie hehe 😜 Wy tez miałyście w proszku???
Dziewczynki ja jeszcze mam do Was jedno pytanie, bo wczoraj odiwedziliśmy znajomych, którym w lutym urodził się synek. No i ta moja koleżanka jak mnie zobaczyła to od razu do mojego brzuszka, dotknęła go i ..... aż zamarła. Normalnie aż zbladła. Powiedziała mi że brzuch mam twardy jak kamień, ja już się do tego przyzwyczaiłam bo mam tak cały czas i nawet nie wspominałam o tym lekarzowi bo myslałam że tak jest prawidłowo. A ona mi mówi że jak miała taki twardy brzuch to kazali jej brac trzy razy dziennie Nospe a w 29 tyg ciązy wylądowała z tego powodu w szpitalu 🥴 🥴 No i teraz nie wiem czy mam sie tym martwić i iść do lekarza 🥴 Bo dzisiaj znowu brzucio twardy jak beton 🥴

• Mamusia
Zjadłam sniadanie i doczytałam tak więc:
Witam nową mamę 🙂
Foga 2 kg na plusie to malutko, ale najważniejsze, że Jagudka rośnia zdrowo. Mi też ZUS będzie płacił i też się tego obawiam. To jest jakoś tak, że zakład pracy wysyła zwolnienie wraz z drukiem jakimś tam o numerze 3 do zusu i stąd poślizgi. Nie wiem czy ten zus ma byc odpowiedni zakładowi pracy, czy właściwy miejscu zamieszkania pracownika. Można też poprosic zakład pracy o ten druk 3 i samemu wysłac zwolnienie, wtedy jest szybciej podobno. Jeśli chodzi o bank i raty to ich nie obchodzi nic poza datą i kwotą. My kiedyś jeden dzień poślizg mieliśmy i 80 zł w plecy za nieterminową wpłatę. Słusznie zrobiłaś, że nie czekasz tylko wpłacisz sama.
P0xia to stronka o którą prosiłaś
http://bab...latory_artykul,2373.html
Wiecie co, policzyłam ruchy maluszka i w ciągu 30 minut było ze 30. Przestałam liczyc, bo czkawkę maluszek dostał, a teraz spokój i cisza.

• Mamusia
Paninka napisał(a):
a moj to mi na recepcie glukoze zapisal...wiec to pewnie od lekarza zalezy...

boli mnie dzisiaj prawa nerka...tzn. tak mi sie wydaje ze to w miejscu gdzie powinna ona byc... nie przewialo mnie nigdzie i nie wiem czy to mala uciska czy moze cos sie dzieje 🤨

dziewczynki powtarzam pytanie! Moze wiecie co to moze byc 🤨