Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

k8_online napisał(a):
Znalazłam kalkulator wagi płodu - spójrzcie, ciekawe czy dobrze liczy...?
http://babyonline.pl/kalkulatory_artykul,2373.html

Mi wychodzi, że dzidzia waży ponad kilogram - myślę, że to możliwe.

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

jo-aneczka napisał(a):
Andzelika napisał(a):
Paninka ja wcześniej też dużo jeździłam, ale to dlatego że moja mama to trzaska km a ja je zawsze tak do towarzystwa. A dziś to w ogóle wyszło tak, że rodzice mojego sobie rowery kupili i my chcieliśmy wypróbować 😜 Fajnie, ale muszę znaleźć jakiś bezpieczniejszy sport, masz rację 😜 🙃

Andżelika, nie szalej bo sobie kłopotów narobisz. Paninka słusznie ci radzi.
A dziś dyskutowałyśmy o aktywności fizycznej 😉 Wychodzi na to, że ty jesteś aktywna za nas wszystkie.
Bo dla kobiet w ciąży najbezpieczniejszy sport to ten w TV, he, he.
I widzę, że większość z nas ma takie samo zdanie co ja 😁 😁 😁

Hehe rower sobie odpuszczę macie rację. Zresztą co to za jazda, jak ktoś krzyczy na Ciebie, tylko się wkurzałam 😠 😠 A samej to tak smutno 😞 Basen też odpada, bo u mnie w remoncie 😠 Muszę wytężyć szukanie hehe. Będę aktywna za Was, ale po porodzie się dołączacie heh 😁

Paninka napisał(a):
marta-lion po przeczytaniu opisu pod Twoim suwaczkiem probuje policzyc ruchy na godzine malaj... ale zawsze jak zaczne liczyc to akurat przestaje podlizna mala 😁 😁 😁

Ja zawsze zjadam coś słodkiego, albo jakiś owoc, kładę się na plecach i od razu kopniaczki. A dziś rano to mi tak dziwnie brzuch skakał, rytmicznie co 2 sekundy. Chyba to czkawka, ale nie wiem.. 🤔

konwaliowa napisał(a):
pierwsza 🙂 dlatego każdą nowo nabytą informacją się cieszę, że może jestem normalniejsza niż mi się wydaje :P Zwłaszcza jak się ciotek, mam, babć nasłucham to mi wychodzi że jestem ufoludkiem.

Konwaliowa ja jestem z Żor 🤪 🤪

Hej dziewczynki! Sorki, że po południu tak nagle was opuściłam, ale przyszła siostra i jak poszłyśmy na dworek, tak zostałam tam do 20stej............... taka ładna pogoda.....
Co do wagi to ja na razie 2 kg do przodu, więc nie wiem ile moja Malutka ważyć może.... w 20 tyg. byłam na 3d i ważyła ponoć 350 g, ile teraz nie mam pojęcia, bo gin robiąc usg 4 maja mi nie powiedział a ja zapomniałam spytać... ale skoro nic nie mówił, to znaczy że jest w normie 🙂
Teraz leżę i słucham muzyki relaksującej z delfinami......... muszę Małą przyzwyczajać do takich łagodnych dźwięków... może po urodzeniu będzie przy nich również się wyciszać i spokojnie zasypiać 🙂

• Mamusia
Andzelika napisał(a):
A pod suwaczkiem u mnie jest napisane, że ponad 500g 🙂 Heh

jak pisalam w 21 tyg mialam 2 usg normalne i wyszlo mi tam 520g i 3d wyszlo 564g wiec tez byly rozbierznosci miedzy jednym a drugim aparatem. Ale dziecko przybywa od ok 20 ty 50g tygodniowo albo wiecej to by sie zgadzalo ze powinno wazyc trz niecaly kilogram.

• Mamusia
Andzelika napisał(a):
konwaliowa napisał(a):
pierwsza 🙂 dlatego każdą nowo nabytą informacją się cieszę, że może jestem normalniejsza niż mi się wydaje :P Zwłaszcza jak się ciotek, mam, babć nasłucham to mi wychodzi że jestem ufoludkiem.

Konwaliowa ja jestem z Żor 🤪 🤪

O super, ja z Rybnika, a gdzie będziesz rodzić podobno w Żorach fajnie i miło, a w Rybniku nie za bardzo i się martwię.

Evelina To u mnie po 5 tygodniach powinno ważyć 700g, licząc że max przybiera 50g. Jeszcze inaczej niż na suwaczku i kalkulatorze. W czwartek się dowiem 🙂 Tak jak pisałaś wcześniej wszystko inaczej. 😜

wchodziłam..... niby 900 gram.. ale nie wydaje mi się, że aż tyle, bo brzuszek mam mały...ale nieważne ile... ważne że skacze i to dla mnie znak że jest ok 🙂